Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje oko struje.

Recommended Posts

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Danas sam primetio da na raptoru kada skinem kapicu svecice dok radi motor, pocinje kapica da drma, doduse dosta slabijim intenzitetom nego kada bih uhvatio kabal ali ipak pecka. Da li je ovo normalno? Da li je potrebno mozda da se mozda menjaju kabal i kapice ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Uhvati se za ram motora i kapicu, pa onda odredi intenzitet drmanja :grom::besan: . Ako budeš sposoban ti nam prenesi impresije. Šalim se, naravno da to nećeš raditi. Ako motor lepo radi i vuče ne diraj ništa. Pozdrav.

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Danas sam primetio da na raptoru kada skinem kapicu svecice dok radi motor, pocinje kapica da drma, doduse dosta slabijim intenzitetom nego kada bih uhvatio kabal ali ipak pecka. Da li je ovo normalno? Da li je potrebno mozda da se mozda menjaju kabal i kapice ?

pa cim pecka struja kabal je probio a mozda i kapica ................

• Svakom po zasluzi, 12443 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ne mora da znači da je kabl ili kapica probili. Verujem da je samo varnica veoma jaka i da si se drugom rukom možda pridržao za ram motora - masu pa si zgodno poslužio kao uzemljenje.;)

Ako hoćeš da vidiš da li probijaju kablovi, parkiraj negde motor u potpuni mrak, upali ga i gledaj da li se negde vide varnice sa kablova ili kapice prema masi - motoru.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Kada je kapica na svecici onda ne pecka. Kada skinem sa svecice oda pecka i cuje se varnicenje ali mislim da ne probija na motor bec na samo kapicu, moracu da vidim nekad u mraku. Juce garazirao motor :( . Zimus cu sve komplet da rasturim, proverim, sredim i dotegnem i po potrebi mozda zamenim i te kablove. Nervira me kada perem motor posle toga tesko upali, radi na leru i kad dam gas ugasi se.

• Drug član, 1714 postova

Pozeljno je da posle pranja vazduhom (kompresorom) izduvas neke kljucne delove gde bi eventualno mogla voda da se zadrzi ili da malo pazlivije peres oko kablova, bombina, osiguraca itd... Sto se tice kape i kabla kupi i nosi na motoru pa ako "ode" (probije) potputo verovatno je mozes zameniti i na putu (ne znam koliko je na tvom motoru pristupano)...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja