Jump to content

Moto Zajednica

Shark vs Scorpion

Recommended Posts

• U prolazu, 33 postova

Sa obzirom da se blizi kraj tekuce godine i da mnogi zastupnici proizvodjaca moto-opreme ciste lagere pripremajuci se za sledecu sezonu, na scenu su stupili razni popusti. Tako je moj izbor pao na dva proizvodjaca kaciga Shark i Scorpion, imao sam priliku da probam sva cetiri modela RSR2, RSI, EXO 1000 Air Fantasy i Sub Slim.

Primetio sam da kod Shark modela mi odgovara velicina M, dok kod Scorpion modela mi odgovara velicina L i sve mi dobro pasuju i leze, takodje ni dizajn kod oba modela nije zanemarljiv-izgledaju odlicno.

E, tu se moja prica zavrsava :) Zamolio bih sve koji su imali priliku da koriste ove modele, podele informacije o istim sa mnom ostalima koje ova tema interesuje i pomognu nam da se opredelimo za jedan.

Bitni elementi su mi sigurnost, kvalitet izrade, da nisu mnogo bucne i sl.

Zahvaljujem se svakome ko ostavi post na ovoj temi.

post-13938-042985100 1288728635_thumb.jpg

post-13938-038254700 1288728646_thumb.jpg

post-13938-016650900 1288728656_thumb.jpg

post-13938-033481700 1288728666_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

Pre nesto manje od godinu dana(ne secam se tacno kad je bio sajam) smo burazer i ja kupili kacige. Ja sam sebi uzeo RSF3 fullmat a on sebi cini mi se exo-450. Moja kaciga S velicina njegova cini mi se L i ima onu pumpicu, jel, za obraze. Meni moja bila knap dok je nisam "razgazio" a njegovu kad stavim i napumpam obraze stoji mi mirno na glavi ne mrda sa poprilicno cimanja. Medjutim primetio sam da je njegova kaciga dosta bucnija, i rekao bih da vise duva. E sad, odnos cena rsr prema rsf je otprilike isti kao i odnos cena exo450 prema exo1000, pa bi otprilike takav odnos i performansi trebao da bude ako me razumes sta hocu da ti kazem(trebalo bi da su shark kacige bolje). Ne znam kakva je exo1000, ne znam ni za rsr ali nikako ne bih sumnjao u shark! Cuo sam da dosta ljudi hvale scorpion zbog odnosa cena-kvalitet. Ti ipak probaj da nadjes nekog ko ima shark i nekog ko ima scorpion pa probaj obe kacige da vidis kako se ponasaju kad vozis recimo 100-120 km/h. Moja preporuka ti je, ukoliko vec novac nije problem, Shark, al ti ipak sacekaj da se povodom ovoga oglasi jos neko sa preporukom, neko ko ima vise iskustva.

Jos nesto, ukoliko se odlucis za shark, nemoj je kupovati u maxmomentu(kao ja) jer su dosta skuplje kod njih, pa cak i sa popustom!

Pozdrav!

• Podržavam 1

• Drug član, 1878 postova

Polako, porediti RSF3 i EXO-450 uopste nije merodavno

RSF3 je putna-touring kaciga a EXO-450 je najjeftinija kaciga koju Scorpion ima i napravljena je od plastike-polikarbonata

Ja bih od ovih navedenih izabrao RSi ali imaj na umu da su ove Shark kacige koje si naveo vise sportski nastrojene, ne znam koji motor vozis ali mislim da je glupo takcu kacigu koristiti za grad

• Podržavam 1

• U prolazu, 33 postova

Po nekoj rekla-kazala prici ovdje u Holandiji, Shark je kvalitetnija kaciga od Scorpiona.

Mnogi se zale na zavrsnu obradu Scorpiona. I ta pumpica i jastucic crkavaju...kazu...

Hm,,,na to sam prvo pomislio. Mada danas sam probao po ko zna koji put Scorpion i savrseno mi je legla bez potrebe za air pump....

• U prolazu, 33 postova

Polako, porediti RSF3 i EXO-450 uopste nije merodavno

RSF3 je putna-touring kaciga a EXO-450 je najjeftinija kaciga koju Scorpion ima i napravljena je od plastike-polikarbonata

Ja bih od ovih navedenih izabrao RSi ali imaj na umu da su ove Shark kacige koje si naveo vise sportski nastrojene, ne znam koji motor vozis ali mislim da je glupo takcu kacigu koristiti za grad

Sada sam bez motora, planiram na prolece da se ponovim Z100 sx,,,,ako sve bude islo po planu :) mislim da bi RSI bio ok, ali sam nasao na you tube-u par negativnih komentara ljudi koji su ih koristili oko godinu dana, kao npr.usko vidno polje, losa ventilacija i sl....

• U prolazu, 33 postova

Pre nesto manje od godinu dana(ne secam se tacno kad je bio sajam) smo burazer i ja kupili kacige. Ja sam sebi uzeo RSF3 fullmat a on sebi cini mi se exo-450. Moja kaciga S velicina njegova cini mi se L i ima onu pumpicu, jel, za obraze. Meni moja bila knap dok je nisam "razgazio" a njegovu kad stavim i napumpam obraze stoji mi mirno na glavi ne mrda sa poprilicno cimanja. Medjutim primetio sam da je njegova kaciga dosta bucnija, i rekao bih da vise duva. E sad, odnos cena rsr prema rsf je otprilike isti kao i odnos cena exo450 prema exo1000, pa bi otprilike takav odnos i performansi trebao da bude ako me razumes sta hocu da ti kazem(trebalo bi da su shark kacige bolje). Ne znam kakva je exo1000, ne znam ni za rsr ali nikako ne bih sumnjao u shark! Cuo sam da dosta ljudi hvale scorpion zbog odnosa cena-kvalitet. Ti ipak probaj da nadjes nekog ko ima shark i nekog ko ima scorpion pa probaj obe kacige da vidis kako se ponasaju kad vozis recimo 100-120 km/h. Moja preporuka ti je, ukoliko vec novac nije problem, Shark, al ti ipak sacekaj da se povodom ovoga oglasi jos neko sa preporukom, neko ko ima vise iskustva.

Jos nesto, ukoliko se odlucis za shark, nemoj je kupovati u maxmomentu(kao ja) jer su dosta skuplje kod njih, pa cak i sa popustom!

Pozdrav!

Hvala na informaciji, mada sada iz drugog plana mi se pojavio Schubert S1 pro, mada nabavka rez. delova i sl. mislim da bi bio problem....

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Ja ne bi sad da off-ujem ali za 20.000 se prodaje najbolja kaciga po svim testovima Nolan N62.Mislim da su ljudi u dilemi izmedju Shark i Scorpion kao i ja ali mozda vredi razmisliti...

Ja sam lovu skupio i sasvim mi je sve jedno da li je Shark,Scorpion,Nolan,HJC,Caberg... a sve sam ih gledao i sve su super.Sad ostaju samo testovi i cena!!!

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

Ja kad sam kupovao kacigu, probao sam izmedju ostalog i nolan, ali nikako nisam mogao da nadjem odgovarajucu, ili mi je landarala mnogo na glavi ili nisam mogao ni da je stavim, zato sam i odusta od njih :/

I batali kawasaki, uzmi bolje hondu hornet 1000 ili vfr800 ((((:

• Team Green, 272 postova
  • Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM

Ova je super ....

samo sto kosta 17.000 dolara

U ala je pao taj dolar

Ja je nalazim po netu za otprilike 350eur

Koj je kurs dolar/euro danas? :lol: :lol: :lol:

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

najbolja kaciga po svim testovima Nolan N62.!!

Na kojim to testovima (Altroconsumo)...napravljena od Lexana ...dobila 4 zvezdice na Sharpu...., ....ako cemo vec o njima Scorpion isto 4 zvezdice (koja je i meni bila zapela za oko) nije bas ocenjen najbolje zbog udobnosti... za razliku od Sharka.....koji je osvojio svih 5 zvezdica.....

Ova je super ....

samo sto kosta 17.000 dolara

U ala je pao taj dolar

Ja je nalazim po netu za otprilike 350eur

Koj je kurs dolar/euro danas? :lol: :lol: :lol:

Ovu kacigu kod nas jos nisu ni culi da postoji.Danas sam zvao njihovog neneralnog uvoznika inace je to kaciga za 2011

Na kojim to testovima (Altroconsumo)...napravljena od Lexana ...dobila 4 zvezdice na Sharpu...., ....ako cemo vec o njima Scorpion isto 4 zvezdice (koja je i meni bila zapela za oko) nije bas ocenjen najbolje zbog udobnosti... za razliku od Sharka.....koji je osvojio svih 5 zvezdica.....

Pa brale sta fali Italijanska nacionalna asocijacija za zaštitu proizvođača

cinimi se da je nezavisna

• Drug član, 1878 postova

Nolan N62, hm to cudo je u rangu sa EXO-450, ja za nju ne bih dao preko 130e( dodatni minus je sto nema pola postave pa se vidi stiropor)

Ali to vec nije tema, covek je lepo sveo izbor na dve firme, mada kad vec imas opciju za Suberth, ne brini se zbog nedostatka delova, to na takvoj kacigi ne strada tek tako, a i moze da se naruci, jedino sto tad i nije bas jeftino

Ja imam R1 koja je veoma slicna sa S1 i mogu ti reci da ako ti je cena prihvatljiva da uzmes nju

A ako ipak uzimas kod nas, Shark ima prednost(a i trebalo bi da ima 5 godina garancije, bar sam ja tako dobio, mada mozda je bila neka akcija)

To sto su obe kacige u jednoj prodavnici je takvo olaksanje, vidis jednu pa drugu i tako mozes najbilje da ih uporedis, jer svo ovo pisanije nije bas najobjektivnije, mnogi su vozili samo jednu, a ko je vozio obe prosao je veci period od kad su obe bile nove, a i mozda je u medjuvremenu promenjen motor sto opet utice na osecaj koji kaciga stvara prilikom nosenja

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Pa brale sta fali Italijanska nacionalna asocijacija za zaštitu proizvođača

cinimi se da je nezavisna

Napisao si na "svim" testovima....nebih da dubim temu previse i da pisem o "zabarskoj" objektivnosti...covek je uglavnom napisao zamerke za nolana a i nevolim taj materijal od koga je pravljena....

A u krajnjem slucaju zna se koji je najmerodavniji test kaciga trenutno....

• U prolazu, 33 postova

Ja kad sam kupovao kacigu, probao sam izmedju ostalog i nolan, ali nikako nisam mogao da nadjem odgovarajucu, ili mi je landarala mnogo na glavi ili nisam mogao ni da je stavim, zato sam i odusta od njih :/

I batali kawasaki, uzmi bolje hondu hornet 1000 ili vfr800 ((((:

sx je vrh :)

E ljudi i ja sam u fazi kupovine kacige.Nisam mislio nista lose!!!Meni je (a mislim i pokretacu teme)najvise stalo do toga da za neku sumu love dobijemo sto bolju i kvalitetniju stvar,odnosno kacigu.Ili da iskoristimo ovu ili da otvaramo drugu temu pod npr.sta kupiti za 200 ili 300 jevreja a da ne bude lepo upakovano djubre!

• U prolazu, 33 postova

E ljudi i ja sam u fazi kupovine kacige.Nisam mislio nista lose!!!Meni je (a mislim i pokretacu teme)najvise stalo do toga da za neku sumu love dobijemo sto bolju i kvalitetniju stvar,odnosno kacigu.Ili da iskoristimo ovu ili da otvaramo drugu temu pod npr.sta kupiti za 200 ili 300 jevreja a da ne bude lepo upakovano djubre!

mislim da sam nasao SCHUBERTH S1 PRO sada su na popustu, nadjoh je u Zagrebu....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja