Jump to content

Moto Zajednica

Sachs ZZ125: Pitanje!

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: sachs zz 125

kao shto rekoh u nazivu teme, treba mi odgovor na jedno pitanje ili bar savet, vozim sachs zz125 98-mo godishete, skoro sam ga neshto rasklapao, pa opet sklapao i sve funkcionishe super, ali primetim da mi curi antifriz i to iz dela hladnjaka dge je poklopac, tacnije iz creva koje odvodi (vishak-valjda), e sada moj zakljucak je da pored klasicnog cepa koji postoji kao zatvracac treba da postoji josh neko cudo (gumeni patent ili sl.), ali nisam siguran u to, pa me zanima da li lupam gluposti ili sam u pravu ili je po sredi sasvim treca stvar. Ako neko ima odgovor ili bar savet unapred mu se ahvaljujem......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: klr

Ja bas ne kontam sta si pitao (do mene je :) ) al princip svakog 'mehanizma' za rashladjivanje je isti.

Dakle, pumpa za vodu tera vodu kroz neke kanalice u motoru i time voda preuzima toplotu na sebe, onda kroz creva dolazi u hladnjak, tu se onako vrela hladi pa opet u motor i tako opet. E sad, cep na hladnjaku sluzi da drzi odredjeni pritisak unutar sistema, kad taj pritisak predje odredjenu vrednost onda otvori 'put' vodi da kroz crevce ide u onu posudu za tecnost, Isto tako i povlaci vodu iz posude ako nema dovoljno vode. Imas i jos jedno crevce na toj posudi, odakle pusta visak ovde.Takodje, imas i termostat(negde pred ulaz u motor) koji se otvara tek na odredjenoj temperaturi i propusta vodu. (motor ima neki okvir radne temperature, ne valja ispod te, ne valja iznad). Elem, il imas previse tecnosti pa izbacuje kroz crevce,il ti neispravan cep, il.... Posmatraj temperaturu, vidi jel se normalno zagreva, jer cirkulise voda kroz sistem, i pronaci ces gresku. I pitanje bolje stavi u rubriku "garaza", ranije ces dobiti odgovor.

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: sachs zz 125

hvala, u medjuvremenu sam otkrio problem, pukao mi je bio jedan od brezona na glavi motora pa je gubio kompresiju i pushtao vazduh u hladnjak i time nabijao pritisak u njemu.....elem hvala bogu to sam sada sredio tako da az sada radi.... hvala josh jednom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja