Jump to content

Moto Zajednica

Through five states for five days / Produzeni praznici

Recommended Posts

  • MSC Member (Maxi Scooter Club), 939 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

Pozdrav,

 

Prošlonedeljni praznièki dani jednostavno nisu mogli da proðu tek tako. Dva slobodna dana (+ još dva da se premosti do vikenda) - to je veæ sasvim dovoljno da se napravi jedna pristojna tura. Vremenska prognoza je pomalo nepovoljna, ali ni to nas neæe spreèiti u nameri da stignemo do mora. U svakom sluèaju, sezonu valja i zvanièno otvoriti!

Plan je bio sledeæi - proæi kroz pet država za najviše pet dana! Možda vam se na prvi pogled èini da je to vrlo ambiciozno, ali ako vam kažem da su u pitanju Republika Srpska, Federacija BiH, Hrvatska, Crna Gora i Srbija, plan postaje sasvim ostvarljiv.

 

404.jpg

 

Konkretno, planirana ruta je bila sledeæa: polazak iz Beograda 1. maja što ranije, da bi se preko Kuznima, Bijeljine, Zvornika, Vlasenice i Sokolca veæ popodne stiglo do Sarajeva. Za drugi dan je predviðena vožnja pored Jablanièkog jezera pa dolinom Neretve do Mostara. Treæi dan smo kroz Herceg Bosnu stigli do Metkoviæa a zatim magistralom do Dubrovnika. Èetvrta etapa je bila i najkraæa, preko Cavtata do Herceg Novog i dalje kroz Boku do Kotora. Peti dan je bio rezervisan za povratak, pa smo u jednom dahu prošli kroz Grahovo, Trebinje, Bileæu, Tjentište, Foèu i Višegrad da bi se preko Užice i Èaèka vratili kuæi. Sve zajedno je na kraju prema cajgeru ispalo nešto manje od 1400 km. No, da poðemo redom...

 

Dan prvi, Beograd - Sarajevo

 

Kao što to obièno biva, polazak od kuæe nije bio moguæ u planirano vreme, ali smo zahvaljujuæi "brzoj vožnji" autoputem do Kuzmina i kratkom zadržavanju na granici sa Republikom Srpskom do Zvornika stigli taman na vreme za ruèak. Pre mesec dana smo prošli uz Drinu ali sa naše strane i bilo nam je krivo što nismo mogli da svratimo do motela koji se nalazi na zaista lepom mestu. U pitanju je vidikovac sa koga se vidi èitavo jezero i još "pola Srbije". Nismo se prevarili, terasa je praktièno iznad same vode što èitav ambijent èini vrlo atraktivnim.

 

uTxLh_vidikovac01au3.th.jpg WH5pC_vidikovac02qn9.th.jpg PmLAi_vidikovac03pn5.th.jpg CGxll_vidikovac04da2.th.jpg

 

Nakon kraæeg odmora smo nastavili dalje i polako poèeli da se penjemo po bosanskim brdima. Za divno èudo, put koji vodi preko Vlasenice, Han Pijeska i Sokolca je u odliènom stanju. Saobraæaj je vrlo slab pa nas ništa ne spreèava da ponovo ubrzamo i uživamo u krivinama. Prilaz Sarajevu sa ove strane je vrlo direktan. To znaèi da se pred vama iznenada otvara panorama grada i veæ za par minuta ste na Bašèaršiji! Naravno, iskoristili smo priliku da se malo prošetamo i napravimo par fotografija.

 

VBtFG_bascarsija03kt2.th.jpg DpAWi_bascarsija01la2.th.jpg P0FHC_bascarsija02da4.th.jpg Kulj4_bascarsija04re8.th.jpg

 

Tek tada smo primetili da je sunce veæ zašlo i da je vreme da potražimo neki smeštaj. Listajuæi druge moto forume saznao sam da u Sarajevu postoje dva hotela koje nude smeštaj po povoljnim cenama. To su Banana City i Braæa Mujiæ. Iako je ovo rešenje u prvi mah izgledalo povoljno, na licu mesta sam shvatio da se oba hotela nalaze u novom delu grada tj. nekih 7-8km od starog centra pa smo zato odustali od njih. Na sreæu, usput smo naleteli na neku malu agenciju koja nudi privatni smeštaj. Odluka je brzo pala - smestiæemo se u jednosobnom stanu koji se nalazi na svega par stotina metara od èaršije. Domaæini æe nam èak dozvoliti da motor smestimo u garažu koja se nalazi ispod našeg prozora. Mnogo bolje od hotelske sobe i otvorenog parkinga, a po istoj ceni - ukupno 60KM!

 

Dan drugi, Sarajevo - Mostar

 

Odmorni i raspoloženi kreæemo dalje. Pošto je vreme i dalje lepo, odluèili smo da pre nego što nastavimo prema Mostaru, još malo prošetamo kroz grad. Èaršija je u jutarnjim èasovima skoro pusta iako su mnogi duæani veæ uveliko otvoreni. Usput nailazimo na èuveni Moriæa han, pa koristimo priliku da se poèastimo pravom bosanskom kafom koja se pije iz fildžana i uz obavezan ratluk.

 

Cjn2j_bascarsija06jk6.th.jpg HZYwP_bascarsija05ne6.th.jpg 0Grwy_morica01sr6.th.jpg leMIi_morica02fv5.th.jpg moycU_morica03cn9.th.jpg

 

Glavni put prema Mostaru vodi preko Ilidže a to je omiljeno izletište svih Sarajlija. Bilo bi zaista šteta proæi a ne svratiti makar na pola sata do vrela Bosne i videti ove predivne izvore! U velikom i lepo ureðenom parku se možete prošetati pored nekoliko malih jezera u kojima plivaju labudovi i uživati u žuboru vode. Šteta što se parkiranje motora naplaæuje po punoj ceni - 2KM.

 

VFm9U_vrelo01pk0.th.jpg IzzEJ_vrelo02lx0.th.jpg 404.jpg 6Rshz_vrelo03rs3.th.jpg

 

Magistralni put Sarajevo - Mostar je dovoljno širok i ureðen da primi sva vozila koja idu ovim pravcem. To znaèi da je vožnja sasvim opuštena i da ima dovoljno vremena da se uživa u prirodi. Iako je u dolini veæ sve zeleno, na vrhovima je i dalje zadržava sneg pa je kontrast koji prati smenu godišnjih doba još uvek vidljiv.

 

mq3nW_samo01as2.th.jpg WtLN4_samo02du5.th.jpg 6HIap_samo03vr5.th.jpg

 

Nakon svega tridesetak kilometara stižemo do Jablanièkog jezera i stajemo pored restorana koji nosi naziv "Bagrem". Nije ni èudo obzirom da se svuda oko njega nalaze stabla bagrema i to u punom cvetu! Pravimo pauzu za rani ruèak i uživamo u suncu. U tom trenutku nismo još ni slutili koliko æe nam ovako lepo vreme nedostajati!

 

rhgK2_bagrem01yg2.th.jpg eqTwS_bagrem02du6.th.jpg

 

Vožnja dolinom Neretve je pravo zadovoljstvo. Dolina se polako širi pa više nema strmih deonica i sve izgleda mnogo pitomije.

 

404.jpg Y1RKw_neretva02ys4.th.jpg DGr01_neretva03qm8.th.jpg

 

Rastojanje izmeðu Sarajeva i Mostara se može prevalili za svega par sati, pa bez obzira na pauze i laganu vožnju na cilj stižemo relativno rano. Pouèeni iskustvom iz Sarajeva, brzo pronalazimo privatni smeštaj, parkiramo motor u dvorište, skidamo sa sebe moto opremu i kreæemo u šetnju kroz stari grad. Sigurno znate da je èuveni Kameni most srušen za vreme prošlog rata ali su zahvaljujuæi UN-u pronaðena sredstva za njegovu rekonstrukciju. Kao potsetnik na to doba na obali još uvek stoje veliki kameni blokovi koji nisu mogli da budu vraæeni na svoje mesto. Iako je dosta toga popravljeno, i dalje ima mnogo tragova koji svedoèe o tužnoj sudbini ovog grada - skoro na svakom koraku možete naiæi na polusrušene i napuštene zgrade. Ipak, danas su opet na njegovim ulicama turisti iz èitavog sveta koji slobodno šetaju i dive se njegovoj lepoti.

 

H7Agd_mostar01sk5.th.jpg D7chd_mostar02an2.th.jpg 7krlI_mostar03ov1.th.jpg e33mE_mostar04fd7.th.jpg [gcrc9_mostar05hk6.th.jpg

 

Dan treæi, Mostar - Dubrovnik

 

Jutro æe promeniti sve! Stihovi su iz jedne stare pesme Bijelog dugmeta, ali vrlo dobro opisuju promenu koja je nastupila preko noæi. Umesto toplog i sunèanog vremena, napolju kaplje prava jesenja kiša i nema šanse da uskoro prestane. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se uvuèemo u kišne kombinezone i odmah nastavimo prema moru sa nadom da æe tamo vreme biti bar malo bolje. Usput se zaustavljamo na jednoj sasvim obiènoj pumpi kada nam se iznenada pridružuju jedan Rolls-Royce, Lamborgini i Ferarri. Upravo u to vreme se odražavao èuveni reli bogatih - Gamboll, pa smo tokom dana bili u prilici da skupe limuzine viðamo skoro na svakom koraku. Pored ovakvih primeraka, jedan skuter zaista ne može da privuèe nièiju pažnju. Ipak, tabla koju smo upravi prošli nam pokazuje da uskoro stižemo u Dubrovnik i da æe se ova kišna deonica uskoro završiti.

 

Vh8RU_gumball01bi2.th.jpg vMvad_gumball02es6.th.jpg 404.jpg HyFPL_gumball04nv6.th.jpg

 

Dok smo ulazili u Dubrovnik, nebo se smilovalo i prestalo da nas natapa kišnicom. Odmah zapažamo veliku promenu, motori se nalaze svuda oko nas - èak postoje i posebna parkirališta samo za dvotoèkaše. Pored lokalnih registracija, èesto nailazimo na austrijske, nemaèke i poljske ali nijednu srpsku. Izgleda da smo ovde još uvek retka sorta!

 

XJOMP_dubrovnik01pi6.th.jpg WIhtv_dubrovnik02mb4.th.jpg HwXus_dubrovnik18mf3.th.jpg

 

Pošto smo se nekako snašli za smeštaj (više o tome u posebnom odeljku) a i kiša više ne pada, kreæemo u šetnju zidinama starog grada. Koliko su ovde poželjni turisti sa plitkim džepom jasno je iz cene koju treba platiti samo da bi se prošetali oko starog grada - 100 kuna po osobi što je nešto manje od 14 Eur. Ako mislite da možete da se provuèete bez plaæanja, grdno se varate - na pola puta vas èeka obavezna kontrola ulaznica! Ipak, kad smo veæ došli dovde, plaæamo koliko treba i kreæemo da proverimo da li se nešto promenilo od '89, kada smo poslednji put bili na Jadranu. Osim novih crepova na krovovima, sve izgleda jednako staro kao što je i bilo!

 

404.jpg 404.jpg 404.jpg 8JyLB_dubrovnik06ez7.th.jpg

Pe21B_dubrovnik07mq9.th.jpg rsXcU_dubrovnik08qx5.th.jpg 404.jpg O2NVI_dubrovnik11xf4.th.jpg 404.jpg

 

Nastaviæe se...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Odlicno, svaka cast. Uskoro se spremam na slicnu rutu pa cu te cimati za savete tipa, sta? i gde?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1480 postova
  • Lokacija: Bratunac, Earth
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Bravo Majstore!

Zadajes lekciju mnogima koji voze 1000+ccm motore a nikad ne voze dalje od table svoje opstine. Odabrao si super rutu i ne sumnjam da ti je bilo extra. Dobro da si javio da naplacuju ulaz u stari grad DU jer toga koliko jos prije 2 godine nije bilo?! Malo mi je to bezze, al ajde. Svaka cast jos jednom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 159 postova
  • Lokacija: London

Ne naplacuje se ulaz u stari grad!

 

Danas sam bio u Dubrovniku nakratko (nazalost, na 4 tocka) i mogu da potvrdim da je ulaz dzaba!

 

Sasha spominje da se placa obilazak OKO starog grada (valjda oko zidina?).

 

Inace, cene u starom gradu su umereno visoke, ali ne preterano:

2 x ozujska + 2 x poveca sendica sa prsutom = 105 kuna (14 eur)

 

Svaka cast za turu! :kul:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5348 postova
  • Lokacija: Trebinje
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Svaka cast.

 

Nego ni meni ne ide u glavu to placanje za obilazak zidina,bio sam ne jedna put,sad da li sam imao srece ili sta,ali nikada nisam platio!? :roll:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1592 postova
  • Lokacija: Budva - MNE
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Plaća se, bio prvi put jer mi je bilo zanimljivo, pa poslije toga još nekoliko puta jer ostali iz društva nisu nikad obišli zidine (sada shvatam kako je bilo onom ko je bio sa mnom kada sam ja prvi put obilazio bedeme).

Svaki put sam PLATIO ULAZ.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • MSC Member (Maxi Scooter Club), 939 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

Nastavak prièe ...

 

Dan èetvrti, Dubrovnik - Kotor

 

Jutro u Dubrovniku je osvanulo oblaèno ali bez kiše. Pošto je motor prenoæio na uluci, prva stvar koju sam morao da proverim je da li je sve na svom mestu. Moram da priznam da mi nije bilo svejedno, jer me je naš domaæin upozorio da lokalno stanovništvo i dalje smatra Srbe najodgovornijim za sve što se dešavalo u prethodnom periodu. Na sreæu, izgleda da je strateški odabrano mesto za parkiranje (izmeðu dva lokalna motora, blizina bankomata sa kamerom i taksi stanica preko puta) bilo dovoljno za mirnu noæ. Da ne zaboravim još jedan detalj, pre nego što sam otišao na spavanje, svojeruèno sam skinuo jedan deo sa motora, a vi pogodite koji! Biæe vam lakše ako pogledate drugu fotografiju - ispod stop svetla nešto nedostaje...

 

DJTZy_dubrovnik14fm3.th.jpg 9lOAJ_dubrovnik13ad8.th.jpg

 

Pošto je nebo još uvek bilo milostivo, odluèili smo da se još jednom prošetamo Stradunom, napravimo par fotki i naravno, popijemo kafu u Gradskoj kavani. To je bila prilika da se upoznamo sa lokalnom štampom koja veoma lièi na našu. Èume, Legija i društvo su i ovde jedna od glavnih tema.

 

vSsaD_dubrovnik17pc1.th.jpg 404.jpg YTIUK_dubrovnik15rn1.th.jpg

 

Odluka da pre polaska obuèemo kišne kombinezone se pokazala vrlo mudrom jer je odmah poèela da pada kiša i to vrlo jaka. Loše vreme nas je pratilo celo prepodne ali je na kraju to ispalo bolje nego da smo morali da se kroz Kotor šetamo sa kišobranom. Panorama Boke i po lošem vremenu jednostavno oduzima dah, pa smo bez obzira na kišu morali da se zaustavimo i napravimo nekoliko snimaka.

 

hyGQD_boka04na2.th.jpg No6SB_boka01yp5.th.jpg 404.jpg

 

Sledeæa stanica na našem putu je poznata konoba Æatoviæa mlini, koja se nalazi par kilometara dalje. Kada skrenete sa glavnog puta, pratite putokaze i nemožete pogrešiti! U svakom sluèaju, imaæete priliku da uživate u zaista nesvakidašnjem ambijentu. Stara vodenica je pretvorena u vrlo egzotièan restoran a i priroda je skoro neverovatna. Iako nismo bili gladni, posle vožnje po kiši nam je zaista prijala topla teleæa èorba! Iskreno preporuèujem.

 

Jguqd_mlini01tj9.th.jpg KsC3M_mlini03ia3.th.jpg h3R5X_mlini04zf9.th.jpg HiJAk_mlini05ez7.th.jpg 4rhD8_mlini06ye1.th.jpg jEeV6_mlini02hl6.th.jpg

 

Brzo stižemo u Kotor, pronalazimo smeštaj i vraæamo se u luku. Prosto nismo mogi da poverujemo svojim oèima - luka je oèigledno suviše mala da primi sve ove jathe, jedrilice i prekookenaske kruzere. Posle smo shvatili da je Crna Gora omiljeno mesto za bogate Ruse, jer mogu jeftino da pazare imanja i uživaju u toplom moru.

 

wefWv_kotor01vm8.th.jpg Bzz54_kotor02pe0.th.jpg CBTRW_kotor03jy5.th.jpg oU23Q_kotor04oy1.th.jpg

 

Najlepši pogled na Kotor i ceo zaliv je naravno sa stare tvrðave. Da bi se popeli na nju morate savladati razne prepreke u vidu strmih stepenica, uskih prolaza i mostiæa sumljive konstrukcije. Ipak, na kraju æete biti nagraðeni jedinstvenom pogledom koji puca na sve strane.

 

h9noT_kotor06mf9.th.jpg 404.jpg VfBye_kotor09vf8.th.jpg rnHV8_kotor10ha2.th.jpg 404.jpg 404.jpg

 

Dan peti, Kotor - Beograd

 

Vreme se konaèno stabilizovalo pa smo to jutro ponovi videli sunce. Pošto nismo uspeli da pronaðemo smeštaj u samom gradu, noæ smo proveli u Prènju koji je od Kotora udaljen nekih 6-7km. Ustajemo rano, pozdravljamo se sa domaæinima i odmah kreæemo na put. Èeka nas preko 600km ...

 

oqQf1_prcanj01sv3.th.jpg Mcrdi_prcanj02sb8.th.jpg 404.jpg

 

Plan je da se prvo vratimo do Risna a zatim skrenemo prema Trebinju. Prethodno smo se raspitali za kvalitet puta i dobili uveravanje da je sve u redu - jeste malo usko i krivudavo ali je sve asfalt! Zaista, prva deonica koja vodi prema Grahovu je zasta takva, a zatim se iz èista mira izlazi na potpuno novu magistralu široku 8m sa sve tunelima. Na žalost, nakon 10-tak km ova pista se opet naglo sužava pa skoro do granice sa Republikom Srpskom ponovo vozimo po planinskom putiæu. Tu nas sustiže grupa austrijanaca na Strom-ovima - njih èetvorica, a poslednji u koloni (valjda zbog bolje vidljivosti), na velikom Gold Wing-u.

 

5cLF9_grahovo01ns0.th.jpg KIxQK_grahovo02hz6.th.jpg Uyq6I_grahovo03wk5.th.jpg 404.jpg

 

Posle kratke pauze u Trebinju, jer je trebalo napojiti konjiæa a nisam bio siguran da æu uskoro naiæi na neku pumpu, izbijamo na Bileæko jezero. Priroda je zaista lepa ali je veliki kontrast u odnosu na mediteransko rastinje koje smo stavili za sobom.

 

YjIwD_bileca01gt0.th.jpg tX0CU_bileca03ka4.th.jpg Inu3K_bileca04tq7.th.jpg ggf4w_bileca05ow8.th.jpg

 

Kako se sve više penjemo, ravnicu smenjuju planinski vrhovi na kojima se još uvek zadržava sneg. Pošto putokaza nema ni za lek, a morali smo da napravimo i malu obilaznicu zbog nekog odrona - jedini naèin da saznamo našu pravu lokaciju je da se raspitamo kod lokalnih izletnika.

 

Or7KR_sutjeska01kl1.th.jpg 404.jpg zblam_sutjeska03hu0.th.jpg coQ7l_sutjeska04ux8.th.jpg

 

Sve je uredu, na pravom smo putu i uskoro stižemo do još jedne od planiranih stanica - Tjentište. Od muzeja i starog hotela nije mnogo ostalo, ali je zato spomenik na svom mestu. Nekoliko snimaka, pa nastavljamo dalje.

 

YuJe7_tjentiste01ht2.th.jpg zPYHW_tjentiste02lt2.th.jpg VapWw_tjentiste03rl2.th.jpg 9K5cv_tjentiste04pl8.th.jpg

 

Pre nego što smo ponov stigli na domaæi teren, tj. prešli granicu, napravili smo još jednu kraæu pauzu u Višegradu. Na drini æuprija Mehmed Paše Sokoloviæa i dalje spaja dve obale, samo što preko nje više na prelazi kolski saobraæaj nego samo pešaci.

 

ztgWg_visegrad03vo4.th.jpg woe37_visegrad02cs6.th.jpg RXLQV_visegrad01om2.th.jpg

 

Opšte napomene ...

 

Smeštaj

 

Pronaæi smeštaj na ovakvom putovanju upošte nije teško. Naravno ako nemate nerealne zahteve i želite da vam sve bude kao kod kuæe. Mi smo se umesto hotela (koji svuda izgledaju isto) odluèili za privatni smeštaj i èini mi se da nismo pogrešili. To je bila odlièna prilika da se upoznamo sa ljudima koji tu žive i bolje shvatimo okolinu u kojoj se nalazimo. Veæ sam pomenuo da smo u Sarajevu imali na raspolaganju èitav stan i garažu, u Mostaru i Kotoru dvosobne apartmane i parking u dvorištu a sve to po vrlo povoljnim uslovima. Èak ni u Dubrovniku nismo morali da uložimo poseban trud. Èim smo se zaustavili, prišla nam je žena i pošto je videla BG tablice, odmah je predložila da pozove poznanika koji je spreman da nam ustupi sobu po ceni upola nižoj od one koja važi za "prave strance". Tako smo prenoæili na 100m od Pila u vrlo lepoj sobi sa kupatilom za svega 20 Eur po osobi.

 

RER3E_dvoriste02ew1.th.jpg 1fj4B_dvoriste01ga4.th.jpg

 

Klopa

 

Dobru klopu nije teško pronaæi. Samo se malo potrudite i pogledajte gde svraæaju lokalci - sigurno neæete pogrešiti! Ako krenete našim putem, nemojte propustiti æevape na Bašèaršiji, burek ispod saèa u Mostaru, roštilj na Jablanici, oradu na žaru u Kotoru... Slatkiši su takoðe neizostavni, ali njih možete pronaæi na svakom koraku!

 

3xRvo_klopa01kg1.th.jpg 6RBbU_klopa02sy4.th.jpg 404.jpg uGwlI_klopa04dg0.th.jpg

 

Putevi i granice

 

Moram da priznam da sam bio vrlo prijatno iznenaðen kvalitetom puteva koje smo prošli. To se pre svega odnosi na Bosnu, jer izgleda da su tu putevi nedavno obnovljeni a saobraæaja ima relativno malo. Jedino smo na Jadranskoj magistrali negde ispred Dubrovnika morali da se provlaèimo po nekim obilaznicama i makadamu, jer se izgleda pripremaju za sezonu pa popravljaju asfalt. Opet moram da primetim da mi je najmanje prijala vožnja Ibarskom, jer nigde nisam video toliko bahatih vozaèa koji jure, pretièu preko pune linije i krše sve moguæe propise. Doduše, jedino smo tu sreli policijske patrole - u Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori jedva da smo ih primetili.

Granice se prelaze brzo i bez problema. Carinike i policiju mnogo više zanima kakav motor vozite nego gde ste se zaputili. Granicu kod Metkoviæa smo prošli bez zaustavljanja - verovatno su mislili da smo nemci pa ih je mrzelo da nam traže pasoše!

 

Do sledeæeg putovanja, pozdrav od Vesne i Saše

 

wONKL_potpisew9.th.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Lokacija: Suburbia, blok 45
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ako krenete našim putem' date=' nemojte propustiti æevape na Bašèaršiji, burek ispod saèa u Mostaru, roštilj na Jablanici, oradu na žaru u Kotoru[/quote']... i pitam se DOKLE æete bre više :jecaj:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 666 postova
  • Lokacija: CG

Sjajno Sale... :kul:

Tebi i ljepšoj polovini sve èestitke za odraðen i opisan put. Žao mi je što se nisi javio, pa da napravimo po Crnoj Gori još po koji krug. Mislim da si definitivno zaražen, tako da možemo oèekivati i u skorijoj buduænosti neke sliène izlete...

Bravo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja