MajorSoul 141 Napisano Februar 21, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Pise i u komentarima na youtubu da mu je blokirala prednja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je u fazonu vidi mogu bez ruke i onda je ovaj ispred njega poceo da koci.....ovaj se uplasi ubode kocnice i tras....kraj price Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Februar 21, 2012 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Čarobna leva ručica kočnice. desnu tj. samo prednju ne koristim uopšte upravo sličnu situaciju ,al do pola (blokirao sam prednji, ali nisam pao) sam iskusio dva puta i rekoh neka fala .... I da se pohvalim -- čučnule su trakice za felne, majsor Kice i NS-a za svaku preporuku Još laminar lip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Februar 21, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan I ja prednju koristim samo malo i to samo kad moram zestoko da kocim. Inace koristim samo zadnju. @ Pop - Daj slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Februar 21, 2012 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da pogrešno savetujete drugare u vezi kočenja i kočnica na motoru ili skuteru - sve jedno, princip je isti. 70% kočenja ostvarujemo PREDNJOM kočnicom koju hvatamo sa DVA prsta (baš zbog toga da je ne bi zgrabili celom šakom ) a ostatak ide na zadnju kočnicu. Vidi se da je retko ko bio na Kursu bezbedne vožnje kod našeg Laze koji bi vam najbolje objasnio tehnike bezbedne i kvalitetne vožnje, upravljanja i kočenja, ulaska i izlaska iz krivine...sve ono što nam u deliću sekunde može spasiti glavu. Na proleće, na čelu sa Načelnikom Alexantom organizujemo spec Kurs samo za MSC, verujte dovoljno je samo jedno pohađanje teorije i praktične nastave da budete mnogo kvalitetniji vozači nego što ste sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4782 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6009 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Trebaće nam aerodrom da ih sve smestimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Februar 21, 2012 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Nek si im rekao ..... A važi i za Arakisa... Promenio Februar 21, 2012 član Djuxy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Februar 21, 2012 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo se vi prijavite na Kurs, bićete oduševljeni kao i svi do sad a potrpaćemo vas u dve - tri ture ako bude gužve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Februar 21, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da pogrešno savetujete drugare u vezi kočenja i kočnica na motoru ili skuteru - sve jedno, princip je isti. 70% kočenja ostvarujemo PREDNJOM kočnicom koju hvatamo sa DVA prsta (baš zbog toga da je ne bi zgrabili celom šakom ) a ostatak ide na zadnju kočnicu. Vidi se da je retko ko bio na Kursu bezbedne vožnje kod našeg Laze koji bi vam najbolje objasnio tehnike bezbedne i kvalitetne vožnje, upravljanja i kočenja, ulaska i izlaska iz krivine...sve ono što nam u deliću sekunde može spasiti glavu. Na proleće, na čelu sa Načelnikom Alexantom organizujemo spec Kurs samo za MSC, verujte dovoljno je samo jedno pohađanje teorije i praktične nastave da budete mnogo kvalitetniji vozači nego što ste sad Mislim da niko nije rekao da se prednja kocnica ne koristi. Ja je koristim ali manje tj pokusavam kad kocim da upotrebim obe. Za kurs se prijavljujem obavezno jer znam da je dosta kvalitetan i da su svi bili zadovoljni! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Februar 21, 2012 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Zadnja kocnica (dupe ide na dole), pa prednja - ako dozvoljava situacija da se krene sa zadnjom. Kada se stisne prednja, motor zabada, oslobadja se pritisak na zadnji tocak, a samim tim i mogucnost kocenja zadnjom. Tako meni rekose za skuterce... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ima na forumu čitava tema o pravilnom kočenju... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/14378-osnovne-tehnike-kocenjapocetnici-procitajte/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan ja bi rekao da ova prica sa kocnicama treba odmah da stane (da se nebi ljudi naslusali pogresnih informacija)... a cela maxi banda na OBAVEZNO-PRINUDNI KURS BEZBEDNE VOZNJE... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan ja bi rekao da ova prica sa kocnicama treba odmah da stane (da se nebi ljudi naslusali pogresnih informacija)... a cela maxi banda na OBAVEZNO-PRINUDNI KURS BEZBEDNE VOZNJE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1933 Napisano Februar 21, 2012 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne mora da stane prica. Ovo sto kolega Kypk kaze i te kako ima smisla. Tako se i koci kad su neke kriticnije situacije sa skuterom. Kod motora sa menjacima u tom slucaju cesto dodje do blokiranja i klizanja - preskakanja zadnjeg. Kod skutera je skroz druga prica. Kad imam lufta da razmisljam o kocenju onda kocim uglavnom samo prednjom dok skroz ne usporim, pa onda preuzmem zadnjom. Kad je frka uvek malo zadnje i prednju grizem muski. Da ne bude mnogo ni na jednom kursu vas nece nauciti. To je osecaj koji se stice vremenom, kilometrima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Februar 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan ja kocim kombinovano i jos mi se nije desilo da mi motor prokliza...desavalo se par puta da kocim samo zadnjom i da mi motor baci zadnji kraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Februar 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan hm....ja mislim da svaki vozac koci na svoj nacin nema tu pravila po meni.....a sto se tice kriticnih situacija samo hladna glava moze da vas spasi.....bilo kakav napad panike i adrenalina dolazi do grubog stiskanja (nesvesno) i onda tras.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1933 Napisano Februar 22, 2012 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da svaki vozac koci na svoj nacin, ali ovde govorimo o tome koji je od tih nacina najbolji. Kojim od tih nacina se najbrze, najkrace i najbezbednije koci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 725 Napisano Februar 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan 1329870790[/url]' post='1247756']Naravno da svaki vozac koci na svoj nacin, ali ovde govorimo o tome koji je od tih nacina najbolji. Kojim od tih nacina se najbrze, najkrace i najbezbednije koci oke oke sorry za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Februar 22, 2012 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Čika Rajko, a i ostali, pošto sam započeo ovu prepisku red je da pojasnim šta je pesnik hteo reći ... Moje sokoćalo na levoj ručici ima integralnu kočnicu koja deluje na oba točka istovremeno ... Taj vid luksuza te vaše željezne kangrbe nemaju , pa nas ne razumete (ljubitelje burgmana) jel ... I naravno da se vidimo na avionskoj pisti da se družimo i usavršimo naše veštine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2055 Napisano Februar 22, 2012 MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam isti "problem" sa kočnicama. Taj - integralni sistem, mi je potrošio tri kompleta zadnjih pločica dok su mi prednje na oba diska skoro nove! Pojma nemam kako sam to uspeo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Februar 22, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan To je jedan bezobrazan sistem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Februar 22, 2012 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan @ Pop - Daj slike Eee, nema slika , kad dođeš na druženje videćeš, a i voleo bi da se upoznamo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Februar 22, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo obecavam da cu se pojaviti na druzenju Jedino sto cu doci sa belom azdahom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Februar 22, 2012 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja dobro da ovi bolji maxi skuteri imaju integralni sistem kocenja pa koce 70% prednjom a 30% zadnjom svaki put kada stisnete desnu rucicu ali to je i prava potvrda onoga sto sam napisao u prethodnom postu o doziranom koriscenju obe kocnice pri zaustavljanju Nema dobrog kocenja bez koriscenja obe kocnice ako zelimo sto kraci zaustavni put, koriscenje samo prednje ili samo zadnje se koristi u nekom "trimovanju" motora u prolasku kroz blaze krivine i to vrlo nezno i sa osecajem. Prinudni Kurs bezbedne voznje je prava stvar, kada odslusate Lazino predavanje (nije dugo, 3 - 4 sata ) i provozate poligon i nekoliko jednostavnih vezbi mnooogo stvari ce vam biti jasnije i ako uz malo svakodnevne vezbe primenite steceno (besplatno) znanje bicete mnogo sigurniji na drumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Februar 22, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Prijavljujem se unapred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...