Jump to content

Moto Zajednica

reset ECU-a

Recommended Posts

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Sad sam uzeo, i nikad vise. Naime dotero mi drugar aprilliu sr50 (sa usranim ditech-om), ne moze da upali  :D Ocitam mu greske, fala bogu samo 11 mada sve to kad bi bilo, znaci moze ga baciti, sve to da je pocrkalno nije moguce,skinuo sam ditech opro ga sredstvom, izbacio onaj mulj sto je bio u njemu, kako je to uobste i palilo/islo sa tolikim muljem. E sada opet ovo sranje ne moze da upali, vergla ko lud ali da sastavi nece, no al to ce se vec nekako resiti deo po deo, nego mene interesuje kako resetovati ecu bez dijagnostike, mora da postoji neka caka de ga dirnuti da on ponisti greske sa ecu-a? Ako neko zna bio bi mu zahvalan do neba i ima pice od mene.

Vecu glupost od ovoga nisam video, a i ja marmun znam da je zahebano i uzmem je. Karburator je iz raja izasao!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

znaci niko, pa ko je jos lud da se zamlacuje sa time osim mene.  :-X

p.s. upalih je, crkla svecica, i trenutno radi, dam gas ugasi se, i nesto mi sumnjivo ne dimi mi ona bas najbolje...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Cetiri puta uzastopno ocitaj greske, peti put je reset.

Samo, ako nece da upali, reset ECU nece nista pomoci...  :-\

Ustelovao sam ga samo tako, radi ki doksa,(pupu samo da nastavi, da ga ne ureknem) ni sam ne znam kako ali uspelo je , pici to "sranje" 8 banki i vise ne diram, sutra ga pakujem iz radionice. Uglavnom, skidao sam kompletan ditech, 2 puta, prvi put sam ga cistio ali nisam "cupao" dizne van. Zakacio i nije hteo da kresne, drugi put sam ponovo i povadio dizne, i na kompresor izduvao, sklopio, stavio svecicu od kineza posto je ona njegova probila, upali jadnik i nikako da radi kako treba, radi-ugasi, pumpa zvrlji, proverio sam gorivo dal nema vode sredstvom kojim to proveravam, nema vode, i nece da radi kako treba, naspem jos benzina posto je bio na rezervi, kontam (pumpa oslabila) slab pritisak na pumpi pa ne prima kad dam gas, nasuo 2l mesavine posto mi to nesto slabo dimi,uljna pumpa radi gledao sam dal pusta ulje, ali na spuh dimucka da se ne vidi, probam da upalim radi i dok malo nije dosao sebi, proradio kako treba. Turiram, lepo se odaziva, nema trzanja, gusenje itd. Jedino je ostalo jos da se resetuje ecu pa da vidim sta ce posle da izbaci. Za sada drzi greske pod brojevima : 1,8,9,3,6,7,4,5,14,18,20,21 . Kad sam sve procitao sta koja znaci, fakticki taj motor je mrtav, ali ecu kao svaki ecu pamti svaku gluposti i svaki trzaj...

Da, skidao sam i leptir gasa za usis vazduha, njega ocistio, usput skinuo i usisno grlo, na zidovima bilo 3mm blata, tako da me ne bi cudilo da zaplepi za neko vreme, filter vazduha, prljav katastrofa-oprao ga i naprskao sprejem. Toliko o tome, izgleda problematicno, ali mozda i nije toliko, mada kontam da ih vise necu uzimati, izgubih ceo dan da joj nadjem bol.

Cetiri puta uzastopno ocitaj greske, peti put je reset.

Samo, ako nece da upali, reset ECU nece nista pomoci...  :-\

Meni je vazno da ga resetujem, da vidim kakve ce nove greske da izbaci...

P.S resetovan ecu, sutra cu ga malo vozati da vidim dal ce zabeleziti neku gresku, za sada nema nista.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja