woolfika 2 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nocas dok sam se vozio upali mi se crvena lampica na r6.Ja odmah ugasio motor. Sacekao minut, dva, upalio ponovo i ne svetli. Krenem ja i posle 100 metara se opet upali. Ja stanem, proverim ulje, sve ok. Odvrnem cep za sipanje ulja i ponovo ga zavrnem. Startujem ponovo i krenem sa novog beograda do mirijeva, sve najnormalnije. Sta vi mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Maj 6, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan u R6 ide jako malo ulja (2,5l) i dovoljno je da ti fali 2-3 deci ulja da ti se upali lampica meni se znala paliti u zavojima,i dolijem samo 1 deci i onda je sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lt; MILY gt; 0 Napisano Maj 6, 2007 U prolazu, 18 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao slican problem na R 1. E pazi sad,isto mi se to dogadjalo ! Proverim ulje ,ima....tacno stoji gde bi trebalo po meracu. dolijem malo preko sredine,upalim motor i ono sljaka bez problema. posle toga sam ukapirao da mi je merica malte ne do maximuma tako da od tad nisam imao nikakvih problema. Postoji varijanta i da se ulje razredilo dosta i ako opet dolijes malo novog funkcionisace ali kratko vreme,zato ako si presao odredjenu kilometrazu pred servis mozes uraditi novi i slobodno sipaj ulja skoro do maximuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 6, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan I na mojoj Yamahi se to jednom desilo kada sam naglo kocio pa je ulje preslo naprijed (sa tim uljem sam tada presao 5000 km), sto kaze Sale, dospi 1 deci i vozaj :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Isto se i meni dogadja na R1, narocito kada je hladno (nocu). Pre neko vece, oko 11 h bilo je jako hladno, ja posao iz grada, i dva puta mi se palila lampica. Samo ga ugasim i upalim ponovo i teraj. Inace ulje je bilo malo iznad minimuma. Sutradan sam sipao 100 g i doslo je do maksimuma (a novo ulje, preslo 500 km). Kod yamahe je mala razlika izmedju min. i max. (mozda nekih 150-200g). Treba samo cesce proveravati i dolivati ulje do maksimuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
woolfika 2 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i meni je novo ulje, mozda 200 kilometara. |To se desilo kad je motor stajao i bio hladan, ne u toku voznje. Sad sam dosuo ilje pa cemo da vidimo sta ce da se desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Ulje uvek na max oznaci i nema frke. Zamena filtera za ulje obavezna svaki put najkasnije svakih 6 meseci. Mala kolicina ulja u agregatu zahteva da se stalno vodi racuna o nivou istog.Takodje i propisana gradacija ulja.Ne eksperimentisite kod trkalica sa svojim izborom gradacije, znaci ako je proizvodjac naveo 10-50 onda samo to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 6, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan To je uobicajeno za Yamahu! Kontrolisi da je nivo uvek na MAX pre svake voznje i vozi bez brige. Moguce i da se senzor vremenom zaprlja ali o tome cemo ako problem perzistira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Maj 7, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li menjao filter. Neki motori imaju i mali filtercic kod cepa, pa ako ga imas i ti pazi jer ja nisam pazio kad sam bio neiskusan vozac 90-tih i ....generalna....a nisam ni znao za taj pred filtercic!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...