Jump to content

Moto Zajednica

Beograd, 13.10. Ugao J. Gagarina i Gandijeve

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Između 8 i pola devet dogodio se težak udes na raskrsnici Jurija Gagarina i Gandijeve na Novom beogradu.

Motor (mislim da je skuter u pitanju) koji se kretao ulicom J. Gagarina iz pravca buvljaka ka bloku 45, udario je u automobil koji je iy J. Gagarina, iz pravca bloka 45 skretao u Gandijevu ulicu.

Izgleda da je vozač automobila prošao kroz žuto ili crveno i preprečio put motoru koji je takođe moguće prošao kroz žuto (ko zna, možda i crveno). Koliko sam dobio informacija jer nisam očevidac, dva momka na motoru su povređena, od kojih jedan jako teško. Izgleda da obojca nisu imali kacige tako da su mi na licu mesta rekli da jedan momak ima teške povrede glave i da je odvezen na reanimaciju. Drugi momak nema povrede opasne po život.

Ne mogu da tvrdim, ali deluje mi da je automobil zakasnio i preprečio se momcima koji su stradali. Saznao sam da na kolima nisu velika oštećenja tako da je moguće da nije bila u pitanju velika brzina.

Molim vas sve, nosite opremu i pazite na semafore i raskrsnice. Prikočite, možda je sa druge strane idiot koga mrzi da čeka sledeće zeleno svetlo.

Daj Bože da ovom dečku bude dobro.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Sad rekose na vestima na RTS-u da su dve osobe " teze povredjene " ( momci sa skutera ), i da je do udesa doslo tako sto su se oba vozila kretala istom ulicom, ali jedan drugom u susret i onda je ovaj sa kolima resio da skrene levo i isekao skuteru put !  :(

PS. da malo pojasnim, udes se desio veceras izmedju 20.00 h i 20.30 h .

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ma preneli su su moje reči što sam ispričao njihovim novinarima, i to ne baš tačno.

Nije taj tip odjednom odlučio da skrene. On je po mojoj proceni prošao kroz neko žuto ili možda još gore crveno. Ali, tu on skreće i mora da uspori a da bi se skroz sklonio mora da pređe celu J. Gagarina poprečno plus širina tramvajske baštice što je ukupno bar 15 metara.

Znači da ako zakasni, treba mu još nekoliko sekundi da se skloni iz raskrsnice a tada je ovima što idu ka bloku 45 već uveliko zeleno svetlo.

• Drug član, 1245 postova

Posto je to moja trasa, samo da kazem da auto nema sta da saceka ili ne. Semafori su tako podeseni, da se prvo otvara zeleno za levo u oba smera, pa se pali crveno, a tek onda pali zeleno za pravo u oba smera. Pri tom su oba smera sa po 3 trake i odvojena su sinama i trmvajskom basticom. Znaci ne moguce da je bilo ko od njih prosao na ZUTO. Znaci to su proverene info, jer tu skrecem vise puta dnevno. Nadam se da ce biti ok, mada sa druge strane ne nositi kacigu je veoma "pametno"!

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Kao i Zile i je moram ovuda da bih otisao do grada tako da odlicno poznajem situaciju. Jako opasna raskrsnica i mada semafori lepo odvajaju onaj iz Gandijeve ne odvaja pa dolazi do zagusenja raskrsnice. Tako da cesto onaj ko je prvi na semaforu iz smera gde je bio auto dodje u situaciju da prolazi kroz raskrsnicu a odavno mu je crveno. Da tu postoji ono crveno za nezadrzavanje u raskrsnici saobracajci bi se osevapili, bar 20kazni po promeni semafora.

Nadam se da ce momci biti dobro.

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Po poslednjoj sinhronizaciji tog semafora, koji takodje ''obilazim'' svakodnevno, neko je tu prošao na debelo crveno, nema govora o žutom. Ako se dobro sećam, prvo semafor otvara ''levake'' iz oba smera J.Gagarina, pa se pravci pale kad ''levaci'' pocrvene, pa onda ide Gandijeva... Ili debelo crveno ili ''zaspao''... U svakom slučaju, momcima brz oporavak!

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Baš tako, ta raskrsnica je najgora na celom potezu blok 45 - Buvara i vrlo često se baš tu dešavaju nezgode. Maksimalan oprez!

Momcima (opet bez kacige!) želim brz oporavak.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Dexteru bas kao sto pises je redosled ali... ;D Kada ovi iz Gandijeve sto skrecu levo u Gagarina ka gradu zakrce raskrsnicu (bus oce posebno da zaglavi). Onda ovaj  prvi na semaforu u Gagarina ka gradu i oce levo u Gandijevu ne moze samo do njih i kada saceka da prodju njemu je vec crveno ali on to ne zna jer je kod sina. Pa ko iz pravca grada uhvati zeleni talas eto loma. Samo pazljivo i bice sve uredu!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja