Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, pošto počinje offroad sezona par nas se počastila novim gumama. Busman & ja sa Hajdesada K60 a Jimmy sa T63. Red je da se te gume i probaju. Pošto nismo uspeli da "uvatimo" našeg magistra & domaćina offroada - Kepu (koji je iskusno zapucao na Kučajske planine) odlučili smo da se samopozovemo do Divčibara. Broj zainteresovanih je oscilirao, neki su bolesni, neki su predviđali sneg, neki tražili kuću a neki samo odustali ;D ;D ;D I sada ćete videti šta su propustili... Ekipa koja se pojavila u 9:00h na OMVu sledeća Jimmy Busman Rusic Yoghi (Miki) moja malenkost Suma sumarum 4 (3,5 da budemo precizniji) afrike i jedna Super tenera Temperatura 6 stepeni sa tedencijom rasta. Šta ćemo, kako ćemo ajmo prvo da doručkujemo, pre toga naravno rutinska kontrola Afrike Malo da zamezimo Bez komentara ;D ;D ;D Ajmo da zovemo Lalajka on je uvek raspoložen za dobru vožnju a sada ima i motor za takve akcije ;D ;D ;D "alo, e jel oćeš sa nama idemo do Divčibara... ne možeš... šteta, ajde onda vidimo se..." nismo stigli ni do dezerta (aproksimativno 5 min) zvoni telefon " aaaaaa ipak dolaziš, super čekamo te..." tu smo se malo zabrinuli jel mu je trebalo da dođe do nas kao da ju je gurao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kuda ćemo, zna Jimmy put reko mu VodeniZeka ;D ;D ;D idemo prvo do Ravne gore I prvi kiks... naime sam sam kriv. Umesto da sam poneo šta mi treba u rancu ja sam krenuo (neiskusno) sa koferom i to samo zato što sendviči nisu mogli da stanu u ranac i neumitno se desilo posle dve tri manje bari je par rupa kofer me mlatnuo po leđima... zaboravio sam da izvučem ranac sa alatom i stvarima i kofer je bio pretežak. Naravno (kao i sve ostalo) taj kvar se lako i elegantno sredio na ST I Jimmy i Busman su oduševljeni svojim gumama Stižemo do Ravne gore Joda već kreće sa sada već famoznom rečenicom - Ko me tero da krenem sa vama Dvojica "napaljenih" - objašnjenje kasnije kuda dalje, pa kako kuda, pa pravo ;D ;D ;D Jel zna neko kuda sada - ZNAM JA ;D ;D ;D Pa kakva vam je ovo vožnja kad nema slika ;D ;D ;D Pokrivljeni Jimmy - sada je već prešao od faze otkrivanja gripa svoje gume do ##rčenja ;D ;D ;D mali detalj sa Lalajkovog "malog tenka" ili ti "crnog nosoroga" a gde smo sada! nemamo pojma ;D ;D ;D Hajdesada u akciji Sve ću da vas pobijem kad se vratimo u Beograd ;D ;D ;D kud dalje... samo pravo ;D ;D ;D E ovde su bile one kaskade ;D ;D ;D Nismo sami na planini ;D ;D ;D Ovde NjutnMetri dolaze do izražaja (ko je rekao da dobro ide što je motor i vozač težak nek se stidi) ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje za iste pare ;D ;D ;D I dok ste lupili dlanom o dlan (jedno 10000000 puta) offroad deonica je prošla i došli smo do asfalta ;D ;D ;D Stižemo do vidikovca na Divčibarama Ali nismo jedini poznati, Reno4 koji smo pretekli staje a u njemu Matijak sa porodicom ;D ;D ;D Neiskusno sam sendviče posle kolapsa kofera prebacio kod Lalajka i tek smo ovde uspeli da mu otmemo par komada,,, a ja se još pitam što on sve nešto kao zaostaje ;D ;D ;D Redovan servis na Africi posle pređenih 100km ;D ;D ;D Onda je bilo vreme da krenemo, između ostalog zato što niko nije imao vode ni soka pa smo dobrano ožedneli ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Stigosmo do kafane Opuštanje u kafani... tek sada smo postali svesni koliko smo umorni... i mokri ;D ;D ;D Joda koji je uspeo da naruči plaćene ubice za nas ;D ;D ;D Lalajko koji je priznao da mu je prednji deo suviše tvrd ;D ;D ;D Konji... koji su se posle po komandi valjali po travi... slike ima Lalajko A lepo sam teo da odmaram danas... ;D ;D ;D A što je najgore za mal da za#ebem drugara sa transalpom koji je teo da krene sa nama... Kako ćemo... na Valjevo pa ćemo na Ub, dosta nam je ibarske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izpoštovali smo dogovor a to je da budemo na asfaltu pre mraka ... I naravno opet pauza, opet je vreme za Afrikin servis na 100km ;D ;D ;D dr Rusic doktore, oće da mu bude dobro ;D ;D ;D Onda smo se pozdravili od Lalajka i krenuli put Uba... generalno masa ljudi se uključuje na put onako na bum... sve je bilo ok do Obrenovca... igrom slučaja sam ja vodio jedan deo puta a pošto nisam siguran na semaforu ja kažem ko zna nek povede dalje... rezime je da su Jimmy, Rusic i Joda krenuli pravo (kuda je strelica pokazivala) a Busman je rekao "ja znam i skrenuo desno" Ja kud ću za njim... naravno posle smo se našli u glavnoj ulici idući u suprotnim pravcima... posle smo imali malo offroada pošto ima ono famozno klizište i na Ostružničkom putu smo se izpozdravljali Sve u svemu više nego ispunjen dan, pun šala i doskočica, offroada & bara i svega ostaloga. Gume su položile sa odličnim ocenama a mi imamo još jednog offroadera (ako nas u međuvremenu ne pobije sve ;D ;D ;D ) tolko od mene za sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Octobar 10, 2010 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan ...ajd bWe lenjivcu jedan, piisiii!!!! ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 10, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...Broj zainteresovanih je oscilirao, neki su bolesni, neki su predviđali sneg, neki tražili kuću a neki samo odustali... A neki nisu ni znali da idete!! > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... nismo stigli ni do dezerta (aproksimativno 5 min) zvoni telefon " aaaaaa ipak dolaziš, super čekamo te..." ... Malo se neckao...valja posle dovesti GS-a u red... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ...Broj zainteresovanih je oscilirao, neki su bolesni, neki su predviđali sneg, neki tražili kuću a neki samo odustali... A neki nisu ni znali da idete!! > Reko Vlajko da nećeš ! ps. šalim se, i mi nismo znali do juče uveče, sledeći put dobijaš pozivnicu OBAVEZNO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan E da, da ne zaboravim video... izvinjavam se na slabijem kvalitetu u pitanju je mobilni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Octobar 10, 2010 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, bravo, momci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Octobar 10, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ajd i ovde,sjajnoooo!!!!!!!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Octobar 10, 2010 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Da ste rekli da idete, mogli smo se naci na Ravnoj gori, mi nismo isli preko brda Rior i Mali Povlen kuda ste vi posli i gde ste vikali samo pravo, tu smo mi otisli levo ako gledate sa strane vaseg dolaska, pa preko Pranjana i Kostunica dosli do Ravne Gore. A kako znam pa video sam onu dvojcu iz Kosjerica koji su mu rekli da ste prosli i da ste se videli. Sledeci put ne budite lenji nego se javite da Vas vodimo kroz Valjevske planine kad Kepo nije prisutan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vise siguran da li je bolje ici sa nekom ko zna put ili sa nekim ko ne zna. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Octobar 10, 2010 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bolje je kad se ne zna!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 10, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ću da vam pokažem pravac :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ću da vam pokažem pravac pa bilo bi baš džukački da te zovemo a znamo da ne možeš (kao što smo Zextrema zvali ;D ;D ;D ;D ;D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo da postavim i ja par slika Prva pauza, da Popsy pricvrsti kofer: Kafica na Ravnoj gori: Idemo dalje... evo kakvo je okruzenje Opet jedna pauzica, kramponasi se popeli na ovo brdo da se prave vazni! Mi normalni smo ostali na onome sto optimisti nazivaju PUT. Pa nastavak... Ko je pojeo sendvic?? Samo pored ograde... Joda, koji jedva ceka kad ce na ovakav put ponovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pored one sumice je gadno parce, strmina, bocni nagib, ogromno kamenje... Ovuda se spustismo... E u ovoj sumici je bilo najgore parce puta Pa sad opet nizbrdo... ne znam da li je gore uzbrdo ili nizbrdo... Spustismo se, sretosmo neke berace pecuraka koji nam ponudise antistres lek... Pa onda do Vidikovca, gde smo sreli Matijaka sa porodicom. Vidik sa Vidikovca! Zatim poslednja pauza za kafu... I na kraju, svi smo srecni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 10, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Lalajko, duuboki naklon, svaka cast na bacakanju bembare... ;D Treba imati OO da se tenk dotera do kraja sare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4936 Napisano Octobar 10, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6023 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka pohvala za vožnju od jednog "asfaltdžije". Alal vera momci ! Lalajko svaka čast na fotkama - extra su . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 10, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Spustismo se, sretosmo neke berace pecuraka koji nam ponudise antistres lek... Pa nisam se samo ja lečio ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 10, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo crno lecenje, tu ima samo za malo veci gutljaj... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 10, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeeste, a pre Popsyja je bila puna boca! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 11, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Hej drugari, evo i mene. Divan oktobarski dan sa temperaturom od 5 - 10 stepeni, u zavisnosti od nadmorske visine; a ona se menjala vrlo brzo. Lalajko ima podatak na jednom mestu kada smo se spustali niz neku strminu. Mislim da je u pitanju razlika od 400 metara visine na par stotina metara duzine. Lale? Oblaka je bilo tek da prosaraju nebo, ali osim po koje barice na putu, drugu vodu nismo videli. Gume namontirane jos za poslednju Kepijadu, ali tada nisu bile upotrebljene. Popsy i ja - Heidenau K60, a Jimmy Michelin T63. Rusic ima upolovacene Dunlop trilmax , ako se dobro secam, i veoma dobro vozi sa njima. Lalajko i Jodi imaju vise putne nego off gume, i uz oprezniju voznju su uspesno savladali deonice koje su na prvi pogled izgledale neprohodne. Cak sta vise, moram reci da je Lalajko sa GS-om svuda prolazio kao tenaK (mali sportski )! Dakle, ekipa na nivoJu, predeli ocaravajuci i staze vise nego zanimljive - od lakih zemljanih deonica do veoma teskih kamenitih puteva, ili travnatih, a ispod trave kamenje, preko blatnjavih traktortraga, do serpentina pod velikim nagibom cija je podloga sacinjena od kaskadnih kamenih ploca (stepenice od par santimedara visine, negde mozda i 7 - 8 cm). Nekako je obicaj da se pauze prave tek kada se prodju zahtevene deonice, pa su putopisi sa offroad temom uvek nedoreceni, tj. nedoslikani. Sledeci put kada budemo vozili ovom istom stazom, trudicemo se da se zaustavaljamo na zanimljivijim mestima za fotkanje. Ja sam ovaj put bio u znaku ispitivanja novih guma. Ukratko, odusevljen sam! Dugo sam birao i odmeravao, slusao preporuke i citao mnoge tekstove i testove. Kada se saberu i oduzmu sve karakteristike svih ponudjenih guma za moj motor i kada se uzmu u obzir moje potrebe i moje mogucnosti, nadam se da ce Heidenau K60 ispuniti sva ocekivanja. Na asvaltu drzi odlicno. Mnogo sam slobodniji po krivinama nego sa prethodnim. Van puta ne terba ni da pominjem. Kaze Popsy: "Jao brale isterao si kubik makadama iza sebe" !! ;D Drgari hvala vam za odlicnu voznju i divno proveden dan ! ps. Lale, daj jos neku sliku, znam da imas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...