Jump to content

Moto Zajednica

Moto GP Shanghai,Kina

Recommended Posts

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Za mene je ovdje pobjednik Valentino Rossi. Niko ne vozi motor onako, stvarno je Doktor. Ali jednostavno nema nacina da se bori sa snagom Ducatijevog motora :( Stoner jeste dobar ali sam se iznervirao koliko je opusten i koliko ima sigurnost u tu Ducatijevu masinu. Covjek se uopste ni ne trudi da vozi sa Rossijem igru po krivinama, jednostavno saceka prvi pravac, dobije poziciju i jos rezerve i laganeze i sigurno :? Jednostavno mi nije bio ubjedljiv kao na prethodnim trkama, ok, to je dobra taktika ali eto, zao mi je sto trke postaju dosadne (ova je bila totalno predvidiva, monotona i nezanimljiva). Ipak, divim se toj snazi pod njegovim dupetom...

Hopkins jako dobar, Pedrosa je mogao i bolje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

...Videlo se koliko je jaci na pravcima i koliko vece ubrzanje ima u odnosu na Jamahu... ali opet s'druge strane cini mi se da ga Yamaha polako pristize' date=' da su uspeli da smanje tu razliku u odnosu na pocetak sezone i prve trke...[/quote']

Salis se, nema ali bas nikakvog napretka :(

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600
Salis se, nema ali bas nikakvog napretka :(

Meni se cini da je ta razlika manja...

Stoner jeste dobar ali sam se iznervirao koliko je opusten i koliko ima sigurnost u tu Ducatijevu masinu. Covjek se uopste ni ne trudi da vozi sa Rossijem igru po krivinama, jednostavno saceka prvi pravac, dobije poziciju i jos rezerve i laganeze i sigurno Jednostavno mi nije bio ubjedljiv kao na prethodnim trkama,

Tu se slazemo, kao sto vec rekoh vozio je kao da je sam na stazi, kao da nikog nema oko njega, nije se videla nikakva borba... cak i da je pravio greske, pravac je njegov i na pravcu bi se nadoknadio..

A koliko se nije trudio to se videlo kada je Rossi nadonadio onih 5-6 sekundi zaostatka kada je uspravio ukosnicu...

Nisam gledao intervijue posle trke, zna li neko gde se mogu naci na netu???

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

404.jpg

Evo poretka.

Rossi je stvarno tata,vozi kao lud,ali volio bi ja vidjet nekoga ko ne bi iskoristio nesto sto mu se daje kao sto je dato Stoneru da vozi onu azdaju.

A i njemu se moglo pocesto vidjeti na kocenju da zadnji tocak kliza.

Najvise me pogadja kada najbolji u trci nije prvi ili prvi od najboljih. Prosla godina sa Hayden-om me je totalno isfrustrirala po tom pitanju. Rossi je trebao da ostane u Hondi i da mase sa titulama do kraja zivota...

Da li mislis na najboljeg vozaca, konstruktora, tehnicki tim, prozivodjaca guma...? Nije samo vozac ili samo masina...

Mogu da zamislim sta bi Valentino radio na Dukatiju.. mogu samo da zamislim... :twisted:

Da li mislis na najboljeg vozaca' date=' konstruktora, tehnicki tim, prozivodjaca guma...? Nije samo vozac ili samo masina...

Mogu da zamislim sta bi Valentino radio na Dukatiju.. mogu samo da zamislim... :twisted:[/quote']

Probavao ga je dvije godine zaredom (htio je da napravi foru: italijanski vozac, italijanski motor, italijanski Dainese, italijanski AGV,...) i nije nikako mogao da se dogovori sa tim motorom, kaze da mu ne odgovara nikako i da ostaje na japancima...

P.S. Naravno da sam gore mislio na vozaca :wink:

Prosle godine nacin na koji je Hayden uzeo titulu,mi je piii! :twisted:

Ove godine ako i Stoner uzme,vjerovatno ce imati dosta vise pobjeda i pet puta ce mi biti draze nego kada je Hayden uzeo,ali definitivno Rossi ostaje tata sto se tice voznje,pa makar i ne uzeo titulu.

• Zainteresovan, 577 postova
Prosle godine nacin na koji je Hayden uzeo titulu' date='mi je piii! :twisted:

Ove godine ako i Stoner uzme,vjerovatno ce imati dosta vise pobjeda i pet puta ce mi biti draze nego kada je Hayden uzeo,ali definitivno Rossi ostaje tata sto se tice voznje,pa makar i ne uzeo titulu.[/quote']

i posle me AreOut pita "Sta ti je coek toliko skrivio pa ga svako malo pominjes?!" 8)

moj je rezon sledeci: ovu trku je dobio rosi. idemo dalje...

PLUS sto je batica jedva docekao da zalepi keca na soferku, buahahahaha :twisted: 8)

• Drug član, 1777 postova

Opet me prodo Rossi :D...

Ali stvarno svaka cast Stoneru... Da onako sigurno vozi, iako mu za vratom dise niko drugi nego Rossi i to u NJEGOVIM GODINAMA!!! Neverovatno!!!

Guest Cubric

Niko ne pominje juniore. Doduse, ja glavnu trku nisam ni gledao, samo 125 i 250 ccm.

Kako je vozio Rabat u 125 ccm, jos Honda, sporija i od Derbija i od Aprilije, al' je zato po krivinama vozio ko lud, sa 12. pozicije na 1. pa je onda pao na 3. mesto i tu zavrsio trku.

U 250 ccm Lorenzo je pokazao ko je tata, stvarno dobra voznja, a moram pomenuti i Bautistu koji je vozio jako dobro.

• jedan od DDMZ, 816 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Stoner odlièan. Ne zaboravite da i odlièan vozaè Kapirosi vozi istog tog "prejakog" Dukatija, pa nije uvek drugi, a ni treæi. Deèko (Stoner) je odlièan. Nauèio je lekciju od prošle godine kad skoro pola trka nije završio jer je vozio rizièno i kad nije moralo.

Rosi je vozio celu trku preko 100% pa je normalno (èak i njemu) da se desi greška. Da li je nedostatak te Yamahe snaga agregata, vešanje ili ipak Michelin, znaæemo kad to reše. Ipak mislim da su se znaèajno popravili od poèetka sezone - staza u Kini ima najduži pravac i logièno je da Dukati baš tu napravi najveæu razliku, a ipak nije tako bilo. U Kataru je bilo "strašnije".

Suzukiji su sve bolji. Hopkins je posle prvih 3-4 kruga uspeo da se prikljuèi vodeæem dvojcu.

Ostali su bili hendikepirani minutažom na TV-u zbog odliène borbe za mesto na podijumu.

(kao i uvek): Jedva èekam sledeæu trku! :D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv
Evo poretka.

Rossi je stvarno tata' date='vozi kao lud,ali volio bi ja vidjet nekoga ko ne bi iskoristio nesto sto mu se daje kao sto je dato Stoneru da vozi onu azdaju.

A i njemu se moglo pocesto vidjeti na kocenju da zadnji tocak kliza.[/quote']

Lepo, popravljas se! :) Jos samo tabelu posle ove trke?

Ipak mislim da su se znaèajno popravili od poèetka sezone - staza u Kini ima najduži pravac i logièno je da Dukati baš tu napravi najveæu razliku' date=' a ipak nije tako bilo. U Kataru je bilo "strašnije".[/quote']

Nisam jedini koji je to primetio :)

Guest Cubric
Stoner odlièan. Ne zaboravite da i odlièan vozaè Kapirosi vozi istog tog "prejakog" Dukatija, pa nije uvek drugi, a ni treæi. Deèko (Stoner) je odlièan. Nauèio je lekciju od prošle godine kad skoro pola trka nije završio jer je vozio rizièno i kad nije moralo.

Rosi je vozio celu trku preko 100% pa je normalno (èak i njemu) da se desi greška. Da li je nedostatak te Yamahe snaga agregata, vešanje ili ipak Michelin, znaæemo kad to reše. Ipak mislim da su se znaèajno popravili od poèetka sezone - staza u Kini ima najduži pravac i logièno je da Dukati baš tu napravi najveæu razliku, a ipak nije tako bilo. U Kataru je bilo "strašnije".

Suzukiji su sve bolji. Hopkins je posle prvih 3-4 kruga uspeo da se prikljuèi vodeæem dvojcu.

Ostali su bili hendikepirani minutažom na TV-u zbog odliène borbe za mesto na podijumu.

(kao i uvek): Jedva èekam sledeæu trku!

Da ali ne zaboravi da je Capirossi startovao sa 14. pozicije i na cilj stigao sesti. Snaga Dukca u odnosu na Yamahu je ocigledna cim se pojavi neki pravac, samo nestaje u daljini. Honda je mnogo bliza Ducatiju po krajnjoj brzini.

Mada drugo mesto za Rossija (na ovoj stazi) je odljicno, ja sam ocekivao plafon trece mesto.

...Da li je nedostatak te Yamahe snaga agregata' date=' vešanje ili ipak Michelin, znaæemo kad to reše...[/quote']

Nedostatak je jedino snaga, Rossi je vise puta izlavio da je prezadovoljan oslanjanjem i da nema nikakvih problema na prednjem kraju kao preosle godine, vec da je cak odusevljen, a Michelin nije popustio u trci tako da preostaje samo agregat :?

Vidjelo se njegovo kocenje i prolaz kroz krivine, jako je brz tu, ali kada se isprave motori nastaje problem...

Evo sta kaze stari,dobri,uvjek preposteni Valentino Rossi

Position: 2nd

Time: +3.036

"I enjoyed today a lot, it was a great race, a really exciting battle and my Yamaha was fantastic to the end. We knew that this track would be difficult for us so to be able to fight with Stoner at 100% for the entire race was a great feeling. Of course it's not a win, but I think second place is a very good result for us here. I didn't want to give up and just ride for second, I wanted to try to pass him and I made some good overtaking manoeuvres but wasn't able to stay in front down the straight. Then I made a mistake when I hit a bump when braking, had to release the brake and ran off track. It was a pity, but when you're riding on the limit lap after lap then things like this can happen; that's racing! Anyway I knew I couldn't give up, I had a nice battle with John and then was able to take second. I think these twenty points are really important and we're still second in the championship. I'm really more sad for what happened in Turkey because if we hadn't had the problem there then I might have been level with Stoner in the championship now. But the season is long and now we have several races in Europe at some of my favourite tracks and I think we're in good shape for them!"

• Zainteresovan, 978 postova
Prosle godine nacin na koji je Hayden uzeo titulu' date='mi je piii! :twisted:

Ove godine ako i Stoner uzme,vjerovatno ce imati dosta vise pobjeda i pet puta ce mi biti draze nego kada je Hayden uzeo,ali definitivno Rossi ostaje tata sto se tice voznje,pa makar i ne uzeo titulu.[/quote']

i posle me AreOut pita "Sta ti je coek toliko skrivio pa ga svako malo pominjes?!" 8)

moj je rezon sledeci: ovu trku je dobio rosi. idemo dalje...

PLUS sto je batica jedva docekao da zalepi keca na soferku, buahahahaha :twisted: 8)

Hehe moj rezon je da je trku dobio Hayden :lol:

Inace ko ne bi cekao da stavi keca na soferku 8)

Guest Cubric
Evo sta kaze stari,dobri,uvjek preposteni Valentino Rossi

Position: 2nd

Time: +3.036

"I enjoyed today a lot, it was a great race, a really exciting battle and my Yamaha was fantastic to the end. We knew that this track would be difficult for us so to be able to fight with Stoner at 100% for the entire race was a great feeling. Of course it's not a win, but I think second place is a very good result for us here. I didn't want to give up and just ride for second, I wanted to try to pass him and I made some good overtaking manoeuvres but wasn't able to stay in front down the straight. Then I made a mistake when I hit a bump when braking, had to release the brake and ran off track. It was a pity, but when you're riding on the limit lap after lap then things like this can happen; that's racing! Anyway I knew I couldn't give up, I had a nice battle with John and then was able to take second. I think these twenty points are really important and we're still second in the championship. I'm really more sad for what happened in Turkey because if we hadn't had the problem there then I might have been level with Stoner in the championship now. But the season is long and now we have several races in Europe at some of my favourite tracks and I think we're in good shape for them!"

Eto covek lepo kaze, zadovoljan je drugim mestom kako sam i mislio.

• Zainteresovan, 788 postova

Polako se trka seli u evropu gde bas i nema velikih pravaca, vise krivina koje doktoru idu na ruku, mislim da ce imati vise uspeha, 2 mesto u Kini je odlicno, svaka mu cast, ne znam kako Pedrosa nije uspeo da se popne do 3. mesta, Hopkins odlican. Stoner, taj covek je koncentrisan za bar 10 vozaca.

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

hah konacno je neko adekvatan dosao da vozi dukca, svaka cast , dobio sam opkladu jer sam uvijek tvrdio da je dukac najbolji alnema ko da ga vozi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja