Juan 97 Napisano Maj 19, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno isti problem sam imao sa strujom, da sam na kraju otkrio banalnu stvar- desavalo se da u toku voznje, drugi kljuc (od sedista) koji je vezan sa kljucem sto ide u bravu, dotakne sa strane metal, pored brave, i ode osigurac, nema struje mrtvo sve. Ali sto je bilo interesantno, to se manifestovalo kad mu dam po gasu, motor cimne i taj polozaj namesti da pipne drugi kljuc.Vidi masa negde da nije probila.A sto se tice ler gasa, imas ispod rezervoara sraf za stelovanje ler gasa- kad dostigne radnu temoperaturu, namesti ga rukom na odgovarajuci broj obrtaja (ne pamtim tacno na koliko radi).Sent from my 2201117PG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Maj 20, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Juan je napisao: Potpuno isti problem sam imao sa strujom, da sam na kraju otkrio banalnu stvar- desavalo se da u toku voznje, drugi kljuc (od sedista) koji je vezan sa kljucem sto ide u bravu, dotakne sa strane metal, pored brave, i ode osigurac, nema struje mrtvo sve. Ali sto je bilo interesantno, to se manifestovalo kad mu dam po gasu, motor cimne i taj polozaj namesti da pipne drugi kljuc. Vidi masa negde da nije probila. A sto se tice ler gasa, imas ispod rezervoara sraf za stelovanje ler gasa- kad dostigne radnu temoperaturu, namesti ga rukom na odgovarajuci broj obrtaja (ne pamtim tacno na koliko radi). Sent from my 2201117PG using Tapatalk Njemu ne crkava osigurac koliko sam razumeo ,kad izgubi struju on skine dzek vrati ga i dobije struju ne menja osigurac zato mislim da je problem u dzeku al dobro je znati ovo sa kljucevima svako m moze da se desi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orphan 24 Napisano Maj 20, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SUZUKI GS500F Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Maj 22, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva su vam iskustva sa nosacima bocnih kofera i koferima na gs 500 jel izvodljivo to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 103 Napisano Maj 22, 2023 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 5. 2023. at 7:47, MatorKonj je napisao: Njemu ne crkava osigurac koliko sam razumeo ,kad izgubi struju on skine dzek vrati ga i dobije struju ne menja osigurac zato mislim da je problem u dzeku al dobro je znati ovo sa kljucevima svako m moze da se desi Da prijavim da sam problem sa dzekom kod osiguraca resio. Po preporuci ocistio dobro kleme, naprskao kontakt sprej i sad nema problema. Hvala na savetima! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Maj 22, 2023 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan @MatorKonj и мене интересује та тема са коферима Пронашао сам један, мало старији сајт, који има изглед тих носача кофера. https://bbburma.net/Riderhaus.htm Такође све сам те хтео питати за носач централног кофера да ли је можда прављен или не оригинална. Кофер сам набавио али сада носач гледам да ли да правим или да тражим по нету. Свако добро Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Maj 22, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, John159 je napisao: @MatorKonj и мене интересује та тема са коферима Пронашао сам један, мало старији сајт, који има изглед тих носача кофера. https://bbburma.net/Riderhaus.htm Такође све сам те хтео питати за носач централног кофера да ли је можда прављен или не оригинална. Кофер сам набавио али сада носач гледам да ли да правим или да тражим по нету. Свако добро Ima Seba u Beogradu on pravi sve ,vise me interesuje ponasanje samog motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Maj 23, 2023 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да би се мање осетили бочни кофери него централни, јер распоред масе је много бољи а самим тим и управљивост. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Maj 23, 2023 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Godinama vozim sa centralnim koferom na svakom motoru i nikakav problem nisam imao, često vozim udvoje, lepo se krivinari... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Maj 25, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima da proda retrovizor za GS500F? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 1, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Slini mi ulje na ovom deklu pa bih da zamenim dihtung.Jel to dekli menjaca?I zasta sluzi ovaj veliki zavrtanj(sraf ) na dnu dekle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orphan 24 Napisano Jul 1, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SUZUKI GS500F Prijavi odgovor kao problematičan To je dekla motora (ujedno i menjača) a ispod nje se nalazi kvačilo, onaj veliki šraf je priključno mesto za manometar pritiska ulja ,ako se ne varam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Jul 2, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Gs vožen, parkiran, i posle pola sata probano da se upali, neće Ne vrti anlaser, cokće al ne može da okrene Ne vrti točak Simptomi kao da su zalepili klipni prstenovi, kao da je zakovao motor Ima ulja u mašini, nije ispustio nikakve zvukove, pre toga vožen normalno Šta može biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 2, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vrti tocak i kad je u neutralu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orphan 24 Napisano Jul 2, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SUZUKI GS500F Prijavi odgovor kao problematičan Po meni, pre će biti anlaser, ili akumulator. Probaj da ga upališ na guranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 2, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i da je ne daj boze zakovao morao bi da vrti tocak na leru odnosno mogao bi da preguras motor,nemam puno iskustva sa motorima ali imam neko iskustvo u samoj mehanici ali pre ce da bude kako si opisao da je problem u kvacilu ili menjacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Jul 2, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan U neutralu je sve okej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 2, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Onda je sve u redu sa prenosom probaj na pomocne kablove da upslis bice ipak da je do akumulatora ili anlasera a pre do akumulatora Promenio Jul 2, 2023 član MatorKonj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2559 Napisano Jul 2, 2023 Drug član, 1503 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da ga gurnes dok je u brzini. Ako okrece, nije zakovao. Anlaser moze biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Jul 2, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se dobro izrazio Ovako Motor je zaribao 100%, ali ne znam do čega može da bude, da l su ležajevi, klipni prstenovi ili šta već Ovo mi je prvi GS i zato pitam da l je neko imao iskustva sa tim, msm da li ima neku urođenu manu, kao tipa TDM da mu puca radilica Znam da ću morati da otvaram mašinu u svakom slučaju pa da vidim da l se neko sretao sa tim problemom na GS-u znači, motor vožen, posle pola sata stajanja, motor zaribao, nije u vožnji nije ispustio zvukove, nikakve naznake da to može da se desi ili bilo šta Bilo je ulja u mašini, nije izbacio grešku da uljna pumpa ne radi niti bilo šta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 2, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan je si pobao na pomocni akumulator da ga upalis ili skini svecie ubaci trecu paprobaj malo da ga gurnes vidi dali se pokrece,mnogo mi nelogino da je sve bilo normalo a da je zaribao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1500 Napisano Jul 2, 2023 Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, MatorKonj je napisao: Slini mi ulje na ovom deklu pa bih da zamenim dihtung.Jel to dekli menjaca?I zasta sluzi ovaj veliki zavrtanj(sraf ) na dnu dekle? Jel treba na nesto posebnoda obrtim paznju kad budem menjao dihtug dekle menjaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orphan 24 Napisano Jul 2, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SUZUKI GS500F Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da tu nema ništa "strašno" ali svakako prvo skini onu malu okruglu deklu, (da vidiš da li tu nema nešto što bi držalo deklu, iako mislim da nema)ispusti ulje pa onda lepo polako vijke okolo itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Jul 2, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MatorKonj je napisao: je si pobao na pomocni akumulator da ga upalis ili skini svecie ubaci trecu paprobaj malo da ga gurnes vidi dali se pokrece,mnogo mi nelogino da je sve bilo normalo a da je zaribao To je i meni čudno Probaću da nalijem wd40 ako su zalepile karike Ako ne, ide u delove, šta da se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 97 Napisano Jul 2, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Burke, ti kao da si majstor a ne klijent- ne crni ga odma', mozda je akumulator crko, bendiks ('bes li ga sta sve ima).Za pocetak vidi prespoji ako hoce da zavergla, posle ispusti ulje vidi da li nema nekih primesa- opiljaka, pa ako je i to ok, kreni odozgo da otvaras- vidi lanac bregastih da nije riknuo.Kao pojedine majstore da slusam:-trokira mi nesto-izgoreo ventil-zvecka mi nesto-au smrdi mi na radilicu garant...Teraj kod nekog majstora da pregleda, proste su to masine. Sent from my 2201117PG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...