Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZXR 750

Slazem se, ali ako farbanju pridodas polomljenu rucicu kocnice, promenjenu deklu i nedostatak tega, a mozda ima i jos nekih sitnica koje se ne vide na slikama, moras da priznas da bi i ti posumnjao u motiv farbanja.

Ali, nije ni bitno, motor je izgleda prodat, njuskam dalje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

a ovo sto kaze da je rega 6000, neznam odakle mu to, ja sam za moj CB500 platio 8200 i to sa nekim popustom posto nekoliko godina unazad registrujem na istom mestu, a i za potrosnju lupa gluposti, moj bivsi GS je trosio 4,6-4,8 kombinovano lokal-grad, nikad vise od toga.

Takodje sam i ja farbao moj GS jer je bila neka gej ljubicasta fabricka boja :lol: a i imao je malecno ulubljenje na rezervoaru, jer imao pad-klizanje kao vecina motora, odnosno bar 50% motora je palo

• U prolazu, 32 postova

u zavisnosti koliko detaljno zhelish da odradish posao, odnesesh vile kod vulkanizera da ti pneumatskim pishtoljem odvrne imbuse sa donje stranje. time rasturash ceo shtap i potezanjem shtapa i chizme rastavichesh je skroz. zapamti redosled onih silnih podloshki.

I ja bih trebao mijenjati ulje i semeringe, ali mi nije jasno zasto nositi vulkanizeru da odvrne pneumatskim?

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

u zavisnosti koliko detaljno zhelish da odradish posao, odnesesh vile kod vulkanizera da ti pneumatskim pishtoljem odvrne imbuse sa donje stranje. time rasturash ceo shtap i potezanjem shtapa i chizme rastavichesh je skroz. zapamti redosled onih silnih podloshki.

I ja bih trebao mijenjati ulje i semeringe, ali mi nije jasno zasto nositi vulkanizeru da odvrne pneumatskim?

zato shto ne mozhesh ruchno

• U prolazu, 32 postova

Ja imam rezervne vile sa drugog gs-a, pa sam ih rastavljao i sasvim lako odvrnuo imbus sa donje strane, uopste nije bio zategnut pa mi je i to bilo cudno a i ovo da se bas mora pneumatskim odvrtati.

Charlie bre jedi vise spanaca :D

I ja treba uskoro da menjam semeringe i ulje na viljuskama, i uvek sam se najvise njakao sa zavrtanjem onih gornjih sarafa (cepova) svaki put je bio sex :jee:

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Gornji sraf popustiti dok je stap jos stegnut u trouglu, a na donji obavezno staviti Loctite...valjao bi i udar pistoljem, ako nemate alat da iznutra drzite cilindar :zvizduk:

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 600 S Bandit

Ja sam napravio prirucni alat za drzanje iznutra to je nesto slicno torex inbusu samo sto je 27mm,jako veliki.

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Ja sam napravio prirucni alat za drzanje iznutra to je nesto slicno torex inbusu samo sto je 27mm,jako veliki.

e pa oni koji to nemaju idu na pneumatski.

ispade ja lud, nemosh odvrnut shraf

Nema ljutnje,nisam ni ja odmah mogao odvrnuti,pa sam pogledao na youtube kako izgleda taj unutarnji deo pa onda priblizno napravio kljuc,pa ga par puta doradio i tek onda posle par sati rada uspeo odvrnuti.

:zdravo:

Imam jedno pitanje za sve one koji poseduju ili su posedovali GS-a,zasto mi prilikom voznje po losijem ali asfaltnom putu motor samo krene na neku stranu da odvlaci ne previse vec onako lagano.Luftove nemam ni u zadnjoj ni u prednjoj viljusci,prednja viljuska sredjena bila je prazna,jedino sto mi je guma zadnja 150/70/17 ali je losija? A da na dobrom putu na pravcu mogu slobodno pustiti ruke i onda ne vuce. :stabre:

@ridjiww nije to nista, kad put nije idealan naravno da ce motor teze da drzi ravnotezu i da ce lakse da prevagne levo-desno, problem bi bio da ti stalno vuce u istu stranu,

a tu zadnju gumu obavezno menjaj i stavi fabricku meru 130/70-17, ili eventualno 140, jer 150 je vec previse i guma gubi svoj profil

@FjCharlie ne brini, svi smo mi pomalo ludi, evo ja danas hteo da skoknem negde kolima i pazi lika, turim kljuc u bravu i otkljucam vrata, ostavim kljuc u bravi, sednem u kola i razmisljam se gde mi je kljuc :stabre::zbunjen: i onda skontam da sam debilana :staa: jbg naviko se previse na 2 tocka :lol:

• suzuki rider, 365 postova

Ja sam na mom gs-u posle 130 gume stavljao 150 60 i guma jeste bila deformisana... Posle nje sam stavio 150 70 i bila je potpuno normalna, s' tim sto je motor bio dosta lepsi od pozadi zbog sire gume... Sira i ne moze jer 150 stane u mm. Jedino sto je 150 70 nesto veceg precnika od fabricke 130 70 i zbog toga su brzine duze. Pa sam i prednji lancanik stavljao za zub kraci :)

Pa bilo meni sumnjivo ako vuce onda vuce stalno,ali na pravac i po dobrom putu pustim ruke a on kao strela.Ali cu ipak staviti sledecu gumu 130/70/17. Prethodni motor mi je bio GPZ500s i sa 130-ku sam duplo vise obarao motor nego sa ovom.:zdravo:

pa, po performansama i tezini GS se ne razlikuje mnogo od novijih 250-ki :D

Samo, koliko vidim imaju zadnju ali nemaju trazenu dimenziju za prednju gumu, ja sam uzeo komplet prednju-zadnju gumu Heidenau K63-64 i zadovoljan sam, nisu skupe a sasvim su OK, pogledaj ovde:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/78436-altes-doo-moto-gume-moto-ulja/

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

trebalo bi i bolje bi bilo da su u paru ali i nemora 85% motora imaju razlicite gume, gledaj da ne budu previse stare,

vozi uvek sveze gume jer GUMA GLAVU CUVA.. na ovaj ili onaj nacin :D

To i ja gledam da bude sto novije proizvodnje.Nego jer zavrsi ti ono sediste,bas me interesuje kako je ispalo?

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ja pazario ovu masinu:

19 god bila kod ovog vlasnika, redovno svake godine joj menjao akumulator i odradjivao servis.

Presla ukupno 20k km i skroz je kao nova koliko moze biti za te godine.

Cena sitnica i ako nekoga zanima, mogu da mu ustupim(nalazi se u NL)

Inace ne znam ni sam sta ce mi, ali nisam mogao da propustim ovako lep motorcic pa neka stoji kod mene dok neko ne naleti da mu treba neki pocetnicki motor.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja