Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

a blokada se vadi tako sto se menjaju one gume (grla) na usisu izmedju karburatora i cilindra, i dizne, ja sam to hteo da radim na mom GSu ali kad sam saznao kolko kostaju nova grla i dizne (izmedju 50-100eur) predomislio sam se :staa2::D

jedino bi bilo zgodno kad bi nasao dobre polovne za neki sitniju lovu :takoje:

Mada, ruku na srce, nema neke drasticno velike razlike, vozio sam otvoren GS i nisam primetio neku veliku razliki naspram mog, imao je vise snage na visim obrtajima i pri vecim brzinama je bolje povlacio, ali pri nekoj normalnoj voznji se skoro ni ne primeti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mozete li da mi kazete koje sirine tj. JOTA je fabricki tocak?

kontam da si mislio na zadnji tocak, on je 3,5 jota i ne preporucuje se montaza sire gume od 140, sa sirim gumama se gubi stabilnost u krivinama

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500

Potreban mi je zadnji tocak, zadnja viljuska i far od novijeg tipa ako neko ima ili zna ko ima? Nasao sam po nesto na internetu npr. ako neko iz Novog Sada ili okoline moze da stupi u kontakta sa oglasivacem na Kupindu (www.kupindo.com/Delovi/13600533_tocak-z-suzuki-gsxf-750-1995) i proveri ispravnost bio bih veoma zahvalan i duznik?

• suzuki rider, 365 postova

Nemojte pisati o necemu sto niste licno probali... Stavljao sam gumu 150/70 na gs-a i nema nikakve razlike u odnosu na fabricku 130 u zaleganju. Jedino sto je nesto veceg precnika pa se dobiju duze brzine, ali i to sam resio stavljanjem prednjeg lancanika za zub kraci...

Sto se tice blokade izgleda da nisu sve iste i da su stavljane u zavisnosti od trzista za koje su radjeni motori. Moj je bio za Nemacko trzise i imao je blokade (limitatore sto kaze Charlie) u poklopcima sibera. I glavne dizne su bile vece. Siberi su se otvarali samo malo preko pola i bio je mrtav konj u visokim obrtajima, mogao je samo na nizim i srednjim da se vozi. Skidanjem blokada i stavljanjem propisanih dizni motor se preporodio, dobio je nesto vise snage na srednjim i nizim obrtajima, a o visokim da ne pricam, tu je bila ogromna razlika.

moja Honda nazad fabricki nosi 130/80-17 , a lik od kog sam je kupio joj stavio 160/70-17 i ono je haos kako se uzasno motor ponasao u krivini, e sad, sa 150-kom verovatno to nebi bilo toliko izrazeno, ali opet nije to to, a sto se tice duzih brzina to je tacno, kad sam stavio fabricku dimenziju isao mi 5kmh sporije :D

opusteno, moj GS je imao 55000 i trosio je zanemarljivo malu kolicinu ulja, nisam morao da dosipavam izmedju 2 zamene ulja, a menjao sam ulje na 6000km, tako da ako je dobra masina nemas brige

Imamo isti volan :lol:

lep ti zuca :takoje:

23 godine nije nista za Japanca, sad je u najboljiim godinama :moto3:

Moja CBejka uskoro puni 20 godina a ne vidi se na njoj uopste :aha:

• suzuki rider, 365 postova

Da li neko zna koliko je na gs 500 presao ,oko 58000 km ,uobicajeno da potrosi ulja na 1000 ili 5000 km u letnjem periodu. To jest koliko je na toj kilometrazi ok a koliko je mnogo , i onda raditi reviziju agregata ako se to uopste isplati

Zavisi od stila voznje, ako ga vozis kao R masinu hoce malo vise da usrkne ulja, ako ga vozis normalno onda je dozvoljeno vrlo malo da potrosi, a ako trosi dosta i sa normalnom voznjom onda nesto ne valja...

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Ako nekome treba nova zadnja guma, nasao sam na IPG kazu da je za super moto do 250ccm ali je index brzine 210 km/h zato neznam sto je ne bi stavljali na GS-a.

CONTINENTAL 130/70-17 ContiTwist SM 62H TL Rear

Cena je 6,838din sa dostavom.

continental_twist.jpg

http://www.internet-prodaja-guma.com/moto-gume/continental-130-70-17-contitwist-sm-62h-tl-rear/248231/

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Moj '94 pa otisao za 1200e. Mislim da je godiste ako je lepo ocuvan motor sasvim nebitno 0zbunjen.gif

ne bih rekao da je godishte nebitno, 8god maldji motor za 100E vishe, tvoj ne bih ni pogledao iskreno.

dodushe ovaj je bio na prodaju na vrat na nos al opet..

evo sad gledam 2004god GSXF600 za 1400E samo sam zinuo, choveku frka..

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kada sam kupovao motor, od svih GS-a, jedva sam naleteo na par solidnih primeraka od kojih je najbolji bio 1992. godiste.

Isti slucaj je sa ER5 i CB500, odnosno celom nekadasnjom srednjom 500cc klasom.

Retko koji je uredno odrzavam i ima nesto opreme. Cesto menjaju vlasnike i niko od njih ne ulaze a oni dobri nisu na prodaju.

Inace, vezano za GS500, subjektivni utisak jeste da su starija godista kvalitetnije uradjena, pogotovo u odnosu na restyling model.

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

restyle model su radili shpanci pa verovatno zato, ram je loshe ofarban (brzhe spada farba i vata rdja) i par nekih tako detalja, al generalno osim ako motor nije ubijan za maltene iste pare pre chu uzeti mladji.

uvek mozhesh nachi isti motor i da stariji bude 10x bolji, al od onog shto se trenutno nudi teshko ;)

to je ono shto si rekao, niko neche da ga proda u tom stanju

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Sto nisi dosao moj da vidis kad si vec izao za Kragujevac, al ne dzaba 37.000km i motor kao casa bez ikakvih ulaganja, kad je bitno godiste :/

DSC03518.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja