Jump to content

Moto Zajednica

pomoc za enduro

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Scarabeo 150

Koji enduro uzeti ??? Znaci da se malo vozis i po losem putu (rupe,uvale),da se vozis po prirodi utabanim stazama,i za udobnu voznju asfaltom...

Potrebno je da moze da poveze dve osobe sa lakocom tj. da ima snagu za..150kg-180kg....(a ne da izgleda onako jadno kada se optereti kao da mu je dusa u nosu..)

Da ima dovoljno mesta za dve osobe..

Brzina nije toliko vazna..ali da ide preko 120kmh..i da ima solidan zvuk..ako moze sve to u jednom....

Nije toliko vazno ni godiste...

cena oko 2500e +/-

pozdrav Sasa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 264 postova

Gde je taj bmw?Ja sam jednog nasao za 2700,isto godiste.Odma je prodat.Meni je prelep motor.Sad i ja trzim da kupim neki motor,posto sam moj prodao.Hocu ili tog bmw-a,ili tdm 850.Majstor Joca, kad sam mu rekao za tdm-a,rekao je"da ne preporucuje".Svako ima svoje misljenje.Neko je i sa yugom prezadovoljan i nista mu se nekvari.Sta da ti kazem?Znas da gledas motor pri kupovini,sve su to kvalitetne masine.Srecno.Ako ima nesto zanimljivo,javi. :shock: :? Pazljivo kupuj,nigde se ne zuri.

• U prolazu, 24 postova

Da mozete da birate..sta bi vi odabrali????

Aprilia Pegaso 650 1996 2400e fix

Suzuki freewind 650 1998 2800 fix

i jedam i drugi su u fabrickom stanju...

ali uopste me zanima kasnija prodaja..i uopste pouzdanost....

pozdrav Sasa

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Da mozete da birate..sta bi vi odabrali????

Aprilia Pegaso 650 1996 2400e fix

Pegaso, lepši a jeftiniji... :wink:

• U prolazu, 24 postova

koji su enduro najzastupljeniji kod nas..mislim kod vas forumasa???... sta se najvise prodaje i trazi??...Ne bih hteo da kupim nesto i da se "zarobim"...

vidim da se preferira dominator,transalp,tdm..i da imaju cenu..

Da li se isplati uzeti Pegaso ili Freewind...?

Mozda gusim ljude ovde...ali nisam iz tog enduro sveta...hteo bih da kupim neku stvarcicu koja ce biti ok..

• Zainteresovan, 577 postova
koji su enduro najzastupljeniji kod nas..mislim kod vas forumasa???... sta se najvise prodaje i trazi??...Ne bih hteo da kupim nesto i da se "zarobim"...

vidim da se preferira dominator' date='transalp,[b']tdm[/b]..i da imaju cenu..

Da li se isplati uzeti Pegaso ili Freewind...?

Mozda gusim ljude ovde...ali nisam iz tog enduro sveta...hteo bih da kupim neku stvarcicu koja ce biti ok..

ako tdm, freewind, pegaso neko zove enduro, kako nazvati dominatora, tenere, posebno dr-familiju? svetski mega giga enduro?

prvo ti da vidis ZA STA TI TREBA MAGARE, pa onda da biras.

de-de gukni:

:D

• U prolazu, 24 postova

Znaci da se malo vozis i po losem putu (rupe,uvale),da se vozis po prirodi utabanim stazama,i za udobnu voznju asfaltom...

Potrebno je da moze da poveze dve osobe sa lakocom tj. da ima snagu za..150kg-180kg....(a ne da izgleda onako jadno kada se optereti kao da mu je dusa u nosu..)

Da ima dovoljno mesta za dve osobe..

Brzina nije toliko vazna..ali da ide preko 120kmh..i da ima solidan zvuk..ako moze sve to u jednom....

Nije toliko vazno ni godiste...

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Do skoro sam i ja imao slicnu dilemu kao ti, davio ljude po forumu i na kraju se odlucio za Hondu Transalp. Proucio sam skoro svaki enduro motor, neke probao i na kraju su mi se iskristalisala dva, Transalp i Dominator. Prevashodno mi je bila bitna pouzdanost, da ne moram svaki drugi vikend nesto da popravljam.

Dominator - bolji za offroad, jednostavnija masina, trazi manje odrzavanja, ali ima dosta vibracija sto meni smeta.

Transalp - V2 masina, sto znaci ugladjenjiji rad, manje vibracija, poznata kao vrlo pouzdana, jaca i brza od Dominatora. Podnosi offroad, ali ne neki extreman zbog tezine (blizu 200kg)

Nadam se da sam ti pomogao koliko, toliko :)

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350
za ono sto je covek naveo da mu je potreba' date=' ni trunke ispod 60 konja, nikako 1 cilindar.

pa sad dalje...[/quote']

Pa Transalp nema 60 KS, pa je sasvim dobar izbor.... Ja bih izabrao taj motor.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Transalp - V2 masina' date=' sto znaci ugladjenjiji rad, manje vibracija, poznata kao vrlo pouzdana, jaca i brza od Dominatora. Podnosi offroad, ali ne neki extreman zbog tezine (blizu 200kg)

Nadam se da sam ti pomogao koliko, toliko :)[/quote']

Možda jeste transalp brža po papirima, ali domina je daleko explozivniji, lakši i živahniji motor. Uopšte nisam osetio manjak snage, èak i sa suvozaèem, osim što je komotitet daleko od svega što ima vizir i dva cilindra...

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ja se pripremam polako za nabavku,nadam se da ce to biti ove godine.

Za sada favoriti su Dominator i Tenere.

Samo ne znam nikoga ko je vozio Dominatora,pa ne znam kako je na njemu provesti malo vise kilometara. Putna brzina mi nije bitna,posto trazim motor da na njemu ispecem "zanat",malo silaska sa asfalta i ponekad suvozac. Sto se tice sjedanja,mislim da tu necu ni sa jednim modelom imati problema da smjestim 190cm.

Cope ako mozes i ako iams vremena da zamrcis koje slovce?

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc
Ja se pripremam polako za nabavku' date='nadam se da ce to biti ove godine.

Za sada favoriti su Dominator i Tenere.

Samo ne znam nikoga ko je vozio Dominatora,pa ne znam kako je na njemu provesti malo vise kilometara. Putna brzina mi nije bitna,posto trazim motor da na njemu ispecem "zanat",malo silaska sa asfalta i ponekad suvozac. Sto se tice sjedanja,mislim da tu necu ni sa jednim modelom imati problema da smjestim 190cm.

Cope ako mozes i ako iams vremena da zamrcis koje slovce?[/quote']

Oba motora su super, ne znam sta da ti pricam jos, ima toliko toga da se kaze o oba motora... Dominator mogi da ti nacrtam i spolja i unutra, i ja licno vise volim Hondu. Otresao sam se prosle godine sa 90 na sat, uleteo u kanal, a potom udario u neke stene, pa se odbio od njih i zavrsio nazad na sred puta, slomio ruku, ali motoru nije bilo nista. Nastavio sam put jednorucke od Majdanpeka do Bg-a bez stiskanja kvacila :)

Yamu nisam imao nikada, vozio sam je nesto malo, i nemam nikakvih preimedbi, osim da je na oko malo "lepsa" sto i ne mora da znaci. Iskusne su obe fabrike u sferi enduro motora i nema greske, jedino sto mi se cini da yama malo neznija.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Zašto u ovakvim temama skoro uvjek bježite od kawasakija KLE 500?

Mislim da je upravo KLE 500 ono što on traži iz opisa.

Ja sam licno razmisljao i o KLE,ali nekako mi je on njezan,lako mu se potapa prednja viljuska pri kocenju,a to mi onda ne uliva neku sigurnost.

Sa druge strane cijena registracije manja.

Za ovo sto meni treba,cini mi se da sam najblizi Dominatoru.

Izvinjavam se sto se umjesah,ali reko` da o jednom trosku i ja razbistrim situaciju.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ja sam licno razmisljao i o KLE' date='ali nekako mi je on njezan,lako mu se potapa prednja viljuska pri kocenju,a to mi onda ne uliva neku sigurnost..[/quote'] To se reši sa par desetina Eura investicije... :wink:

E da nisam dodao,da mi se Domina vise dopada od KLE! :D

Mozda je slabija zastita od vjetra,ali posto ga ja ne gonim krvnicki,to mi vjerovatno nece smetati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja