Spisky 1 Napisano Octobar 7, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan sta si radio sa onim odvaljenim deklom? : Menjao sam blokove motora,dok sam kupovao motor to nisam video jer je bilo prekriveno silikonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Octobar 7, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan auuu ala ga neko overio... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 12, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomagajte trebaju mi jos samo izduvni ventili,ako znate nekog ili ako neko ima nek javi.Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel Šimon 3 Napisano Octobar 13, 2010 U prolazu, 81 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Sprint Prince 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Super, znaci pri kraju si, samo ventili i teras Kad zavrsis, da das da probam kako ide!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel Šimon 3 Napisano Octobar 14, 2010 U prolazu, 81 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Sprint Prince 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan super,znaci uskoro pocinje da jezdi drumovima. pitanje je trenutka ;D ;D ;D To drum nece da vidi bas skoro, jeste da ce srediti motor ali nema on dozvolu za to ;D ;D ;D Denise izvini morao sam ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 21, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan super,znaci uskoro pocinje da jezdi drumovima. pitanje je trenutka ;D ;D ;D To drum nece da vidi bas skoro, jeste da ce srediti motor ali nema on dozvolu za to ;D ;D ;D Denise izvini morao sam ;D ;D Bice i dozvole jednog lepog dana a do tad mnogo voznje ;D Stigli su ventili,sve je namontirano i radovi se privode kraju :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Octobar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan daj slikeeee... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan daj slikeeee... :) Bice uskoro i slika. Imam jedan problem,sklopio sam motor ,proverio varnicu,ocistio karb is sve tako redom.... Kad sam poceo da palim motor ispocetka nije hteo ni da cuje,posle 15min kurblanja ukljucio sam saug i on se malo probudio,posle par kurblanja sa saugom i bez gasa motor je upalio(radio na 2000obr) ja posegnuo za gasem i on se ugasi.Vise nije hteo da upali pa smo probali na gurku(3+1) kad ubacih u 2 brzini pustim kvacilo on poceh da puca kako je isao po taktovima on je non stop pucao(nije bio upalio) a kad smo isli nazad pucao je i poceo malo da poskakuje(kao da mu je malo falilo da upali) ja mislim da je problem do paljenja ili do svecica.Jel zna neko kako se steluje paljenje i na koliko mm(cini mi se da sam procitao 0.8-0.9mm)?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6433 Napisano Octobar 27, 2010 Enduraš, 6398 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na tom motoru se ne steluje paljenje, ima CDI gde je fabricki podeseno paljenje i ne moze se menjati. 0,8 mm je podatak vezan za zazor na svecici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Na tom motoru se ne steluje paljenje, ima CDI gde je fabricki podeseno paljenje i ne moze se menjati. 0,8 mm je podatak vezan za zazor na svecici. Ahm,znaci na svecicama treba da bude zazor 0.8-0.9mm a da li bi motor upalio ako bi bio istrosen akumulator i cemu sluzi akumulator na motorima sa kurblom?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Octobar 27, 2010 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Na tom motoru se ne steluje paljenje, ima CDI gde je fabricki podeseno paljenje i ne moze se menjati. 0,8 mm je podatak vezan za zazor na svecici. Ahm,znaci na svecicama treba da bude zazor 0.8-0.9mm a da li bi motor upalio ako bi bio istrosen akumulator i cemu sluzi akumulator na motorima sa kurblom?? Da ti odgovorim na ovo pitanje ne znam, ali DR350S je mnogo teže upaliti sa lošim ili nikakvim akumulatorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li stavio Auspuh pri tom probavanju da upali. Ja skoro sredjivao jednu XT600 i bez Auspuha nije htela na kurblu da upali, upalismo ga nizbrdo i katastrofa - puca, ne vuce, ma reko sve sam zajebao. I onda mi jedan cica rece da probam sa auspuhom ( ovako mator nisam znao da ima toliko veze na 4t motoru) Upali na trecu kurblu i radi ko singerica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li stavio Auspuh pri tom probavanju da upali. Ja skoro sredjivao jednu XT600 i bez Auspuha nije htela na kurblu da upali, upalismo ga nizbrdo i katastrofa - puca, ne vuce, ma reko sve sam zajebao. I onda mi jedan cica rece da probam sa auspuhom ( ovako mator nisam znao da ima toliko veze na 4t motoru) Upali na trecu kurblu i radi ko singerica Stavio sam auspuh,imam auspuh standard i od Dukatija(pozadi ima nacrtan remus znak),neznam nesto sam cuo kao kad se menja auspuh mora i karb da se namesti.Stavicu novi akumulator pa sutra vam javim.Evo za sad slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6433 Napisano Octobar 27, 2010 Enduraš, 6398 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Neki motori pale bez akumulatora, neki ne mogu iako su kurblasi. Ne znam u koju grupu spada DR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Octobar 30, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Meni XT nije hteo da upali bez akomulatora Ps.Svaka cast,lepo si slozio motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Octobar 31, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam jos da palim i sa napunjenim akumulatorom ali nista,zvao sam majstora(tj nebavi se on popravkom motora ali zna da radi) dosao clovek objasnio mi kako se pali motor zakurblao par puta i motor samo sto nije upalio.Ali mi je rekao da ima malu kompresiju bez dekompresora i da mozda ventili dobro nezatvaraju ili da dekompresor dobro neradi.Pa sad moram da rasklapam glavu cil da vidim da li zatvaraju ili je do dekompresora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Novembar 13, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam problem a to su bili izduvni ventili nisu dobro nalegali na sic ventila pa sam dao na obradu.Motor je upalio lepo radi, nista ne se necuje iz masina(lupanje itd),znaci sve ok,odtisao sam malo da se provozam sve je lepo radilo(osim kvacilo kad sa stajao na mestu malo me tarao napred kad je bio u brzini),posle kad sam dosao do druga malo sam zaturirao i motor poskoci i ugasi se.Upalio sam ga i kad sam ubacio u brzinu pod kvacilo on poskoci i ugasi se,posle da bi samo dosao do kuce upalio sam ga i malo pogurao pa ubacio u brzinu i krenuo sam(kad stisnem kvacilo radi kao bez njega) neznam sta je,dodjem do kuce nekako onda probam tu nesto oko sajle za kvacilo(popustanje- pritezanje) primetim da nema razlike osim u tvrdoci kvacila,upalio motor pogurnuo se i otisao da probam,ista stvar samo kad pritegnem sajlu on poceo posle pola gasa da dize turazu a ide ko do pola gasa a kad sa popustio normalno je isao i posle ove moje bajke da li zna neko u cemu je problem?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Novembar 17, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam sta je problem tj problemi:1. lamele su bile zalepljene(to sam resio tako sto sam ih stavio u ulje 2. potisna ploca tu gde idu 4 srafau u nju za zatezanje opruga jedan od tih subica se izlomio,samo nije mi jasno kako je mogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Novembar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan daj neku sliku da vidimo kako sad izgleda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spisky 1 Napisano Novembar 29, 2010 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kovacica Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450 Prijavi odgovor kao problematičan daj neku sliku da vidimo kako sad izgleda.. Slike cim budem mogao(posto nesto mi trokira comp ).Nasao sam potisnu plocu.Posto kad sam upalio motor(pre nego sto se ovo desilo)nije mi se svideo kakav ima ler tj 2000rpm a ispod se gusio(ima Dukati auspuh) a kad sam dao standard auspuh ler se smanjio na 1500-1600rpm i bolje je radio motor.Moje pitanje je da li je potrebno stelovanje karburatora i kako se to steluje?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Decembar 20, 2010 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja posedujem DR 750 i dok se ne zagreje cuje se tiho lupkanje u motoru,pojurio sam po netu (na Youtube-u ima bas snimak sa tim lupkanjem) i dosao sam do zakljucka da je lanac bregaste u pitanju i da se ljudima dogadjalo da pukne na DR-u i napravi rusvaj..vrv se to dogodilo i kod tebe.A što se tiče obrtaja,da,potrebno ti je štelovanje.Ima ovde po sajtu kako se to odradjuje improvizovano (mislim da je u delu "Sam svoj majstor")ali ja sam svoj oterao kod majstora na stelovanje karburatora i ventila..mada za stelovanje ventila imas i u uputstvu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zorga 0 Napisano Mart 21, 2012 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam sa rasklapanjem mog ljubimca(jer je zaribao),imao sam i sta da vidim :O Za sad sam nabavio nov klip,cil i radilicu,sutra jos slika. Koje ti je godište motor? ako je u rasponu između 90.-95. možeš li mi reći gdje si nabavio klip ili koje su njegove dimenzije (širina, visina, prečnik bolcne i udaljenost rupe bolcne od vrha klipa) jer ne mogu nigdje da ga nađem? Pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...