mile fazer 4464 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan krugovi koštaju i kada bi bili na bicikli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Septembar 10, 2010 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Nisi, putopis je odlican i zanimljivo je videti kako je to ici u offroad dzipovima nasuprot enduro motorima na sta sam ja navikao. Zadovoljstvo u voznji ne znam da li je vece, nisam imao prilike da probam duze voznje po terenima dzipom, ali konfor kampovanja definitivno jeste Nego hocemo li cuti na kraju utiske o audiju ? Sta mu to toliko zameras ? A ja s druge strane nemam pojma kako je na motoru, tako da... ;D Audi...jooojjjj!!!! Što se mene tiče, kad se uzme u obzir cena i osjećaj, to je najlošiji auto koji sam imao prilike da vozim - ovde uopšte ne želim da polemišem o nesumnjivom vrhunskom kvalitetu izrade, verovatnoj dugoročnoj pouzdanosti i sl. Pričam isključivo o subjrektivnom osećaju koji sam imao vozeći prilično hvaljen novi auto od 40,000 EUR. Audi koji smo dobili je bio sa 2.0 TDI motorom, 170 KS, 7-stepeni automatski S-tronic menjač. Oprema uobičajena za tu cenu, pa tu ne bih u detalje. Prvo iznenadjenje sam imao kad sam iz Porsche-a krenuo kući (ibarska), i shvatio da on baš i ne povlači kao sam očekivao s obzirom na snagu i obrtni momenat (350 Nm). Tešio sam sebe da je u pitanju vreme prilagodjavanja na menjač - 1,600km kasnije, bilo je isto, samo sam uočio još nedostataka. Deklarisani max obrtni momenat je naveden u rasponu 1,750-2,500 obrtaja, što bi u teoriji trebalo da znači da on idealno ubrzava u tom rasponu obrtaja. I to je sve lepo. Medjutim, menjač radi tako da ako vozač drži konstantnu brzinu, obrtaji jedva da stižu do 1,750. Kad je potrebno ubrzanje, po uputstvu, pedala gasa ide 'do poda' da bi proradio 'kick-down'. Ali, kad pritisnem pedalu do poda, možda preterujem, ali čini mi se da mu treba pun sekund da prebaci u stepen prenosa koji on smatra optimalnim, onda se desi kratko brutalno povlačenje, pa onda malo ravnomernije. To u oštrijoj vožnji po krivudavom putu (izlaz iz krivine 'pod punim gasom') deluje kao da neko vozi kola sa manuelnim menjačem, a kvačilo mu baš i nije jasno. Kako je s nama bio i Qashqai (2.0 cdi, 150 KS, 320 Nm, automatik, 6 stepeni), mogli smo direktno da poredimo, i Audi je jednostavno zaostajao (ne mislim u brzini, nismo probali da se trkamo, nego u osećaju). Da budemo fer, audi je celih 56kg teži. Prc! A kad smo sišli sa asfalta...jjjjooooojjjj. To mesto odakle smo se vratili Audije Qashqai je prošao kao da se popeo na ivičnjak na Bulevaru. Pa, isekli smo neko granje na 150m od mesta gde nismo mogli da prodjemo jer je teren takav da nam nije palo na pamet da govno neće moći da prodje. Nikad nisam čuo za slučaj da se automobil sa automatskim menjačem nekome nekad ugasio, a meni se to desilo sa ovim. Njegova elektronika potpuno pogrešno radi van asfalfta, a ne postoji način da čovek sam nešto uradi. Jedino za šta postoji dugme je za isključenje ESP-a i pomoć pri kretanju na strmoj nizbrdici. Sa uključenim ESP-om auto se ugasio kad nije mogao dalje, a sa isključenim njegov 'samoblokirajući' (prc!) diferencijal je svu snagu prebacivao na zadnje točkove koji su proklizavali, i to je to... Ne znam zašto su mu 'dali' klirens od 20cm. Ima on svoje dobre strane. Lep je. Ljudi ga primećuju na ulici. Na autoputu je udoban i pri povelikim brzinama. Kočnice su mu sjajne. Ali, za 40,205 EUR mislim da bi morao da nudi mnooogooo više. Najskuplji Qashqai sa 2.0 motorom i automatskim menjačem ima dosta sitnica koje Audi nema i košta 31,290 EUR (sa sve fabričkom navigacijom), a ne postoji segment u kojem je Q5 bolji od njega, osim verovatno statusa u Strahinjića Bana i na sličnim 'okupljalištima mladih u Beogradu'. A da vam ne pričam gde je sve Qashqai prošao... Mislim da je point ovih vaših problema sa Q5 baš u gumama *. Siguran sam da su serijske gume, koje ima taj Q5 super za asfalt i ravnine. Al kad idete na OFF trebaju Vam barem M&S ili još bolje 4X4 Off Road. Isto vam ne vredi zimom 4x4 kad su vam na njemu letne gume. Ali kad staviš odgovarajuče M&S onda je to druga pesma. Verujte, provereno. Inače lep doživljaj. Danas je redkost videti te ptice pogotovo na tim prostorima...Čuvajte prirodu,ko zenicu oka svog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8907 Napisano Septembar 10, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1952 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @maxster Nije da nisi u pravu za gume ako pričamo o nekim opštim uslovima off-road vožnje, ali, ja pričam o konkretnim uslovima za koje, veruj mi, obična letnja guma za asfalt vrši posao. Uostalom, Qashqai nije imao ništa bolje gume. Nisam početnik ni za volanom uopšteno, ni u ovakvim 'avanturama' (očetnik sam samo u 'obnarodovavanju' mojih putešestvija), i više nego dobro znam šta znači odgovarajuća guma (ako budeš ponekad zaludan, pogledaj blog iz mog potpisa ;D ). Ovde nisu bile u pitanju gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Septembar 10, 2010 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan @maxster Nije da nisi u pravu za gume ako pričamo o nekim opštim uslovima off-road vožnje, ali, ja pričam o konkretnim uslovima za koje, veruj mi, obična letnja guma za asfalt vrši posao. Uostalom, Qashqai nije imao ništa bolje gume. Nisam početnik ni za volanom uopšteno, ni u ovakvim 'avanturama' (očetnik sam samo u 'obnarodovavanju' mojih putešestvija), i više nego dobro znam šta znači odgovarajuća guma (ako budeš ponekad zaludan, pogledaj blog iz mog potpisa ;D ). Ovde nisu bile u pitanju gume. prijatelju dragi to ne drži vodu. Letna guma ti vredi samo na suhom ili mokrom asfaltu. A kad silaziš sa ceste u blato ili zimi u sneg onda letna guma ne vredi ni za šta. Sam vozim audije Quatrro več od 91 i veruj mi 4x4 sa letnim gumama u blatu-šljunku ili snegu-ledu ne vredi pola k.,kako neki kažu. A s odgovarajučim gumama - nema zime kako kažu ;D... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8907 Napisano Septembar 10, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1952 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da probam ponovo... Podloga suva, kamenita, ne i rastresita. Nissan Qashqai sa letnjim gumama za asfalt prošao, ja sa Q5 nisam mogao. Inače, jedan stari quattro (100 ili 200 - nisam zagledao) je išao sa ekipom koja je išla težom stazom, i sve je prošao. Jeste ga majstor mašala lupao odozdo, ali je prošao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano Septembar 10, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zimus sam isao audijem quatro (2,3 karavan) na skijanje, dok su svi stajali i stavljali lance mi smo letnjim gumama izasli bez problema. Nigde nismo imali potrebe ni da ukljucujemo blokade diferencijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Septembar 10, 2010 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Zimus sam isao audijem quatro (2,3 karavan) na skijanje, dok su svi stajali i stavljali lance mi smo letnjim gumama izasli bez problema. Nigde nismo imali potrebe ni da ukljucujemo blokade diferencijala. Ja sam se sa svojim tada S6 popeo u februaru 2002 na sam Vršič, kad je cesta bila dole odmah iza Kranjske gore zatvorena. Mi se malo ( zbog snega) napili i rekli ajde da vidimo šta radi V8 , 340 ks i 4x4. Došli smo pod sam vrh dok zbog snežne lavine dalje nije išlo. Jebiga tad i telefoni nisu imali signala a mi budale bili ispod samog vrha tog prelaza. Srečom uspelo mi okreniti auto i srečno vratiti dole Jeste, imo sam tada baš nove Good Year ultra grip. Fenomenalna guma baš za S6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...