motoman 50 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi neko znao da mi kaze sta bi mogao biti problem- kada palim motor cesto se desava, da ne kazem uvek, kada ga palim pri pritisku na dugme kontrolne lampice prvo samo malo zmignu, i nista se ne desava, a tek kada malo jace pritisnem dugme onda upali, i do sada je uvek upalio. Pored toga desava mi se da pri nizim obrtajima u prvoj, drugoj, trecoj brzini osetim blago zatrzavanje, podseca na problem sa svecicama ali njih sam nedavno menjao, pa ne verujem (NGK) Ne razumem se bas najbolje u struju na motoru pa bih zamolio sve koji sumnjaju na nesto ili su sigurni sta je u pitanju- nesto o tome i napisu. U pitanju je CBR F2. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan Ako moras jace da stisnes dugme za paljenje da bi ga upalio, onda ti je tu problem, u tom prekidacu. Probaj da ga ocistis, ispricas wd-om i slicno. Nije mi najjasniji problem, jel kad das kontakt sve lampice svjetle, a kad stisnes paljenje onda se ugase? Jel ranije radio drugacije? Menjao si svecice, al ne i kablove. To 'zatrzavanje' moze da bude i prljav karburator. Ako hoces da provjeravas komplet struju onda krenes od akumulatora, multimetar u ruke i krenes polako. Prvo napon na akumulatoru, 12v kad je prazan, oko 14v kad motor radi. Ako ovo prvo nije na 12 onda treba da provjeris akumulator, napunis ga na obican punjac pa pratis dal 'gubi' struju. Ako nemas 14v kad motor radi onda mjeris naizmenicnu prije reglera, iz sjecanja je cini mi se oko 70v, na malo jacem gasu. Ako imas 70 naizmenicne, al ne 14 na bateriji, onda je otiso regler. Pa kreces dalje, sve kontatke dobro rastavis, ocistis i vratis... Na kraju ti ostaje cdi al za to imas strucnjake na forumu. Ja tipujem na prekidac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Kad dam kontakt sve lampice se upale, a kada pritisnem paljenje onda se samo malo manje sijaju, znas ono, kao kad dajes zmigavac a svetlo se tek malo smanjuje u istim intervalima kao sto i zmigavac radi, to je valjda normalno, zar ne? Problem je to sto se samo tako malo svetlo "utisa" ali izostane paljenje motora. Bez jaceg pritiska se ne upali. Probacu malo sa WD, kao sto si rekao. Hvala ti svakako na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Avgust 31, 2010 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi prvo ocistio kleme na akumulatoru pa bi proverio taj prekidac pa dalje, inace sumnjam da je to paljenje i trokiranje povezano mada moze da bude... Ocisti kontakte na akumulatoru od oksida da budes siguran da je to ok pa kreni dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je povezano, nadam se da nije nesto ozbiljno. Najdraze bi mi bilo da npr. karburator treba ocistiti i da su kleme oksidirale Hehehe... Samo da nije nesto ozbiljnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6187 Napisano Avgust 31, 2010 Svakom po zasluzi, 12449 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pritegni i očisti kleme od akumulatora, može biti i da ti je prljav rele anlasera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo cu onda pritegnuti i ocistiti kleme, pa idem dalje... Javljam se sutra sta sam uradio. Hvala, Arakise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...