Rusty Pera 528 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Već dugo sam u dilemi, nevezano za saobraćajni znak "zabrana preticanja za sva vozila osim za motorcikle bez bočne prikolice" već za horizontalnu signalizaciju koja uvek ide uz njega, odnosno punu liniju. Da li motorciklista bez prikolice može da vrši preticanje preko pune, jer joj je značenje isto ili to predstavlja prekršaj? Ajd´sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Avgust 26, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad nema milicije ili "ne slikaju" nista nije prekrsaj ;D Preko pune ne sme niko!Motorcikl je iz prethodnog pravila izuzet jer se smatra da za preticanje ne mora da izadje iz sopstvene trake.To isto tako podrazumeva da se taj koji je preteknut propisno krece,tj. uz desnu ivicu kolovoza.Al' posto to ne radi niko..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Znači da možeš da pretičeš ali ako baja slučajno malo skrene ka sredini onda ti praviš prekršaj bežeći od njega preko pune linije. Ali zar puna linija ne označava deonicu na kojoj je zabranjeno preticanje, plus znak od koga počinje puna linija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Znači da možeš da pretičeš ali ako baja slučajno malo skrene ka sredini onda ti praviš prekršaj bežeći od njega preko pune linije. Ali zar puna linija ne označava deonicu na kojoj je zabranjeno preticanje, plus znak od koga počinje puna linija? Puna linija oznacava zabranu prelaska preko nje. Zabrana preticanja se oznacava znakom zabrane preticanja. Obicno gdje je zabrana preticanja ima i puna linija, ali ima i gdje je puna linija, a nije zabranjeno preticanje (npr. na uzbrdicama gdje ima dodatna traka pa smijes da pretices jer postoje dve trake uzbrdo, ali je puna linija izmedju suprotnih smjerova sto znaci da ne smijes da prelazis u traku za suprotni smjer), a imas i mjesta gdje je isprekidana linija ,ali je zabranjeno preticanje (najcesce je postavljen znak zabranjeno kamionima da preticu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan I ti kreneš u preticanje, baji malo zaleluja ruka i u prekršaju si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Avgust 26, 2010 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Već dugo sam u dilemi, nevezano za saobraćajni znak "zabrana preticanja za sva vozila osim za motorcikle bez bočne prikolice" već za horizontalnu signalizaciju koja uvek ide uz njega, odnosno punu liniju. Da li motorciklista bez prikolice može da vrši preticanje preko pune, jer joj je značenje isto ili to predstavlja prekršaj? Ajd´sad Mislim da si se zbunio ili se nisi dobro "odrazio" . Znak je zabrana preticanja vozila osim bicikala i motocikala bez bočne prikolice, a ne zabrana preticanja osim od strane motocikala. Drugim rečima, smeš da pretičeš jednotražna vozila bez obzira šta ti voziš (automobil ili motocikl). Samim tim smeš da "pregaziš" preko pune linije ako pretičeš gore navedena vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Letač, samo što pomislih da napišem odgovor sličan tvom dok sam čitao pitanje, kad ne lezi vraže. Tačno, zabrana je zabrana, ali je izuzeta u slučaju preticanja motocikla i bicikla sa motorom. To važi i u sred raskrsnice, pa ljudi kada ste vi polagali i kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Dilema se ne odnosi na znak, jasno je: "zabrana preticanja za sva vozila osim motorcikala bez bočne prikolice" već punu liniju koju skoro uvek po pravilu moraš preci da bi pretekao vozilo na bezbednom rastojanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Avgust 26, 2010 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dilema se ne odnosi na znak, jasno je: "zabrana preticanja za sva vozila osim motorcikala bez bočne prikolice" već punu liniju koju skoro uvek po pravilu moraš preci da bi pretekao vozilo na bezbednom rastojanju. Linija bi trebalo da predstavlja horizontalnu verziju istog (vertikalnog) znaka. Inače, ako su u suprotnosti, vertikalna signalizacija ima prioritet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Dok je puna linija, smes da pretices ukoliko mozes preticanje da obavis,a da ne prelazis tu punu liniju. Tako je meni instruktor objasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dok je puna linija, smes da pretices ukoliko mozes preticanje da obavis,a da ne prelazis tu punu liniju. Tako je meni instruktor objasnio. A posle dok ti policajcu objasniš šta ti je instruktor rekao.... "sine, pa ode doooozvola jebiga ode dooozvola" © Glogovac/Munje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako pise u zakonu, ako ne veruje, neka vidi sa sudijom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako pise u zakonu, ako ne veruje, neka vidi sa sudijom... Nenenenee ti (ja, bilo ko...) ćeš da gledaš sa sudijom, a on će da dere sledećeg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Msm kad pandur hoce da te zeza, zezace te. Mene je zaustavio jedan na putu NS-ZR, tako bzvz. Inace isao sam Renault Cliom, nikad me bezveze ne zaustavljaju. I gledao mi od opreme sta imam, posto nije imao sta drugo,dobavezao se kanapa za vucu,i govorio mi kako trebam sajlu da imam, to je kao po novom zakonu.A zaustavio me na sred raskrsnice, kad sam izlazio iz auta umalo me kamion nije pokupio. Tako da ako ne zelite nikakve probleme, nabavite sve po propisu i zaboravite na tu vrstu preticanja, koja je dozvoljena. Jer ako auto moze da pretice motor, zasto motor ne bi mogao auto?Takva je bar moja logika. Ili sto kaze Pronto, kad policija ne gleda, sve je dozvoljeno... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Avgust 26, 2010 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Takva je bar moja logika. Ili sto kaze Pronto, kad policija ne gleda, sve je dozvoljeno... ;D Tamo gde prestaje logika pocinje VOJSKA i POLICIJA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Takva je bar moja logika. Ili sto kaze Pronto, kad policija ne gleda, sve je dozvoljeno... ;D Tamo gde prestaje logika pocinje VOJSKA i POLICIJA I to sto kazes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Avgust 26, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Dilema se ne odnosi na znak, jasno je: "zabrana preticanja za sva vozila osim motorcikala bez bočne prikolice" već punu liniju koju skoro uvek po pravilu moraš preci da bi pretekao vozilo na bezbednom rastojanju. Linija bi trebalo da predstavlja horizontalnu verziju istog (vertikalnog) znaka. Inače, ako su u suprotnosti, vertikalna signalizacija ima prioritet. Da ne bih ponovo pisao citiracu samog sebe: Znači da možeš da pretičeš ali ako baja slučajno malo skrene ka sredini onda ti praviš prekršaj bežeći od njega preko pune linije. Ali zar puna linija ne označava deonicu na kojoj je zabranjeno preticanje, plus znak od koga počinje puna linija? Puna linija oznacava zabranu prelaska preko nje. Zabrana preticanja se oznacava znakom zabrane preticanja. Obicno gdje je zabrana preticanja ima i puna linija, ali ima i gdje je puna linija, a nije zabranjeno preticanje (npr. na uzbrdicama gdje ima dodatna traka pa smijes da pretices jer postoje dve trake uzbrdo, ali je puna linija izmedju suprotnih smjerova sto znaci da ne smijes da prelazis u traku za suprotni smjer), a imas i mjesta gdje je isprekidana linija ,ali je zabranjeno preticanje (najcesce je postavljen znak zabranjeno kamionima da preticu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Avgust 26, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Al da se malo nadovezem al da ne bude off, znaci da je provlacenje kroz kolonu 100% legalno jer ti u sustini (posebno kad automobili stoje kod ade ili sajma) samo zaobilazis automobile bez preticanja isto kao i sto nas vozila preticu kad po zakonu vozimo 1m uz desnu ivicu (ovo naravno vazi za one koji nisu normalni jer imaju 99% sanse da budu oduvani, udareni, zgazeni i ko zna sta sve vec?!? ???) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 26, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ Nabiguzluk Fora je u sledecem. Zakonom nije zabranjeno kretanje vise vozila paralelno u istoj traci. Niko se nije sjetio, jer je prakticno neizvodljivo, pa te tako nemaju za sta kazniti. (bar je tako kod nas), ali ako predjes liniju, duvas ga. Ja recimo preticem kolonu, provlaceci se izmedju retrovizora (za dlaku) i prazne trake za bus sa desne strane. Jednom sam malo pregazio liniju da zaobidjem jedan auto koji je strcao i popio 90 eura penal. ps. Nabiguz luk, uvijek kad ti vidim nick riknem ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 27, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan @ Nabiguzluk Fora je u sledecem. Zakonom nije zabranjeno kretanje vise vozila paralelno u istoj traci. Niko se nije sjetio, jer je prakticno neizvodljivo, pa te tako nemaju za sta kazniti. (bar je tako kod nas), ali ako predjes liniju, duvas ga. Ja recimo preticem kolonu, provlaceci se izmedju retrovizora (za dlaku) i prazne trake za bus sa desne strane. Jednom sam malo pregazio liniju da zaobidjem jedan auto koji je strcao i popio 90 eura penal. ps. Nabiguz luk, uvijek kad ti vidim nick riknem ;D ;D ;D Eto vidite kolege kako se dođe do korisnih zapažanja. Znači "filtering" je dozvoljen jer nije zabranjeno kretanje više vozila u istoj saobraćajnoj traci. Uostalom i onaj Rebić iz uprave saobraćajne policije je rekaona tv-u da provlačenje između vozila koja stoje nije prekršaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Avgust 27, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Eto vidite kolege kako se dođe do korisnih zapažanja. Znači "filtering" je dozvoljen jer nije zabranjeno kretanje više vozila u istoj saobraćajnoj traci. Uostalom i onaj Rebić iz uprave saobraćajne policije je rekaona tv-u da provlačenje između vozila koja stoje nije prekršaj. Ovo treba odstampati i nalepiti na bilborde da vide netolerantni da nisu u pravu i da je zakon na nasoj strani E sad sto su ljudi u kolima ljubomorni i zavidni tu nema pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 27, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Tada te mrze kao nemca, naročito po ovim vrućinama i gužvi kada obiđeš celu kolonu propisno i staneš prvi, pa još između njih. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Avgust 27, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Mogu samo da mi se nadisu dvotaktola iz auspuha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Avgust 27, 2010 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, ja sam malo finiji, sipam 3.5-4% neke polusintetike sumnjivog porekla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Avgust 27, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Sipate zejtin ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...