Jump to content

Moto Zajednica

Jel mora kod majstora?

Recommended Posts

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

Prosto i jednostavno - motor mi trokira kada krenem da prilazim 5000 obrtaja. Ovo se ne dešava u leru i ne dešava se, recimo u prvoj i drugoj brzini. Izvadio sam filter za vazduh, sunđerast je tako da sam ga oprao i lepo očistio - bio je prljav. Motor i dalje trokira tako da su izgleda karburatori? Da li moram kod majstora da ih čisti itd. ili bi mogao da sipam onu tečnost za čišćenje karba, dizni i šta ja znam već..samo da napomenem da me ni slučajno ne zanima da sam skidamkarburator i ostale zavrzlame..

da li može ona tečnost koja verovatno košta ispod 10 evra ili mora kod majstora koji će mi uzeti sigurno 50 evra (čišćenje, štelovanje itd.)

pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e

Meni se to desavalo ali na 4000 i to kad je vruce napolju cistio sam karbon promenio svecice i nista. Na kraju otisao kod majstora i on mi to sredio za smesne pare.

• "Greasy Thumb", 442 postova
  • Motocikl: F650 ST Furuna

jel puca iz auspuha ?

sta se desava kada ga naguras na 5000-6000 obrtaja pa pustis gas?

sto se tice tecnosti... svi kazu da je to fora za uzimanje para... ali opet iscitao sam ceo forum i kazu da wyns ili kako se vec zove radi za sve pare... imas na omv 500 kinti bas za motore... a ima isto na omv isto wyns ili kako god se zove ceo kit u kartonskoj ambalazi... jos bolje radi radju...

btw... pitao sam te ono gore jer sam imao slicnih problema... necu da ti kazem kako je sve nestalo... smejace mi se ljudi ko sto su se smejali liku kada je to isto napisao u nekoj od tema za trokiranje,pucanje,stucanje :) ( BTW... kakav ti je lanac ? )

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

... ili mora kod majstora...

Mora. Tek tada ćeš biti siguran da ti je sa motorom sve u redu.

Uzred, koliko km ti je prešao motor? Kada si (i da li si) menjao svećice, čistio karburator, podešavao smešu?

ovako. iz auspuha skoro uvek puca kada pustiš gas a navučeš ga na malo više obrtaje ali obzirom da je jednocilindraš od 650cc i da ima otvorene auspuhe, to je, koliko ja razumem, sasvim normalno. motor nije prešao puno, 45 000. ja sve nekako tipujem da ima veze sa gorivom, karburatorom, smešom itd. jer je rezervoar skidan (od plastike je) i čišćen je. nakon toga počinje da se dešava problem. lanac je okej, mislim nije nov  :) ali deluje pristojno.

što se tiče servisa i kada su mu čišćeni karbovi itd., ja sam uzeo motor u junu i bio je u dobrom stanju, uglavnom, trošio je ispod 6litara na 100km što je odlično za pegasa. pretpostavljam da su karbovi bili čisti i dobro naštelovani.

inače, danas sam otišao do majstora, pročitao na forumu o bobanu motomehanika na vidikovcu pa rekao da odem kod njega. jeste fin čovek i sve to ali on je meni prosto rekao: sine, ja ne radim aprilie.

ja mu ispričao šta je po sredi, takođe smo ustanovili da filter za gorivo sadrži recimo samo 1/3 goriva u sebi umesto da je skoro pun i da problem ukazuje da ima veze sa gorivom itd. a on tvrdi da mora da je struja struja i struja. pošto je to ipak aprilia.

sada filter stoji normalno skoro-puno, kako bi trebalo da stoji. odvrnuo sam slavinicu na rezervi do kraja, kao za svaki slučaj (imam standarnu slavinu sa desne strane koja može da se prebaci na rezervu i na off i slavinu sa leve koja može samo da se prišrafi na gore i tako blokira dovod goriva). čini se da nije bila do kraja odvrnuta na rezervi mada ne znam kako to sve može da ima smisla. posle poslsa večeras ću probati, kada nije gužva u gradu. moram da ga nabijem u trećoj preko 100.

posle majstora bobana sam otišao kod spaleta. on ima servis tu blizu mene na zvezdari u bg-u, čuo sam da je dobar majstor ali da ceni svoju satnicu kao da je advokat za filip & moris..ipak mi se svideo jer me nije pogledao kao da sam došao sa svemirskim brodom i te fore i rekao mi, sve je u redu, zovi u ponedeljak da zakažeš tačan termin, sredićemo mi to. i on je primetio polusuv filter za gorivo.

toliko za sada. hvala na pomoći svima! pozdrav!

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

... sine, ja ne radim aprilie.

Au, kakav odgovor :) Pa rotax je ROTAX ... Da si mu oterao F650, šta bi rekao da ne radi BMW?? :)

I to što je Aprilia, ne znači da MORA da je problem sa strujom...

Kako god, poseti ti Spaleta.

moguće da je u pitanju to probijanje svećice ali ja se ne razumem u motore u toj meri da znam to da proverim i rešim. meni je sve neobično jer je počelo da se dešava nakon skidanja, čišćenja i vraćanja rezervoara. međutim, moguće je da se desilo i pre toga a da ja nisam primetio jer moj motor prilazi 5000 obrtaja kada stiže do 120km/h. tom brzinom ne idem osim na autoputu. pokušavam da se setim kada sam išao preko 120 i to je recimo bilo oko 10ak dana pre cele ove zajebancije sa rezervoarom. uglavnom, kao što jager reče, otići ću kod spaleta oko ponedeljka da on to pregleda na tenane..inače, onaj majstor je prokomentarisao i bmw-a (650icu). kaže da je takođe isto "đubre" i da su evropljani pokušali da naprave nešto bolje od japanaca i da su uje*ali stvar. ja znam šta je italijanski motor i znam šta je japanski motor. sve to ima svoj plus i minus ali kada odem kod majstora očekujem drugačiji pristup problemu a ne puko rekla-kazala. uglavnom, videću večeras da li se situacija promenila pošto sam onu slavinicu odrnuo do kraja ali verovatno ću posetiti majstora i biti načisto sa problemom jer bi negde u septembru otišao sa devojkom na put i ne bih da se zezam. pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja