Jump to content

Moto Zajednica

Konkurencija KTM 990 SMT konceptu?

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Dakle 2009 su mnogima poplavila jaja kad je izasao KTM 990 SMT, a sad je vec evo prosla 2010-a.

Pitanje je da li je konkurencija ista izmislila da mu pridje po specifikacijama, performansama, komforu....

Bitna stavka je cijena, jer ako je konkurencija skuplja, automatski nije vise konkurencija. Ili moze jos lakse, brze, stabilnije i komfornije? ;D

Znaci mozda je Multistrada 1200 "jaca", ali cijena za KTM je vec u pm, tako da bi morao da se zadovoljim s njim.  ::):P

Za sad nema nista ispod 10 Kg evropskih..... :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

A od kada SMT košta 10kg €? Da nije koju kilu više? A za još kilu dve više, tačnije 15000€, kupiš multistradu koja je za klasu iznad SMT-a. A ta promena boje koju pominješ je prvo nastupila kod Austrougara kad su videli najavu multistrade pa su brže bolje dodali malo veći vetrobran i po koji touring dodatak na 990SM i napravili "revolucionarni" SMT. A da ne zaboravimo predhodnu generaciju multistrade ili benelli trek ili triumph tiger koji su kao putni super moto izašli na tržište mnogo pre SMT-a.

A od kada SMT košta 10kg €? Da nije koju kilu više? A za još kilu dve više, tačnije 15000€, kupiš multistradu koja je za klasu iznad SMT-a. A ta promena boje koju pominješ je prvo nastupila kod Austrougara kad su videli najavu multistrade pa su brže bolje dodali malo veći vetrobran i po koji touring dodatak na 990SM i napravili "revolucionarni" SMT. A da ne zaboravimo predhodnu generaciju multistrade ili benelli trek ili triumph tiger koji su kao putni super moto izašli na tržište mnogo pre SMT-a.

Rekoh nema ispod 10, nov, polovan, ukraden, slupan, kakav god. ;)

Kod mene je akcent na fun-u, pa onda put, komfor i ostalo.

Nego, ovaj Benelli mi promace. Hvala na obavjestenju, a ako imas jos kakvih informacija o njemu slobodno pucaj.

Ima ih dosta svjezih za relativno sitnu lovu, a i specifikacije nisu za baciti....

Pitam se sto li je toliko jeftiniji od konkurencije?

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

Ako ti je FUN najvažniji onda je situacija drugačija. Tu nema puno modela: KTM 990SM ili 950SM, Ducati Hypermotard 1100 ili 796, Aprilia Dorsoduro 750 (uskoro 1200) ili onaj nesretni BMW Megamoto. Od svih, moja preporuka, naravno Aprilia Dorsoduro  ;)

Nije FUN najvazniji, nego je na njemu akcent... ne znam kako da se izrazim. Mora i dugo putovanje biti moguce, ali ebes komfor ako nema i funa. 950 SM mi je isto interesantan, ali cujem da je jako neudoban za duze puteve. S druge strane cujem da je moguce da se stavi sjediste od SMT-a, ali opet ima slabiju zastitu od vjetra. S trece strane, moze da se nadje za puno manje para, tako da ipak igra.... ;D

Nisam gadljiv, probao sam Versys i dojmio mi se jako agilan, ali ipak slabashan. Sledece nedelje cu da probam SMT, pa ako "L2 big bore" iznevjeri moja ocekivanja, onda cu da gadjam Tiger-a, ali ako me osvoji ... nahebo sam. Jedina nada mi je ostra zima i jos malo krize.  ;D

Ovu temu sam i postavio zbog nedostatka sredstava za SMT, tako da pominjanje Multistrade ili Dorsoduro 1200 nema nekog smisla (za mene),

osim ako je iz Shapca na strane table.  ;D

ps. Oni SMT kofercici na klik, su kao da sam ih ja nacrtao za licne potrebe.... :P

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Gde me nadje!?

Kad je izasao SMT, znao sam da je to TO.

Prava stvar... 1000 kilometara u danu, ili voznja po krivinama ravnopravno sa bilo kojim drugim motorima, ili tura od par hiljada kilometara sa saputnikom i stvarima... sve moze.

Dizajn, bar za mene, daleko iznad Multistrade. Mada je i ona tehnicki opaka...

za par godina, kad bude polovnih... bice jedan od ta dva.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja