Jump to content

Moto Zajednica

Prvi trening i prva trka sezone

Recommended Posts

• Drug član, 4397 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Dva dana pred prvi trenihng sezone zadnji lancanik koji sam narucio iz Kalifornije nije stigao.Zovnem ja njih ali oni mi u petak da vidim sta se desava kad mi kazu da je danas krenuo iz San Franciska za Vankuver.E pa sutra mi trening,a ja moram sa ovim fabrickim prenosom.Tada mi paden na pamet da bih mozda od TT600 pasao prednji lancanik koji imam na lageru.Skinem sa D675 prednji lancanik pa ih uporedim ali od TT600 je malo drugaciji.Nista zovnem mog prijatelja Toma i on mi obradi lancanik na strugu tako da samo resili pola problema.Znajuci da ovaj prenos nece biti ni briblizno onome koji treba da bude na motoru za Mission,ali sta da se radi sta je tu je.

Subota April 14 - prvi trening sezone

-Kisa je padala celu noc pa sam tako dosa na stazu sa kisnim gumama i gumama za suvo u rezervi.Odman pri dolasku na stazu su me savatali da budem na tehnickom pregledu motora ove godine sto sam prihvatio bez razmisljanja jer imama popusta pri placanju za usesce na trkama.

Staza je bila polu mokra i tako da nisam izasao na stazu pre 13:00h.Do tada se staza osusila i ja na pauzi za rucak sam promenuo gume.Moj boks je bio pun znatizeljnih trkaca i prolaznika jer niko ne veruje da cu da isteram D675 na stazu.Putaju me mogu li da sednu na motor i jos po neka pitanja.

Prvi izlazak na stazu je bio zanimljiv jer su me svi upozorili da pazim na nove gume i da mi treba oko tri ili cetiri kruga da

se zagreju.Naravo vozim par krugova kao po jajima i tada pocinje prvi okrsaj mene i motora.

Posle pa krugova sam toliko bio umoran da sam pomisli u jednom trenutku "Nikola sta ti ovo treba,ma sta se bakces sa ovim trebaceti par trka da se naviknes .Nikako da

se namestim na motoru,ili mi sediste suvise visoko ili se navucem na rezervar pri kocenju.Odvozam tako 15-k minuta i vratim se nazad u boks.Proverim pritisak u gumama i opet za pola sata izlazim.U medju vremenu proveravam vreman po krugovima i sada sam oko 1:30 sekundi sto je veoma sopro za mene.Izlazim opet ali vreman su mi to oko 1:30.Kraj dan je i odlucujem se jos jednom da probam i da odem kuci da se odmaram za prvu trku sezone koja je sutra.Ali pri izlasku na stazu u drugioj krivini mi proklizava tocak i tu padam.Sreca pa sam imao klizace/teflone i sve se zavrsilo sa pa ogrebotina na oklopu,rezervaru i sedistu.Steta se sanirala preko noci i zadovaljan sto je motor u OK stanju odlazim na spavanje.

[/b]Nedelja April 15 - prva trka sezone

-Prvi trening i ja sam sa pouzdanoscu izasao na stazu.Jucerasnje moje nabolje vreme je bilo 1:29 sekundi.Nisam imao para da kupim grijace za gume pa cu ovu trku da vozim bez grijaca,a sto znaci da cu morati prva dva kruga malo sporije od ostalih,pa da ih kasnije jurim kad se gume zagreju pa kome obojci kom opanci.I tako je bilo kad se zavrsio trening skinuo sam 4 sekunde tako da sam sada na 1:25.Sto mi je davalo nadu da mogu jos brze tog dana.Za prvu trku sezone sam se prijavio za tri razlicite klase.Tako da sam vozio tri kvalifikacije po 4 kruga i na svim sam zavrsavao medju pet prvih osim u kasi amatera 600.Tu sam zavrsio 13 od 31-g ucesnika.Tako da je prvih 10 odmah dobilo kartu za glavnu trku,a ostatak je imao trku posle pauze za rucak koja je bila 10 krugova.Samo prva trojica ce da ucestuju u glavnoj trci.Na toj trci sam imao odlican strat i bilo drugi neko vreme pa sam zbog prenosa promasio ulazke u krivine tj. lose izlaske i tako dan sam pao na 4 mesto.Ali neko je krenuo pre zastavice i taj isti je bio kaznjen 5 mesta tako da sam je zavrsio 3 .Neznajkuci nisam ucestovao u glavnoj trci(e ovo nije moja greska nego tima koji je radio na konacnim rezultatima pa tako da jos danas nemamo prave rezultate).Tako da na kraju dana sam se plasirao na 13 mesto od nas 27 ili 31.Za vreme rucka samo se malo zezali oko podesavanja prednjeg i zadnjeg ovjesa i tako da sam sa 1:25 pao na 1:23 ,pa na 1:20.8 i na kraju dana na 1:20.6.Ostale dve trke su bile slicen prvoj jer sam morao da zagrejavam gume.U jednoj sam startovao 7 ,a zavrsio 6 u drugoj sam startovao 6 ,a zavrsio 5.Dan se zavrsio vise nego sam ikakda ocekivao.Tako da sam sa vremenima nedju prvih 10 u mojoj klasi koja se naziva amaterska 600.

Sledeca trak je 13 Maja i nadam se da ce biti bolje.Sada imam grejace za gume i generator za struju i mogu odma polse strata da jurcam pun gas

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: CBR 1000 F krmačica

Sledeca trak je 13 Maja i nadam se da ce biti bolje.Sada imam grejace za gume i generator za struju i mogu odma polse strata da jurcam pun gas

e pa 13 -og da krenes 1-vi i da nam stignes 1-vi

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

S'obzirom da je prva trka sezone, da je nova masina u pitanju, da nisi imao sve sto ti je trebalo (odgovoarajuci lancanik, grejac za gume itd...) i da nije jos uvek podesen kako treba (takav sam utisak imao) cini mi se da su rezultati zadovoljavajuci..

Da li si ti zadovoljan?

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
S'obzirom da je prva trka sezone, da je nova masina u pitanju, da nisi imao sve sto ti je trebalo (odgovoarajuci lancanik, grejac za gume itd...) i da nije jos uvek podesen kako treba (takav sam utisak imao) cini mi se da su rezultati zadovoljavajuci..

Da li si ti zadovoljan?

Da tacno tako motor je nebo zemlja u odnosu sto sam vozi prosle godine na trkama(Bonnevilla 750 iz 1972).Ja sam vise nego zadovoljan sa postignutim rezultatima

Svaka cast majstore.

Primetih na nekim slikama da si vratio fabricki izduv (ili samo top). Zbog cega?

Puno srece 13. Maja.

Jeste vratio sam kompletan fabricki izduv na motor jer je na nasoj stazi ogranicenje na 88 db(decibela) pa tako moraju svi motori od 600-750 kubika da imaju fabricke lonce....

Hvala svima na podrsci

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Æaæa, jebote, imaš neki stil pisanja da mi se znoje dlanovi i da se naginjem na svaki tvoj opis krivine. Svaka èast za vožnju, svak èast za izveštaj!

Veliki navijaè,

najzli

Guest Cubric
Citat:

Svaka cast majstore.

Primetih na nekim slikama da si vratio fabricki izduv (ili samo top). Zbog cega?

Puno srece 13. Maja.

Jeste vratio sam kompletan fabricki izduv na motor jer je na nasoj stazi ogranicenje na 88 db(decibela) pa tako moraju svi motori od 600-750 kubika da imaju fabricke lonce....

Pretpostavio sam da je to u pitanju, al' rekoh ajde da pitam. :wink:

Mislim da nije fabricki izduv,trebalo bi da je Arrow.

Znam da je bio arrow, pratio sam temu "Daytona 675", obrati paznju na poslednje slike u toj temi (one sa novim oklopom).

Æaæa' date=' jebote, imaš neki stil pisanja da mi se znoje dlanovi i da se naginjem na svaki tvoj opis krivine. Svaka èast za vožnju, svak èast za izveštaj!

Veliki navijaè,

najzli[/quote']

Hahahaha .........nisam nesto bio dobar iz hrvatskog ,pa kasnije i iz srpskog,a iz engleskog da ti nepricam i eto naucih sve sta treba i jos se trudim da vam prenesem slovima najbolju mogucu sliku......

Posto nisam imao odgovarajuci prenos za ovu stazu koristio sam samo prvu i drugu brzinu svuda osim na pravcu de sam cak uspeo da usaltam u cetvrtu sa nekih 215km/h.Sedam dana pred trku sam odveo motor na dyno da ismerim koliko ima konja na zadnjem tocku kao i obrtni moment sa fabrickim auspuhom i 94 oktana benzinom.........nije lose za 675

110ks sa 67.8 Nm i to je motor fabricki bez ikakvih doradjivanja ili stelovanja ubrizgavanja...........

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Fenomenalni rezultati! :kul: Samo naprijed, odlicno ti ide! :wink:

Svi navijamo za tebe!!!

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

sa svim nedostacima takvo vrijeme iz kruga u krug i takav rezultat, sta da ti reche coek bez da ti skine kapu, a sad sa svim tim odraces ih, a uz to znas da ti odje svi drzime palcheve iskreno , mada si mogao da drzish smirgl papir na gumu i vozis u mjsto da je sderes iidesh odma pun gas , srecno brat i cuvaj se !!!!

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Bravo Mali Caca! Nemoj se pokolebati, tek si poceo. Evo, svi navijamo za tebe i oderi ih 13og. Naravno, 14og-cekamo izvjestaj :lol:

Hvala na podrsci i pokusacu sve od sebe,a da cu pobediti to ne obecavam :D

Hvala irena

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja