Tamanitu 241 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Ma može očigledno tubeless guma+unutrašnja, na žičanu felnu...ali to na kraju nije ono što želimo...nego je ovde pitanje: Kako da se izbegne unutrašnja, da stvarno na kraju bude TUBELESS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LJepoja 0 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da bi Lazicevo resenje sa isecenom unutrasnjom manjeg precnika radilo posao,samo bi je trebalo fixirati bolje za felnu...ali se tu javlja problem kako resiti dihtovanje izmedju felne ventila i te gume...po meni trebalo bi trebalo vulkanizirati ventil za tu unutrasnju gumu pa tek onda provuci kroz tube felnu...ispravite me ako gresim ali moj bajs savrseno radi bez unutrasnje hahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem poentu stavljanja tubeless gume sa unutrašnjom. Ako se već stavlja unutrašnja zar nije sve jedno koja je spoljašnja. CILJ stavljanja tubeless ("tube" je unutršnja, "less" je "bez") gume je da nema unutrašnje. poenta je da tubetype nema da se kupi. bar ja nisam našo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Septembar 27, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan @tocrank & LJepoja: Ima i trece resenje, takodje stap i kanap, sve srafove od zica premazati tigrom, takodje provereno... Ah, da: ja mislim da bi Lazicevo resenje sa isecenom unutrasnjom manjeg precnika radilo posao,samo bi je trebalo fixirati bolje za felnu...ali se tu javlja problem kako resiti dihtovanje izmedju felne ventila i te gume...po meni trebalo bi trebalo vulkanizirati ventil za tu unutrasnju gumu pa tek onda provuci kroz tube felnu...ispravite me ako gresim ali moj bajs savrseno radi bez unutrasnje hahaha 1. Veruj mi ne mora nista bolje da se fixira, prvo manja guma nalegne k`o blesava sama+ pritisak vazduha... 2. Prvo stavis tubeless ventil, pa gumenu traku preko njega, dok ulazi vazduh, samo se malo odigne traka sa ventila cca 0.5mm, kao klapna na nepovratnim ventilima, cim prestanes da pumpas, naleze nazad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorB 0 Napisano Octobar 12, 2010 U prolazu, 14 postova Lokacija: earth Motocikl: bmw r1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Dali moze spojlna koja nije tubeles da se montira bez unutrasnje na alu-felnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 12, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze, veliko je pitanje, da li ce da drzi vazduh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 12, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Imam vulkanizersku radnju, ali ne i za motocikle, fali mi blansna za motocikle tako da ne balanisiram, ali sto se tice montaze to radim. Nedavno sam na yamahu xs iz 82god na kojoj je bila metzeler guma sa unutrasnjom,prepravio na tubeles, klasican auto-tub.ventil ne moze da izadje, posto je rupa manjeg promera, no to i nije problem, da se izbusiti, nego je rub-falc felne kod ventila dosta debeo, 5-6mm, a razmak na pecurki ventila 2-3mm. Ima i moto-tub.ventile mada kod ove felne ni to ne moze bas zbog debljine, lupao sam glavom dok nisam dosao do ideje koja je stajala na stolu, unutrasnja guma, njen ventil prolazi kroz rupu, isekao ga u krug i namazao zivom gumom koju koristim za krpljenje, provuko kroz rupu na velni, zavrno na ventil kontra maticu i stego ko sivonja. montirao gumu, usput i nju zalio zivom gumom po rubu da prilikom udarca u rupu se ne odlepi, mada se to tesko i moze desiti posto ima uvek pritisak koji je potiskuje. Ubacio u vodu radi provere nigde ne pusta, eto motor presao preko 1000km i jos uvek pritisak u gumama ok, takodje sam to resavao i na postarima Free-kanima, isti felna, isti princip. Najvaznije je samo da je guma skladistena kako treba, da rubovi nisu sabijeni, posto je onda muka naduvati. Ode decko sa jamahom kod drugog vulkanizera da mu napuni azot posto ja to ne radim, 10minuta ga ubedjivao da je guma prepravljena na tubeles, ovaj nije mogao verovati tupio sve vreme da je unutrasnja... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 12, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jel bila livena felna, ili sa zbicama...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 12, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Livena, alu. Nisam probao sa zbicama, mada verujem da bi moglo i to resiti, nisam imao prilike da radim tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 12, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja hocu da izbacim unutrasnje, samo me mrzi, sve cekam da zahladni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Octobar 12, 2010 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Aj pa javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 13, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan za damira91 druže jel ima negde da se kupi ta sirova guma ili da se nabavi, treba mi za nešto drugo, ili moram da tražim od vulkanizera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 13, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Koja kolicina ti toga treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Octobar 14, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma malo, pola čaše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 14, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Javi se na pp pa cu ti poslati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...