Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 7, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovako,znam da slicnih tema ima pregrst i cenim da sam ih veliki broj procitao. Medjutim,neki strah od loseg izbora je jos uvek tu...iako sam iskristalisao sta bi i kakva mogla da bude moja buduca makina. Elem,ne bih ovde trazio „kazite mi sta da kupim“ komentare vec bi voleo da cujem misljenja o odgovarajucim modelima. Najgore od svega je to sto kao pocetnik nemam predstavu sta bi ja kojim motorom mogao da dobijem. Po izgledu mi najvise leze golaci. Posto sam pocetnik na vecim kubikazama,treba mi nesto „mirnije“(koliko god je to moguce). Pucam na kubikazu od 250 do 500 kubika,snagu od oko 50-tak konja(moze manje ali ne mnogo vise),visina sedista da ne prelazi 80 cm(o.k. je koji cm gore-dole) i tezina motora do 190 kg max(sto manje to bolje). Motori koji su mi zapali za oko su HONDA CB500 ; CBF 500 ; Kawa ER-5 ; Suza GS500...a „ubio“ bih za jedno VTR-ce od 250ccm(ali ko ce se toga docepati) Mozda neko ima jos koji predlog... U principu,najbitnija mi je pouzdanost masine...i da li neko zna da li neki nabrojani motor treba zaobici(iz bilo kog razloga). I da,ne bih zalazio u '90-te kao godiste proizvodnje motora. P.S. budzet,manje vise rastegljiv...ali se ne bih razbacivao mnogo za prvi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stevan Husqvarna Napisano Avgust 8, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ima Uff jednog GRZ-a 500, pitaj njega. Motor je kao casa, odlican za pocetnike. Clan Uff. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svemirko 75 Napisano Avgust 8, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan sta god da uzmes sa tim ne resavas zivotno pitanje. Vozis vidis da li je to to ako nije prodas pa kupis sledece. I tako dok se ne docepas novog i njega cuvas pazis i mazis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ima Uff jednog GRZ-a 500, pitaj njega. Motor je kao casa, odlican za pocetnike. Clan Uff. prodata kava Tony od toga nabrojanog ja bi samo hondu uzeo iz vise razloga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Avgust 8, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan od navedenog sam vozio hondu i suzanu i to je ista klasa motora precice nekoliko stotina hiljada kilometara bez problema uz redovno odrzavanje , honda malo kvalitetnije deluje da kazem i lepshe ... ja bih mozda kupio GS-a i brusilicu i napravio to da lichi na neshto zanimljivo ... generalno moje iskustvo sa GS-om su da dobro ide , ne kvari se odrzavanje je isto kao i za CBR600 f1-2-3 nit jeftino nit skupo , cena postojana , malo se izgubi , neko mozda i zaradi kad ga prodaje ... izgleda isto zadnjih 20 godina shto znachi da delova ima i nisu skupi mislim na polovne ... sve to se najverovatnije odnosi i na hondu stim da sam nju vozio jedan vikend i ne vishe od 300km , mozda se ipak malo lakshe vozi po gradu GS za nijansu ... ali opet sve je stvar navike i namene nemoze sve u jednom ... prvi koji kupish znaj da cesh pogreshiti tj tek tada cesh videti za shta ti treba motor , dal cesh da idesh na ture , dal si samo u gradu , dal volish da odvrnesh gas, dal uzimash motor samo zbog riba ... e tek onda mozda uspesh da se smislish shta ti je chiniti ... p.s. jedini pravi savet je uzmi najlepshi (tj. koji se tebi najvishe svidja a za njega imash pare) i naravno da bude mehanichki sve ispravno pogotovu sitnice one su najskuplje i u 99% sluchajeva ti naviknesh na njih i nikad ih ne sredish a posle te ubiju pri daljoj prodaji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Avgust 9, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan GS500 sam vozio, er5 posedujem. Nisam toliko upucen u suzuki, mozda je malo upravljiviji od er5-ice, ali sto se tice kawe, ista masina se stavlja jos u 3 modela motora. Izdrzljiva je, kao sto neki clan napisao negde "isla bi i na mlevene banane". Pouzdan, ne zamara voznjom, mana je samo dobos kocnica nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 9, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Momci hvala na odgovorima. Sada mi se u kombinaciju ubacio i neki F 650 GS('04 ; 30-tak 'iljada na km-satu). U nekoj kombinaciji robno-novcane razmene bi me izasao povoljno. E sad je pitanje koliko bi mi legao taj motor kao dunsteru? @ Dutchman Namena za koju mi treba je gradska i prigradska voznja(max 100-150 km u cugu). Ali necu scoot vec nesto sa vecim tockovima. prvi koji kupish znaj da cesh pogreshiti Tako sam i mislio ;D Znaci da se ne brigam...kako god da se okrenem,dupe je pozadi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Avgust 11, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno pazaret: Kod mene ce biti na tes' voznji par dana pa ako je to-to,da se carini i registruje. P.S. i zalije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...