Jump to content

Moto Zajednica

Uskrs '07 Zg-Bar-Zg,ali malo drugaèije!

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 541 postova
  • Lokacija: Zagreb

Uskrs je pred vratima!Kaže kalendar da ne bi bilo neizvedivo oteti petak prije i prebaciti smjenu u utorak iza na 16:00 sati!TAko dobijemo skoro punih 5 dana za vožnjicu!Zamišljeno - ostvareno!I tako na Veliki Petak moja gða i ja krenusmo!Plan je bio preko Kostajnice , Banja Luke , Jajca , stiæi do Sarajeva!Pila je spremna , servisirana,zglancana i željna asfalta!Isto tako i nas dvoje...

 

cAcgO_bihicg002vb2.th.jpg

 

Taman uhvatili pozicije na ovom prvom veæem ovogodišnjem djiru kad eto nas u Kostajnici!Do sada smo bili u nekoliko navrata,ali nikad nije bilo vremena ni volje za prijeæi „preko“!No ovaj je puta upravo to bio cilj!

 

404.jpgPHFur_bihicg004ub1.th.jpg

 

Nastavljamo uz rijeku ka Banja Luci!Brza,ravna cesta,ne previše interesantna!No prošavši Banja Luku,ulazimo u kanjon Vrbasa i pièimo ka Jajcu!Tu cesta postaje zanimljivija i poput zmije prati tok rijeke i vijuga kanjonom!

 

ITztB_bihicg008zf4.th.jpg7NZ2r_bihicg010ni8.th.jpg

 

Prolazimo tunele,tonemo sve dublje u kanjon...

 

o6bit_bihicg022yn2.th.jpg

 

Nailazimo na glasovitu Hidro Elektranu ukopanu u stijeni za koju kasnije saznajemo da se vodom opskrbljuje iz 20 km udaljenih Pivskih jezera kod Jajca!A tunel kojim dolazi do ovdje su gradili ratni zarobljenici nakon WW2!

 

RLIxF_bihicg025yn9.th.jpg

 

I eto nas konaèno i u Jajcu!Novoobnovljeni smeði krovovi starih pitoresnih kuæa svjedoèe minulom ratu!Ali ne umanjuju dojam ljepote samog grada!

 

cV4Jh_bihicg028cz4.th.jpg

 

 

Slap je još uvijek na svom mjestu...

 

j3DFh_bihicg034ig0.th.jpg

 

Pratimo znakove za Centar i ulazimo unutar zidina starog grada!Hitamo ka Zgradi u kojoj se održalo glasovito zasjedanje AVNOJ-a!Strepim što je ostalo od nje!

 

jsBrq_bihicg037ux8.jpg

 

Pronalazimo je ubrzo!Izvana je rekli bi „dobrodržeæa“,ali je iznutra gotovo u cijelosti devastirana!Kasnije doznajem da je par godina bila i bez krova,a veæina eksponata je netragom nestala!Izvodim svoj kratki performance...

 

BNIkL_bihicg038bq8.th.jpgtGGtz_bihicg042tz6.th.jpgdIWa4_bihicg043vd8.th.jpgKwjTZ_bihicg044de8.th.jpgwv5Ad_bihicg046je4.th.jpgVnx8b_bihicg048qo4.th.jpgBTv6C_bihicg049yt5.th.jpg404.jpg

 

Odluèujemo nastaviti preko prijevoja Komar za Travnik!Sjetim se nekih postova na forumu da na samom prijevoju ima restoran!Trpimo glad još neko vrijeme i konaèno stižemo na odredište!Gladni ko psi ulazimo !Lijepo izgleda,ali nema nikog!Naruèujemo jedino što ima-teletinu ispod saæa!Probamo...i ...zakljuèujemo da smo pojeli!Podgrijano,loše,toliko da lošije ne može biti!Stoga je naša preporuka jesti dolje u dolini prije prijevoja!Vrtili se janjci svakih par sto metara!Ali mi odluèili stati ovdje!E, ne ponovilo se!Pozdravljam onog koji je preporuèio ovaj Restoran!

 

i79iw_bihicg055jq7.th.jpg

 

Spustivši se ponovo u dolinu gazimo ka Travniku!Tu pada odluka da do Sarajeva idemo preko Kiseljaka!Zahvaljujem ponovo onom koji je preporuèio onaj restoran,jer da sam se nakrkao,teže bi prošao ovu dionicu!Nema nièeg vrijednog spomena!Cesta ulazi iz sela u selo!Ogranièenje brzine!Policija na svakom èošku vreba!Vidjeli i BiH presretaè!Bijeli Golf sa kamerom!Nisam mogao vjerovati!Uz milion razno raznih zasjeda,još i Interceptor????Kratka dionica,ali jako naporna.Pazi na Schumahere,pazi na djecu,živinu,policijske zasjede...

 

[404.jpgURL=http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Qi/BDFZE_bihicg061oh4.jpg]MBwvW_bihicg061oh4.th.jpg[/url]Qcb0P_bihicg063ew9.th.jpg

 

 

S mrakom stižemo u Sarajevo!Ilidža!Ispalo odlièno.Naime MB Hotel je upravo iz tog smjera najlakše za naæi.Smještamo se u sobu.Velika,uredna,za preporuèiti.Cijena 15 eura po osobi.Zovemo Roberta(Robe) i on dolazi po nas.Veèer kratimo razgledavanjem grada,æevapima kod Željei naravno neizbježnim razgovorom o stradavanju Sarajevu u 4 godine okruženja u minulom ratu ...

 

 

PVgZ1_bihicg068dw2.th.jpg404.jpgaHGvz_bihicg071sv1.th.jpgvceLn_bihicg072jy8.th.jpg404.jpg

 

S mjesta nastanka ove fotke su Bata Životinja je uputio legendarnu ... Das ist Walter...

 

EuV5j_bihicg075xk4.th.jpg

 

Ispunjeni doživljenimi viðenim rastajemo se od domaæina i odlazimo na zasluženi san!Budimo se odmorni i spremni za nove avanture!Obavljamo formalnosti i dogovaramo se s Robertom naæi na Bašèaršiji!Æevapi kod Želje za doruèak!Ima li koji bolji naèin za zapoèeti dan?Još par fotki Sarajeva po danu i opraštamo se.Smjer Romanija,pa prema Višegradu.Plan je danas doæi do Bara.Znajuæi da Bg ekipa ide na izlet do Mokre Gore,jurimo na susret s njima u Drven Grad.S Gashom je dogovor da æe nas èekati nakon CG granice.

 

jBpNH_bihicg078ua2.th.jpgRcbq2_bihicg079tz3.th.jpg

 

Ispred ovog je muzeja Gavrilo Princip zapoèeo WW1:

 

lX4MJ_bihicg084yg2.th.jpg

 

ghH2Y_bihicg088oe7.th.jpgNhnDs_bihicg092zs5.th.jpg

 

Odlazimo.Ponovo se penjemo u planine.Visoko smo,ima i snijega uz cestu u sjenama.Popevši se vozimo kilometrima po platou na više od 1000mnv.Klasièan planinski ugoðaj.

 

d2K9G_bihicg098lh2.th.jpgxNPnp_bihicg100eq7.th.jpgMwEdc_bihicg099yv9.th.jpg

 

 

Spuštamo se u kanjon rijeke Praèe i vozimo Višegradu!Cesta lošija,prepuna tunela.Naravno bez rasvjete,betona i ostalih karakteristika...:)Gazimo kilometre i uživamo u prirodi koja nas okružuje.U Višegrad stižemo oko 14:00 sati i fotkamo se kraj znamenitog mosta.Bg ekipa kasni na meeting ,jer im jedna èlanica pala s motora.

 

 

PjLgu_bihicg104dg7.th.jpgsx08i_bihicg108si8.th.jpg82Sb8_bihicg110kp6.th.jpg

 

 

Stigosmo i na granièni prijelaz koji je malo drugaèiji od onih koje smo navikli prelaziti:

 

AWfYh_bihicg111kp5.th.jpg

 

 

I eto nas na meeting place-u Drven gradu!Izgradio ga je Nemanja(Emir) Kusturica kao svoje mjesto boravka u prirodi!U blizini je i poznata željeznièka pruga Šarganska osmica,kao i Zlatibor i Nacionalni park Tara!Predivno okruženje.Uranili smo i prvi èlanovi Bg ekipe pojaèane Veæim Crnogorcem Ivanom, koji grupnu vožnju shvaæaju drugaèije, pristižu tek nakon sat vremena.U slijedeæih sat vremena skupljamo se svi.Malo preprièavanja doživljenog,neizbježno provociranje,upoznavanje ekipa sa Zumom i slijedi rastanak.Zajedno vozimo do Užica,a onda svak na svoju stranu.Put nas vodi preko Zlatibora,ali je u remontu što nam oduzima vrijeme.Gashi javljamo da ipak idemo na Bjelo Polje.Nalazimo se sa njim tek u sumrak i slijedi 4 sata vožnje po mraku kanjonom Moraèe!Cesta ubitaèna,a u mraku se ne vide neravnine što umanjuje moguænost izbjegavanja istih.To se odražava na stanje naših stražnjica i kièmenog stupa.Kad smo stigli kao da smo dobili na lotu.Upoznavanje sa malom Janom(Božicom),klopica u Daškinoj režiji i gas na poèinak kod „kako da kažem“ Rajka!

 

lWpPX_bihicg112ns0.th.jpg404.jpgxnpWF_bihicg117tx1.th.jpgKmMUd_bihicg122wd5.th.jpg404.jpg404.jpg

S36b3_bihicg130cl4.th.jpg404.jpg404.jpg

 

Jutro u Baru.Sve nas boli.Pada dogovor za kavicu i špagete u Puleni.Gasho nas odluèi provesti do Crnojeviæ Rijeke.Tamo još nismo bili.Pa zajedno do Podgorice,gdje se on odvaja za Bar radi obaveza.Mi se odluèujemo za izlet do Žabljaka da vidimo kanjon Moraèe koji juèer nismo uspjeli vidjeti zbog mraka.Dakle gas ka Mojkovcu i onda ka Mostu na Ðurðeviæa Tari.Veæ je prošao dobar dio jutra i tih 400 km æe trebati dosta juriti da se stigne sve vidjeti za dana.

 

404.jpg404.jpg2Mq5L_bihicg138pg9.th.jpg4lgcj_bihicg143kt7.th.jpg404.jpg404.jpg404.jpg

3dDN4_bihicg161dy4.th.jpgxFU95_bihicg163cc3.th.jpg

404.jpgaOeVL_bihicg172sk1.th.jpg

 

Ode Gasho za Bar,a mi ulijevo ka Mojkovcu!Ulazimo u kanjon Moraèe i uživamo u prirodi i trpimo bolove u leðima.

 

lOThB_bihicg175gz0.th.jpg404.jpgjAojM_bihicg181ie6.th.jpg

 

Skreæemo za NP Biogradska planina,ali nas „one“ ne puste dalje:

 

404.jpg

 

 

U Mojkovcu skreæemo lijevo ka Žabljaku i uskoro dolazimo do mosta!Usput uživamo u pogledu na Taru!Došavši do mosta shvaæamo da je veæ kasno i odustajemo od posjeta Žabljaku.Ostavljamo to za neki drugi put.Okreæemo se istim putem nazad i u Mojkovcu sreæemo Ivana koji je na povratku sa skijanja na Kopaoniku.Zajedno nastavljamo ka Podgorici.Odlazimo na okrijepu i sa mrakom se vraæamo u Bar na klopu.Nakon ugodnog èavrljanja sa Gashom i Daškom odlazimo odmoriti.Sutra nas èeka najzahtjevniji dan.

 

404.jpgVA5Xl_bihicg194bc5.th.jpgAx91V_bihicg195oh3.th.jpguioZp_bihicg198ud6.th.jpgjoiRy_bihicg200qt2.th.jpgp8yDf_bihicg202un6.th.jpg4RwMK_bihicg204fs4.th.jpg404.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 575 postova
  • Lokacija: New York
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Svaka èast za putovanje!!

:prayer:

U to vreme sam i ja bio na CG primorju, dva puta sam naleteo na sivog Stroma, subota oko podne na ulazu u Bar, i nedelja popodne skretanje za Kotor na putu Budva-Tivat. Oba puta sam mislio da si ti, ali uvek je bio solo rider. Znao sam da si u to vreme i ti dole, ali ne sam..

 

U svakom sluèaju Respect za izvozanu km, turu, slike, avanturu i provod!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2314 postova
  • Lokacija: Staro Selo
  • Motocikl: Yamaha XT600

Jel se to meni cini il tamo ima vise od 10 cevapa u pola s'lukom???

 

Svaka cast za turu!!! Nemam reci!!! Ocekujem drugi deo....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2245 postova
  • Lokacija: Beograd
Lako vam je bilo kad imate Zooooooooooooomooooooo :D

 

Tako je Dane. Da ga vidim ja da dere kao ja sam po nekim vukojebinama, samo da ga ne pustim da ne ceka dugo....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 541 postova
  • Lokacija: Zagreb

Evo i nastavka....

 

Uskrsni je ponedjeljak svanuo!Doruèak u Puleni.Kavica.Posljednje planiranje rute i slušanje savjeta Gashe!Plan je preko Nikšiæa,pa preko Šæepan polja uæi u BiH!Zatim ka Foèi,pa na Tjentište,Gacko,Nevesinje do Mostara,a onda odluèiti što dalje!

Dakle nakon oproštaja kreæemo pot Podgorice,pa ka Nikšiæu!Cesta odlièna,relativno ravna i do dolaska planina relativno dosadna,ali brza!

 

 

Qspb0_bihicg214qp7.th.jpg404.jpgrskmS_bihicg217hs0.th.jpg

 

Prešavši Stojkovac cesta nas još neko vrijeme drži na iznad 1000 m ,što koristimo uživajuæi u planinskom ugoðaju,a nakon toga ulazimo u kanjon rijeke Pive!Teško je opisati cestu,ali recimo samo da smo više u tunelima nego pod nebom!Odroni kamenja prijete i pri ulascima i pri izlascima iz tunela!Asfalt ... hmmmrecimo ...zanimljiv!Ali kanjon????

 

zIbWp_bihicg220yv1.th.jpgxdyoW_bihicg221yk0.th.jpgUpPfZ_bihicg229it1.th.jpg

 

Pivsko jezero!Treba li komentar???

 

YN0nJ_bihicg232hy2.th.jpg404.jpg8fkWG_bihicg236is2.th.jpg

 

Ubrzo nakon ove divote s lijeve strane,sa desna nam se ukaže tunel i znak koji govori da se odavdje može doæi na Žabljak!I pošto smo zavirili unutra nastao je plan za slijedeæi posjet Gashi!

 

 

iXrlw_bihicg237pi2.th.jpg

oZRTd_bihicg238rm8.th.jpg

 

 

A onda ponovo tuneli,tuneli kanjon i tako sve do Šæepan polja ...

 

 

a8hrk_bihicg242aj6.th.jpgteeUr_bihicg244hu9.th.jpg

404.jpgMcYH0_bihicg246xt8.th.jpg

 

Carinske formalnosti!Pokoja razmjenjena rijeè i upozorenje s BiH strane da je slijedeæih 30-ak km „loš put“!Veæ ionako naèeti „dobrim putevima“ do sada, strepimo što nas èeka!Ispostavilo se na kraju da je to bio i najlošiji dio proðene rute!Znamenitost Šæepan polja je u tome da ovdje Tara i Piva tvore Drinu!

„Put“ nas vodi ka Foèi,ali malo prije nje u Brodu skreæemo lijevo ka Tjentištu.

 

7Jz7o_bihicg248zu9.th.jpgnNAnP_bihicg250qg7.th.jpg

 

I nakon malo muke eto nas pored rijeke Sutjeske!Još malo i stižemo u Tjentište!Obilazimo spomen obilježje 4. Neprijateljske ofenzive!Uokolo samog spomenika je sve devastirano!Inaèe je sam položaj fantastièan za sve vrste visinskih priprema!Dva ex hotela u bilzini demolirana!Šteta!Nigdje nikoga!Ispijamo sok u obližnjem kafiæu i uživamo u tišini i ambijentu!

 

rg2E4_bihicg254ny1.th.jpgNixOM_bihicg257hj0.jpg

 

Nakon nekog vremena osjetimo zov ceste i krenemo dalje ka Gataèkom polju!Vozimo se isprva kanjonom Sutjeske,pa „put“ ponovo poèinje biti loš!Sada se penjemo do nekih 1300m n/v!

 

gnLdV_bihicg262kv4.th.jpg404.jpgJstDG_bihicg266ba4.th.jpg

 

Gataèko polje!Teško mu je razanati kraja!Prosjecaju ga rijeèice i njegova južna strana je predivan prizor,ali sjeverna je pretvorena u ugljenokop i nagrðuje ga termo elektrana!Samo mjesto je ne lijep prizor.Grad koji nema poduzeæe za javnu èistoæu.Takav smo barem dojam stekli zapanjeni kolièinom smeæa svuda oko nas.Tako da nas put bez zaustavljanja vodi ka Nevesinju!

 

3bOTu_bihicg270dd1.th.jpg7H6Hk_bihicg272fr7.th.jpg404.jpg

 

Ovaj dio puta od Gackog do Mostara je nešto za pamæenje!Ne loš „put“.Ali zato takvo okruženje.Sreli èak i jednog hyppa.:)

 

 

tupAl_bihicg275er6.th.jpgKXkhc_bihicg277hq0.th.jpg

 

 

Pred Mostarom smo!Prije silaska bacamo pogled ka staroj gradini.Veæ je 18:00 sati!Ipak bi probali veèeras spavati u Splitu,pa da sutra u miru odvozimo još taj „komadiæ“do Zagreba,jer oboje radimo popodne.Ali pada dogovor da barem popijemo nešto pored Starog mosta...

 

404.jpg3MJ1c_bihicg281er5.th.jpgUebWV_bihicg285ui9.th.jpg

 

 

Jako nam se dopao pogled s mosta na grad i okolne restoranèiæe!Opet se kuju planovi o povratku,što meni savršeno odgovara,jer niti Jablinicu i Kod Gojka,nismo obišli u ovom djiru!:)))Sjedamo na sok i konzultiramo se kojim putem bi „najbrže“ stigli do Splita!Odluèujemo na Metkoviæ ,pa uz obalu do Splita!Tako i bi....

 

TVPF3_bihicg286tz0.th.jpgH6sAw_bihicg287tq5.th.jpgXUgOT_bihicg288qq1.th.jpgxVDfv_bihicg291ki7.th.jpg

 

Ovako sam izgledao nakon što smo konaèno stigli u Split:

 

AKsgj_bihicg293sn0.th.jpg

 

Slijedio je zasluženi odmor!Ujutro u utorak kavica u Versija.S obzirom da je bio radni dan i navedeno vrijem,potvrdile se prièe o marljivosti tovaRRa...:)))Ubrzo se rastajemo i kreæemo ka Drnišu.Pauzica u Graèacu,pa ponovo u Rastokama i oko 14:30 ulazimo u garažu.Od 16:00 na poslu....Ruta je bila dobro odabrana.Dojmovi su svježi i ispunjeni zadovoljstvom.Dva smo dana preforsirali,ali sad smo zadovljniji.2300 km više u guzici i u motoru....Šta reæ,jedva èekam 1. maj!!!!!!!!!!!!!!

 

06Suy_bihicg294vf7.th.jpgZCRcD_bihicg296zh4.th.jpg

vUiii_rutabih1yn3.th.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5349 postova
  • Lokacija: Trebinje
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Prelijepo,sta drugo da se kaze.

 

Taman mislim da napisem zasto niste izabrali rutu Gacko-Trebinje-Ljubinje-Stolac-Mostar,da se ne srecete sa onom "autostradom" Gacko-Nevesinje-Mostar,ali vidim da niste bili bas najbolji sa vremenom,pa vjerovatno zbog toga.

Inace taj put su popravljali,kad sam tuda naisao prvi put od Gacka do Nevesinja bubrezi su mi dosli do ramena.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 681 postova
  • Lokacija: Podgorica - MNE
  • Motocikl: BMW S1000XR

ti i Djuro mi idete na zivce. toliko kilometraze, toliko dobrih mjesta, toliko avantura... samo mogu rec :prayer: :thumbs_up: kao i uvijek do sad junace :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja