Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć oko kupovine

Recommended Posts

• U prolazu, 14 postova

Pozdrav svima,

Ja sam ovde nova. Nasla sam ovaj forum trazeci odgovarajuci skuter za sebe.

Do sada nikada nisam vozla motor. Trazim nesto do 50cc, jer nemam vozacku dozvolu za A kategoriju. Treba mi fin zenski motor za po gradu kako bih izbegla gradske guzve. Posto nisam bas pri parama gledala sam jeftinije varijante. Dopao mi se Benelli Pepe Basic: http://www.benelli.com/scooterPepe.asp

Pravi zenski motor  ;D

Zanima me koliko je pouzdan, kakav je servis, ko je zastupnik za Srbiju, ima li rezervnih delova... Ma sve sto znate o njemu.

Pored njega gledala sam Peda Piccolo: http://www.peda.rs/pedamenu/piccolo.html

zatim Sprint motore, Astra, Keeway...

Svaki savet bi mi dobrodosao. Za sta da se odlucim, ili ako imate neki drugi predlog.

Ne bih da me motor izda posle prvih 1.000 km. Kupujem iskljucivo novi.

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

pedu zaobiđi, ovde je jedna devojka imala izuzetno loša iskustva sa njim i njihovim servisom (ostalo mi u pamćenju)...

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Stvarno znaci zaobidji te Peda, Sprint i te katastrofalne kineze.

Baci pogled na prvenstveno Beneli, pa zatim Rieju (spanija ga sklapa) i Keeway koji su kao djene djene malo kvalitetniji.

• U prolazu, 17 postova

Pozdrav Saro,

Posto trazis skuter sa velikim tockovima pogledaj Kymco Agility City 50 2 taktni. Nisam vozio njega vec People S 50 u Grckoj koji je i pored svog maltretiranja koji moze da dozivi u rent a caru i dalje isao i vukao mene i yenu po celom Skijatosu. Pravim poredjenje izmedju ova dva modela jer mi poprilicno lice a ja sam kako se People ponasao tih 330 km po asfaltu i zemljanim putevima.

Poz

• U prolazu, 14 postova

Pogledala sam Kymco Agility Sport 50. Lepo je što na sajtu piše da je 850 evra. Proveriču to sutra telefonom, a onda i lično. Nema velike točkove kao Benelli, ali izgleda za pare koje imam ne mogu baš sve da dobijem.

Javljam šta sam uradila

Keeway ima malo jače cene za Kineza, pa još i mali točkovi.  :( Mnogo je. Slobodno napiši sugestije.

Pozdrav

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Benelli koji se sada prodaje je cisti prc skuter.

Isti kao i svi ostali prc skuteri sa istim manama (svi imaju isti agregat i slican kvalitet plastika).

Mali ti je izbor skutera sa velikim tockovima (Aprilija sportcity cube, Kymco Agility, Kymco People S, Piaggio Liberty) ali svakako podrzavam.

Obavezno uzmi 2t, jer su 4t izuzetno tromi i spori, 2t kad ti dosadi za 150E ti je ponovo zabavan a 4t $$$$$ i i dalje nije to to.

Ako pak uzimas i skutere sa manjim tockom u obzir best buy je  sprint exactly koji se moze naci na akcijama nov vec za 650E.

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Ako možeš svakako si priušti Kymco jer su među najpouzdanijim skuterima, daleko su kvalitetniji od ostalih i ništa se ne radi u Kini.

ne znamo koji je raylog kupovine novog (ako je filozofija novo je novo i imacu servis) to ti i nije preterana uteha... ja bi ti pre savetovao da kupiš "poštarca" tj. Liberty-a 125... ima velike točkove, dosta je robustan tj. pokazao se kao vrlo kvalitetan, održavanje je smešno...

evo da ti ne kopam po oglasima evo imaš od Đunte  (sad videh da ga je prodao, ali takav neki da uzmeš i da ne misliš)

• U prolazu, 14 postova

Друштво,

Били сте прилично инспиративни. За кратко време сам сазнала доста тога. Вероватно ћу  купити Кимка Агилити спорт 50 за 850 евра. Телефоном сам убедила типа да ми да на две рате. Пошто нисам никад возила мотор до сада пристао је да ми превезе машину до куће. Јавићу шта је било.

Видела сам како изгледа либерти. Одлично изгледа, само има 125 кубика. Немам положено за А категорију па он аутоматски отпада. Италијански дизајн ми се много допада. Жеља ми је да имам своју Веспу. Овај бенели толико подсећа на веспу. Чини ми се да ћу црћи што неће бити мој. Баш је сладак.

Ne ne veruj mi znam razlike  ;)  :D  ;D

Jedno je fri a drugo je libi.

Frijevi su nezahvalni jer jednom kad krenu da odlaze stvari postaje rupa bez dna.

Spremam temu o friju, bice valjda ove nedelje gotova.

I sto je najvaznije:

"Polovan motor je nov motor samo na rate"

Evo ima i na forumu se prodaje kitovan libi 50 (70).

• U prolazu, 14 postova

Купила сам скутер. Кимко агилити спорт 50. Платила сам 850 евра. Власници у Технодрому су сасвим ок. Дали су ми робу на две рате. Пошто немам појма да возим они ће га одвести на технички и дотераће ми га кући.

Хвала за савете око куповине половних мотора, али мислим да први мотор треба да буде нов. Када будем мало више научила о моторима, други скутер може бити полован.

Хвала свима на помоћи. Без вас бих се залетела и купила неког Кинеза.

Читала сам како гадно може да се падне са мотора. Вежбаћу мало по насељу пре него што кренем на улицу. Размишљам и о куповини рукавица, јакне и појаса.

За сада ћу везивати мотор сајлом.Ваљда ће то бити довољно. Кажу продавци да имам доживотну гаранцију на бравицу сајле. Треба само да се региструјем на интернету.

Поздрав

Sajla, disklok i ostavljanje na vidnom mestu su osnova.

Sto se tice opreme umesto pojasa je bolje uzeti kornjacu.

I sa srecom u voznji i puno lepih km!

• U prolazu, 14 postova

Perlx,

Ti sigurno imaš dobar motor čim ga tak dobro čuvaš. Moj komšija hladno ostavqa motor bez ikakve zaštite. Doduše njegov je Kinez. Videla sam da ovi ostali sa boljim skuterima (ovi što nisu Kinezi), vezuju sajlom pa za banderu. Zato sam i kupila sajlu.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Vozi kao da svi hoce da te ubiju..

To nije daleko od istine ,a posebno se odnose na vozace bicikala sa motorom..

I ovako smo nejaki i ranjivi..a na tom govancetu posebno..

Nije uopste tesko poloziti za A..jos uvek.. a za te pare se moze kupiti i gospodin Japanac sa kubikazom po volji..

Srecno, i postuj te servisne intervale i to sto pise u knjizici..

Nek je sa srećom i puuuuuuuno sigurnih km... obavezno kaciga i ne štedi sirenu... vozi kao da  si nevidljiva    ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja