Jump to content

Moto Zajednica

LIBERTY 125 - sređen- PRODAT

Recommended Posts

• Ne silazi, 6586 postova
  • Motocikl: đački pešački

Kupljen jesenas, odmah tehnički sređen a sad i estetski, pošto onda drugari nisu mogli da ga urade prenatrpani poslom. Tek sam položio A u aprilu ove godine a u međuvremenu je ispala povoljna poslovna kupovina novog maksi skutera pa se ispostavilo da je Liberti mali mojim 130 kila plus sa suprugom te je to razlog prodaje.

Skuter je plaćen 400€ kod uvoznika a sad za uvežene je cena 500€, bez sedišta,fara,žmigavaca i akumulatora, to sam ja platio 100€. Kupljen je far sa 2 halogene sijalice, niklovani okvir oko njega, beli žmigavci sa žutim sijalicama, sedište za dvoje, akumulator 12 ah, prednji znak Pjađo, zamenjen filter ulja, ulje, dihtung filtera, ulje u reduktoru, kočiono ulje, kočiona kleša, disk pločice, kočioni paknovi, svećica NGK, usisna flanšna karburatora, membrana karburatora, sva creva goriva, slavina rezervoara, automat 4 žmigavaca, nosač glavnog osigurača, sve sijalice instrument table, baterija časovnika, kilometar sajla sa bužirom, pinjon, svetlo tablice-repić, dihtung dekla ventila, komplet variomat sa rolnicama, kvačilo sa paknicama, original Pjađo kaiš, peskiran auspuh, bočni spojleri, rešetka hlađenja kod nogu, oba retrovizora....ukupno je zapisano 465€ (sa rabatom od 20% na  cene jer sam kupio motor i uzimo delove preko drugara), plus preskočeno, zagubljeno,sredstva za pranje, piće,gorivo,... još pedesetak €. Sad materijal za farbanje još 50€. Ukupno sam izvadio iz džepa još  550€ na kupljen skuter, ruke drugarske i moje uključujući i sad farbanje, pa skupilo bi se za još tristotinak Evra tako da bi realna cena motora trebala da bude preko 1.200.

Ofarban je ceo ram sa svih strana uključujući i štender. Velika školjka je oguljena od stare boje, plastik prajmer pa akril beli PPG. Ofarbana je i plastika kormana i to sve izgleda ko da je iz radnje. Krilo i prednja plastika su dobri  tako da nije bilo potrebe da se farbaju. Ispolirana je instrument tabla i zadnja lampa, opet ko iz radnje. Sve sive plastike su dobro oprane i osvežene uključujući i sve ispod oklopa tako da sve zaista izgleda ko novo. Nigde ništa nije bilo slomljeno osim malog oštećenja ispod patosa i to je zakrpljeno. Motor je apsolutno u tehničkom i estetskom smislu besprekoran. Kompresija motora merena na hladno pravim radioničkim manometrom je 13,5 što je ko kod tek razrađenog motora, doduše, na satu piše 15.300 km. Nema zazora u zadnjem točku što je inače mana svih Libertija zbog oslonca na samo jednoj strani i čija popravka košta bar 60€ plus što lomi zupčanike a ovde ni u njima nema lufta kao ni u glavnim silen blokovima na ramu nit u bloku amortizera.Podmazana je sajla gasa Bel Ray uljem pomoću specijalnog alatića za to kao i lager kormana. Motor pali trenutno na pip, polazi žustro iz mesta, rado se vrti i stalno ubrzava, ništa ne lupa ili škripi, samo još ne koči punom silom jer nisu legle kočione površine, ja sam tek prešao tridesetak km po kraju. Motoru treba dodati fuzastere za suvozača, staviti dve rebraste protiv klizne gume na podu, prepraviti nosač kofera zbog dugog sedišta, ispolirati vetrobran ko hoće da ga stavi i eventalno još malo pa zameniti zadnju gumu. Račun je na moje ime ali se može zameniti i praktično nema prenosa, odnosno ide na ime i prvu registraciju na kupca.

Sve što sam naveo se može lako utvrditi otvaranjem i rasklapanjem sklopova, te pregledom kod bilo kog mehaničara i ponovo premeriti kompresija bilo gde. Ima još dosta slika.

Za motor izvadio iz džepa 950 €, pinjon i retrovizore, (45€) dobio, ruke drugara i moje poklanjam (200-300) i da izgubim para 200 €, konačna moja cena je 750 €., znači jedno 500 ispod realnog koštanja. Motor stoji u grejanoj garaži, višak je al ne smeta. Pošto imam još 2 skutera, Pjađo Free, Keeway Outlook 150, zamena može samo za jači skuter sa isključivo velikim točkovima, 16 cola, novijeg godišta,  uz moju dopatu bilo sa još nekim od ova 2 skutera ili ne.  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 178 postova

zadnja ili postoji mali dogovor?bez ljutnje,video sam koliko je truda i para ulozeno pa ne bih da ispadnem bezobrazan.u potrazi sam za skuterom al ne za mene,vec za dobrog prijatelja koji se ama bas nista ne razume oko istog.  ;) pozdrav

• Ne silazi, 6586 postova
  • Motocikl: đački pešački

Pa, nema baš smisla da pričamo o nižoj ceni osim da ga poklonim do kraja pošto i onako već dosta gubim i para i rada i zadužbine kod drugara. Ponavljam, sve kako je napisano tako je. Ima još slika čim sam ga uzeo i još tokom rada al je neumesno postaviti stotinak slika, i ovo je mnogo. Kvalitet slika je preko telefona tako da u živo izgleda još lepše. Motor nema ni jednu falinku, sve osim agregata je pretreseono i zamenjeno šta je trebalo,  osim agregata koji ima punu kompresiju, dekl iznutra je potpuno čist i beo što znači da nije vožen mnogo. Dođite, pogledajte, probajte, teško da ćete naći bolji osim novog pogotovo za taj novac. I nisi bezobrazan što tražiš nižu cenu, to je sasvim u redu ma koliko da je nešto ispod cene.

• Svrati ponekad, 118 postova

e konacno jedan manje a tako si ga super sredio da mi sad prosto zao sto ode.

Sad prodaji Free, pa kasnije Keeway i uzmi neku turing makinu.

Ja sam sa X8 prezadovoljan, dobro stiti od vetra, za nas preko 100 kg odlican , stabilan, malo trosi, u gradu verovao ili ne izuzetno okretan.Pozdav ;)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja