Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Reklamiraj ih.. Koliko si ih platio?? Ja sam uzeo crne sa zlatim ovim za podesavanje i extra su, alii ne sa dx-a. Samo da ti napomen kada ih budes ugradjivao obavezno da nadjes nesto da podmetnes da rucka za kvacilo nema luft ( gore-dole) da ti nebi iskidalo sajlu kao meni.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500

Boro Legendo !

Evo uslikah vizir da vidite

:)post-26396-13787479020003_thumb.jpg

A ovde palo podmazivanje, i sve dok stnder nije popustio i skršio motor, veselja i radostiiiii.... skliznula guma sa podloške za zadnju viljušku i motor pade na desnu stranu, nije bilo šanse da ga zadržim. Sreća pa je pao na stiropor neki što je ležao na podu, samo se iskrivile obe ručke kočnice, ništa se nije izgrebalo.

post-26396-13787479764989_thumb.jpg

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Z1000

Boro Legendo !

Evo uslikah vizir da vidite

:)post-26396-13787479020003_thumb.jpg

A ovde palo podmazivanje, i sve dok stnder nije popustio i skršio motor, veselja i radostiiiii.... skliznula guma sa podloške za zadnju viljušku i motor pade na desnu stranu, nije bilo šanse da ga zadržim. Sreća pa je pao na stiropor neki što je ležao na podu, samo se iskrivile obe ručke kočnice, ništa se nije izgrebalo.

post-26396-13787479764989_thumb.jpg

U bre malera. Dobro je da nema limarsko-farbarskih potreba.

Ajd slikaj kad stavis vizir i javi utiske pre-posle

Postavljen vizir :)

agaheger.jpg

a5y9u7e4.jpg

Nisam mogao da skinem pedalu zadnje kočnice nikako, nemam dobar alat da skinem onaj panel što nosi fuzastere, običnim inbusom neće ni da mrdne, jbg.

Ako je neko voljan da pomogne dobio bi pivo ili druge dragocene tečnosti.

Javljam utiske iz vožnje.

imbusom se lako skidaju... Ako ne uzmi cev tanku i gurni imbus u nju i skinuces. E da pazi na zadnjem desnom nosacu je kocnica prisrafljena na njega da ne ostetis nesto..

..u epizodi Kako skinuti pedalu zadnje kočnice u slici i reči

Pripremne radnje : Skinuti plastični oklop koji je kederima vezan za aliminijumski panel za fuzasterima (jel zna neko kako se zove ovaj panel?) i otkačiti konektor za indikator pritiska zadnje kočnice - mali dvopinski konektor, samo pratite jedan tanak kabl koji ide od zadnje kočnice ka rezervoaru

Prvi korak je odšrafiti cilindar zadnje kočnice jer će ići teško je ako prvo skinete panel. D

step1.jpg

Onda se odvrću ostala tri šrafa sa panela. potrebno je dosta sile jer su zalepljeni.

Kada se panel oslobodi sa rama pedala će biti vezana za njega sa dve opruge (jbg nemam fotku, nisam mogao da pridjem da ufotkam) manja opruga se skine kljestima prilično lako dok se oko veće treba potruditi. Manja opruga je vezana za prekidač koji pali stop svetlo a velika služi da vraćanje poluge u početni položaj. Onda se odvije šraf koji spaja pedalu sa panelom i samo sklizne sa nosača uz malo ubeđivanja.

Treba pažljivo rukovati pošto je pedala i dalje spojena sa cilindrom

Ovako izgčeda skinuti panel:

step5.jpg

Strelice pokazuju konektor, mesto gde se kače opruge i mesto gde je pedala pričvršćena na panel.

Ovo je šraf koji povezuje pedalu sa panelom

step5-1.jpg[

Odvajanje pedale od cilindra

step2.jpg

Pedala je sa cilindrom povezana sa sigurnosnim pinom, jbmliga kako se to zove. Klještima se izvuće osigurač i ostalo ide lako.

step3.jpg

Motor bez panela

step4.jpg

Trofej

step6.jpg

Skinuti šrafovi svaki u svoj smotuljak do ponovnog montiranja sutra

step7.jpg

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n 06'

Moje 1zvizduk.gif

Hahah,garant 1Mina.gif

HAhah moje deblje tapacirano, ti na prste drzis moj motor 1lol.gif1lol.gif

Pa nije fora samo da ga napunis sa sundjer i to je to,nego jer cujes da u mom ima neki gel,tvoje sediste za gel nije ni culo 1zdravo.gif

Drzim ga na prste,jer si podigo amortizer zbog tezine :D

Stefane ne znam da li imas gel , to je dodatno za to sediste, kada narucujes od bagstera.

Sedeo sam na jedno sediste sa gelom i drugaciji osecaj nego kod tebe, mada ebemliga

• Svrati ponekad, 155 postova

Stigoh na 24.000 km, pa mi sleduje redovni servis. Buduci da je skoro kraj sezone, tj. da posto niti vozim po hladnom vremenu a i kisu izbegavam mislim da cu maksimum voziti do sredine oktobra ( i to po pristojnim danima).... Da li da odradim sad servis pre zime ili da izguram jos tih 2-3 stotine km, pa da prezimi pa na servis na prolece?

Blago tebi, ja nikako da ugrabim malo vremena da odem negde, poslednja 3 vikenda sam morao da radim, a ode sezona....

Testirao vizir danas na autoputu, komotno može da se krstari 140, bez napora za vrat, sa nižim kormanom bi bilo još bolje. Bez vizira na 140 baš bije u glavu i bacaka glavu... imam caberg v2rr kacigu

Sto se tice ulja, ja sam sipao bardahl i ja sam prezadovoljan . Skoro kad sam menjao stator obratio sam paznju na ulje, sa ovim uljem sam preso oko 5k km i trebalo bi uskoro da ga zamenim, mada vidim da jos ima dobru boju kao da je preslo 500km.

Nego..

Zna li neko ko je sam menjao svecice, kako se menjaju ??? Znam sve dok se dodje do njih, ali sam citao da je malo zaje... da se skinu kapice one??

Planiram ako ostavim motor za sledecu godinu da odradim kompletan servis, i da sve sredim i budem miran cele sezone..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja