Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500

@easy naked Juče je skoro ceo dan bio parkiran u Čika Ljubinoj blizu Hleb&Kifle.

@AIeksandar otprilike znam kako se idle podešava , samo me buni što sauh ne nabije dovoljno da se ne ugasi motor, pa sumnjam da su možda svećice dotrajale. Ključ ima moj stric, taj ključ sa malim vrednostima se koristi i za šrafljenje nekih gluposti u drvo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Aco mislim na pogonski lanac. A motorni ti treba da dignes automatski ler, to mislim da je radio easy naked i ja. Na istom mestu gde je klasican ler imas dole manju oprugu sa srafom, das gas ( kada je motor ugasen) i nadjes mnogo mali srafciger i kratak i u smeru kretanja kazaljke na satu okrenes i pojacas taj ler. On sluzi cim se upali motor da ga zagreje i posle se vrati na obican, to radi kad je motor potpuno hladan

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Deluje mi da ce da bude usrano, ali ja sam za, kad idemo, 6ti ili 7mi? :D

Dzony, znam da mislis na pogonski ali kako mozes da pitas dal se moment kljucem zateze pogonski lanac?

zato sto u uputstvu pise da se njime zateze osovina zadnja, na to sam mislio..... ( tj pise do koliko njutna a ne i cime..)

• Svrati ponekad, 155 postova

Prodao sam Beverlya dodao pare i trebao da krenem u sredu po "svoj" Er6n. Kad ono kawasaki Cule na odmoru tek od ponedeljka moze da ga pogleda (tamo je i kupljen)... Sad mora da cekam sledecu nedelju, a i jaknu danas pazario :-))

• Svrati ponekad, 155 postova

Da to mi je plan. Ovo mi je prvi motor posle beverlya 250 tourera, prvi da kazem "pravi motor". Uz to sam i totalno nepismen po pitanju mehanike, pa iako ce sa mnom ici jedan momak koji aktivno vozi motore i ceprka ponesto, zakljucio sam da je najbolje da ga pogledaju u servisu vide stanje, potvrde da je tamo kupljen istoriju, ukazu na sledeca ulaganja itd...

,U pitanju je onaj sa polovnih automobila kacio sam ga ovde ranije,zelene boje 2008 godiste, sto su na oglasu slike sa starom tablom. Covek mi je poslao nove slike, u kontaktu smo, i htedoh da odem u sredu po njega, al eto neplaniranog odlaganja :-)

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Ko nece sa Aleksandrom, moze sa mnom :) Pozalak 20. Juli, ruta Beograd, Grcka(Paralia), Makedonija(Ohrid), Albanija(prolazak Elbasan, Tirana, Skadar), Crna Gora(Sutomore), Bosna(Sarajevo) i Bg. Dve nedelje, oko 2K km, obavezno sa povede saputnicu, da ne bismo sherovali moju :D

IMa li neko automatsko podmazivanje lanca? Ja danas iz dosade uzeo da pravim cisto probe radi i za nekih 10ak minuta je bilo gotovo sve, samo mi problem bio da mi stoji bas na lancaniku i da tu kaplje, ali sam resio i to parcetom lima koji ima blagu krivinicu i tu ga usmeravalo . Skinuo pre voznje dok ne doradim sve u milimetar i nadjem rezervoar ulja za kocnice da mi olaksa poso. Inace samo se na viljusci videlo gde ide ka zupcaniku i to je to :)

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Dzoni, uzmi malo vozi taj motor, jebo vise karbone, rucke, folije, retrovizore, crevca za vazduh, nalepnice za felne, autopodmazivace lanca... ;)

Treba mu devojka da nju čačka, ili barem kuče, mače, mozda hrčak :)

devojku imam i podosta cackam 1lol.gif,kuce isto, hrcak njih ne diram ovi ludji od najgoreg pitbula, planiram da ih spakujem u neku kutiju i posaljem aci na adresu da kidisu malo na njega 1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif

A motor vozim po 200km dnevno minimum, ovo u medjuvremenu dok pravim pauze majstorisem

Nego razlog sto mi palo ovo na pamet je sto me vise nervira da podmazujem lanac rucno, a video po gradu par motora sa rucno radjenim i pricao sa ljudima i svi su zadovoljni pa reko sto da ne probam nemam sta da izgubim mogu samo da dobijem. Nego desilo mi se skoro da mi nestao sprej za lanac i stalno u guzvi nisam uzeo i za to kratko vreme lanac mi se previse otego, ovo bi mi olaksalo i kad podjem negde samo napunim mali rezervoar sa sae90 i teram a on ga sam lepo podmaze i mirna glava..

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500

Arakis je sam napravio neku zver od podmazivača, za delove je dao oko 120e (elektronike i gluposti), al brate čovek je legenda. Nemoj da se zezaš sam da praviš to, hoće lanac da krene pa prska po gumi ako dobije malo više ulja od podmazivača, pa se polako sliva sa unitrašnjeg ruba na spoljašnji i eto ti problema. Nema šta da te mrzi da podmazuješ, samo digneš na stender ili dve gredice napraviš tri kruga, prsneš u jednom krugu spoljašnju, u drugom unutrašnju stranu i jednom po sredini legano, prodješ nekom pamučnom krpom da pokupi višak. Da budem iskren ja retko kad čistim lanac pre podmazivanja, nisam znao da treba niti kako se čisti, samo kad mi je prljav na oko, bukvalno tri minuta posla sa sve vraćanjem spreja na mesto :D i osećaš se korisno jer si nešto uradio na motoru tog dana :jee4:

p.s i ne skidam chainguard

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja