Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

1.2 tsi je bruka, ne znam sto se tice trajnosti ovaj je nov, sad je star 2ipo godine, corsa c sa fiatovim motorom 1.3 cdti dobra i trajna, jeftini servisi/delovi... mada ako mene licno pitas honda je honda ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

Ne ogranicavaju samo kubikazu na zalost, nego i po tezini odrede koliko konja auto treba da ima kako bi ga vozili... 70-75 konja je granica valjda . Gledao sam vw polo sinoc 1.2 i dizel oko 1.4 i nesto od toga ce da uzme

Pa bas zbog toga je najbolje onda uzeti neki dizel sa turbinom, koji je do 1.4 i 70ks, i odradis Chip na 85, i postane prava vesela masina. A da ne pricam o tome da ce biti i manja potrosnja, koja je svima postala bitna, zbog cene goriva.

A ako ces dobre dizele, gledaj 1.3mjtd ili 1.4 hdi. Tu ne mozes pogresiti.

Aleksandre, koji je tvoj problem ?

Ima ih vise, a jedan od njih je kad neko ko nema pojma sa zivotom savetuje druge sta i kako da rade, da se ja pitam banovao bih te sa svih foruma, jer nikad se ne zna kad ce neko da se zajebe i da poslusa neki tvoj savet, pa da se kaje posle, a glavni krivac koji je pogresno savetovao se negde tamo krije, u garazi, iza ekrana.

• Podržavam 1

Aleksandre, koji je tvoj problem ?

Ima ih vise, a jedan od njih je kad neko ko nema pojma sa zivotom savetuje druge sta i kako da rade, da se ja pitam banovao bih te sa svih foruma, jer nikad se ne zna kad ce neko da se zajebe i da poslusa neki tvoj savet, pa da se kaje posle, a glavni krivac koji je pogresno savetovao se negde tamo krije, u garazi, iza ekrana.

Napisi konkretno sta te muci ? To sto sam napisao da jaci motori imaju bolje kocnice ? Ne vidim nista, da sam tu pogresio.

Ne vidis SAD zato sto si dete nezrelo, jaci motori imaju bolje kocnice, i moraju imati jer su tezi i jaci logicno.

Ne moraju biti tezi. Cak sto vise, mnogi jaci motori su laksi, bas zbog preformansi i boljeg kocenja, samim tim je i bezbednost podosta veca i upravljivost mnogo bolja.

Znaci sa jacim motorom si samo na plusu, ako iole mozga imas.

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Upravu je aca. Burazer pre 2-3 godine imao saobracajku, vozio je skuter po propisu uz desnu ivicu kroz jednosmernu. Lik ga preticao i hteo da skrene u ulicu desno i tako ga pokupio i vuko 15ak metara, srecom kako je udario skuter zakacio se nekako za njega i burazer nije pao, samo njegovom drugu nagnjecio nogu. Ja prosle godine isto imao malo nenormalnu situaciju.

Stajao sam na semaforu u srednjoj traci ( ima 3 trake srednja i desna su za pravo, leva za polukruzno i levo) i ispred mene je bilo po 4 vozila. Upali se zeleno i svi podju sem lika ispred mene i jednog desno od njega. Gospoda lepo pricala, ja svirnem i tu pocne ovaj ispred da me napusava i ja ga lepo zaobidjem i nastavim dalje. Jedno 500 metara dalje taj isti lik koci naglo pored mene i pocinje da me psuje sto sam ga ,, iseko`` i pocinje da psuje i da preti. Ja mu lepo i kulturno kazem da nemam nameru da cekam nekog da se isprica kad vec stoji ja cu da ga zaobidjem. I tu mi onda on sve po spisku gde mu uzvratim. E sad lik skroz poludi i nabije gas da me udari, al me tu izvuce neki punto sto bio ispred nije mogo lik da mrdne.... Lepo tu nogom ocepim njemu retrovizor i nastavim dalje. I naravno ovaj se zaleteo opet da me udari i da me juri, ali nije mogo da me stigne...

Ove godine isto iz jednosmerne lik iso u suprotnom smeru, ja zastao a on me blago udari u prednji tocak i odma rikverc. I tu pocinje da me napada. Ja mu kazem lepo jednosmerna, a on nabija gas pored mene i zakaci retrovizorom cicicu pored puta sto gledao i ode dalje 1hmm.gif1hmm.gif

Kako bi mi tu pomogo jaci motor i bolje kocnice 0stabre.gif

Kako bi mi tu pomogo jaci motor i bolje kocnice 0stabre.gif

Da se jos vise vozas jer je nadrkan bike, 200 iz mesta i isto tako staje, lozenju nikad kraja, malte ne ide sam jednom rukom se vozi drugom se ceskaju jajca ( :D), dok ne dodje situacija NEKA!

...

• Podržavam 1

Dzony93, izasao si skroz iz teme.

To su ljudi, takvi su, naicices na razne budale. Nigde tu nije bila opasna situacija, maltene sve situacije su standardne za grad-selo i bez kocenja, samim tim si otisao na drugu temu.

I da je onaj skuter bio jaci malo, imao bi makar 10km/h vecu brzinu, i ovaj ga ne bi zaobilazio, a zbog manjka brzine i brige budale u autu, to se desilo. Da je bilo jace prevozno sredstvo, ne bi ga 100% zakacio. Ja ne znam da li sam ikada u zivotu svom, otkada vozim, dozvolio nekom autu da je ispred ili pored mene, uvek krenem prvi i ispred svih, i rizik je sveden na minimum... A kada je slab motot-skuter, onda te ljudi izguravaju, jer ides sporo, znaci jace je bolje, prvo napravis rastojanje od tih budala mnogo lakse, drugo, kocnice moraju biti bolje na vecem motoru, pa se lakse izvuces iz svake situacije.

skuter 250 kubika ili 500 ako nisam pomesao imao sam oba u isto vreme . A tu ne moze vise od 40ak kmh pored onih kratera, veci nego meteori tu da su udarali, a i pored studentskog centra gde pretrcavaju studenti kao muve bez glave... Jednostavno brzina ne moze da pomogne u 95% slucajeva. Imao sam i ja situacije gde sam morao odma pun gas da izbegnem neku situaciju ali to je onih 5%, ostatak je bilo naglo kocenje, cimanje kormana, psovanje itd...

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

Kahm, malo ste svi skrenu sa teme, ali nema veze1oda.gif. Kakva je potreba za jacim motorm ako se samo vozite po gradu, to po meni nema smisla, ali ajde svako ima svoj pogled na to i to je ok. Uostalom uocio sam vas problem, svi se vozite po gradu, ja tih problema nemam motor ne predje ni 500km godisnje po gradu, za to kreni stani po gradu na 40c imam lepo auto sa klimom i vozim se kao gospodin covek0takoje.gif

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

Jebes kolonu, stignes 10 min kasnije bez nerviranja, bez da mi se pali ventilator na svakom semaforu. Ne znam, meni je mucenje da vozim motor po gradu. Uostalom nemam ni kad da se vozim po gradu kad je guzva, jer sam tad na poslu, a vikend koristim za duza putovanja i voznje0takoje.gif

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: Yamaha fz6n 2005

Ja bih se ubio kada sam u autu i sedim u koloni i vidim kolegu kako prodje jaooo. A ventilator neka se pali za to i sluzi, njega ni ne cujem. Uvek bih pre izabrao motor u odnosu na kola leti

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Ducati Monster 1200 2017

Lep je, ovaj vizir mu izuzetno dobro stoji... Doduse sad vidim da je Kawin originalni :)

Dopada mi se to sto je vizir taman toliki da samo sakriva, po mom misljenju, najproblematicniji deo motora u vizuelnom smislu. Ovaj kilometar sat koji izgleda kao kapa od strumfa ili nekog teletabisa... :D

Ne cudi sto su ga kasnije stanjili i zaostrili...

Pozdrav svima! Evo jos jednog er6n-a! :D

Da nije motor iz vranja, sto ga vozi jedna cura? Inace SAd definitivno mora vizir ako se ne proda motorce do proleca 1lol.gif

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Ducati Monster 1200 2017

Sto vise gledam sliku, sve mi se vise dopada. Neverovatno je koliko menja liniju celog motora. Isto ne vazi za ostale vizire koje sam vidjao na ER-u...

Gde ima da se nadje bas ovaj originalni Kawasaki vetrobran i koja je okvirna cena?

• U prolazu, 95 postova

Da li sam ja to lepo razumeo - imamo koleginicu u sekti? :care:

Svaka cast. Uvek se obradujem kad vidim devojku kako vozi motor.

Daj jos koju sliku.

I da li si menjala jos nesto na motoru?

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n

Ja sam ga tako uzela, sa tim vizirom, ali mozda ih ima kod ovlascenih uvoznika za kawasaki delove.

Nisam menjala nista jedino to sto je dodatno rol barovi, siri volan, vizir...

Hvala vam :D

post-33756-0-19731900-1417552358_thumb.jpg

post-33756-0-66535400-1417552535_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja