Drivee 7 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je je to tako kao u naslovu, mislim, vidim razliku po obliku i to ali, sta je fore, zasto je ova za off aova fullface za r.. jel ima neko neki llink ili..je to onako..bezveze, mislim da nije, ali..hocu da cujem jos neka misljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Jul 23, 2010 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan možda da bi osetio tu gomilu off road blata na faci.. a imaš onaj mali plastični štitnik kačket kad ti se stvarno smuči ta blatuština pa se onda braniš dok onaj ispred tebe baca zemlju na tvoju facu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stevan Husqvarna Napisano Jul 23, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Taj kacket sluzi za sklanjanje grana na koje se naleti, i posto je off road voznja jako teska one su lakse od full. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje kad malo savijesh glavu neochekivana grana sklizne preko kachketa. Ne oshine direktno u skup vizir. EDIT: Preteche me Stevo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Off road kaciga je mnogo udobnija za one koji imaju problem sa disanjem ispod kacige, a 90 % bajkera ima probl. sa disanjem pogotovo kad pocne da[glow=red,2,300][/glow] VOZI motor, a ne samo da se vozika[glow=red,2,300][/glow]. Bolja je preglednost sa off kacigom - veci otvor. Lakse se skida unutrasnjost zbog redovnog pranja ( po pravilu posle svakog zesceg vikenda. Vizir na fullface bi se izgrebo, ostetio od grana, kamenja, blata, prasine. Kod off kacige kacket sluzi ( pored zastite od sunca ) i kao stitnik od grana. Sunce nezgodno udara u oci po sumi, a opet bi bilo neizvodljivo voziti sa suncanim naocarima, ili zatamljenim vizirom kroz sumske ladovine. Ventilacija je mnogo bolja sa off kacigom, a opet je mnogo bolja zastita od jet kaciga. E sad probao sam sa off kacigom da vozim i preko 120 - uzas. Moze na kratko ali svako duze odrzavanje vece brzine od 100, mnogo zamara vozaca sa off kacigom ( losa aerodinamika, svako pomeranje glave, stvara opasne udare na glavu vozaca. Za te vece brzine i putovanja, su izmislili fullface. Posedujem obe i isprobavao sam razne kombinacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje kad malo savijesh glavu neochekivana grana sklizne preko kachketa. Ne oshine direktno u skup vizir. EDIT: Preteche me Stevo. Takodje kad malo podignes glavu neochekivana grana sklizne ispod kachketa. Oshine direktno u skupo oko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se da nosish brile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se da su jeftinije,jer vec stedimo na skupom viziru.... Ah,ma ko zna zasto,pitajte djuru,na radio Indexu,mozda on zna ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se da nosish brile. + se pdrazumeva da imas i neki steceni refleks ako vozis motor - a refleksno glava ide dole kad je kriticno, a i niko negleda raspored oblaka dok vozi off road Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje kad malo savijesh glavu neochekivana grana sklizne preko kachketa. Ne oshine direktno u skup vizir. EDIT: Preteche me Stevo. Ako ne sagnes glavu onda granu malo bolje osmotris, a boga mi i onjusis ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 24, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan hahah, ima raznih prica..u sustini, otvorio sam temu jer saj je uzeo zbog motora koje vozim, tj voznje za koje mi treba, a nikada nisam pitao sam seba zasto je to tako..zasto ima ova i ova:) Generalno, na 100-120 sa njom je katastrofa voziti, jos ako malo podignes glavu, onda ti vetar ode ispod kacketa i digne ti glavu skoro da ti vrat polomi, a kacket je ok za sunce:)..grane takodje..ma zanimljivo je to i jako jako tesko, prosli put kada sam dosao kuci bio sam sav od blata i iz mene se cedilo vode za deciji bazen..neko bi rekao da sam budala, mozda i jesam ali svakog nesto pali..mene suma, trupci, blato, voda.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje kad malo savijesh glavu neochekivana grana sklizne preko kachketa. Ne oshine direktno u skup vizir. EDIT: Preteche me Stevo. Ako ne sagnes glavu onda granu malo bolje osmotris, a boga mi i onjusis ;D a zasto ne bih sagnuo glavu....to sto si napisao je kao da na raskrsnici gde dolazis na crveno svetlo ne stisnes kocnicu vec das gas pa te pokupe. Refleksno kao i sve ostale radnje na motoru u sumi se spusta glava. Posto vozim i jedan i drugi tip motora ,koristim obe kacige. Off je mnogo bolja za disanje i odrzavanje cak je i na kawi nekad nosim ako ne idem van grada. jednostavno su nekad neki inzinjeri osmislili sta je bolje za sta i ne treba mi tu mnogo da palamudimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Jul 24, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje kad malo savijesh glavu neochekivana grana sklizne preko kachketa. Ne oshine direktno u skup vizir. EDIT: Preteche me Stevo. Ako ne sagnes glavu onda granu malo bolje osmotris, a boga mi i onjusis ;D a zasto ne bih sagnuo glavu....to sto si napisao je kao da na raskrsnici gde dolazis na crveno svetlo ne stisnes kocnicu vec das gas pa te pokupe. Refleksno kao i sve ostale radnje na motoru u sumi se spusta glava. Posto vozim i jedan i drugi tip motora ,koristim obe kacige. Off je mnogo bolja za disanje i odrzavanje cak je i na kawi nekad nosim ako ne idem van grada. jednostavno su nekad neki inzinjeri osmislili sta je bolje za sta i ne treba mi tu mnogo da palamudimo. Isto tako kao sto refleksno sagnes glavu, mozes i refleksno da odradis milion drugih stvari zbog kojih neces stici ili videti da treba da sagnes glavu. Nemoj odmah da u komentaru odlazis u krajnost i poredis neuporedivo. Tema je opustena, ako ti je do prepucavanja ima gomila dobrih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan druze ne prepucavam se samo pokuavam da ti objasnim...kad vozis malo duze off onda naviknes da radis stvari koje ne radis na asfaltu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIZA73 80 Napisano Jul 24, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: N.Beograd blok 45 Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Navika je cudo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Podrazumeva se da su jeftinije,jer vec stedimo na skupom viziru.... Ne podrazumeva se. One su tu samo ako grana igrom sluchaja proleti ispod kachketa. Vozachevo je ipak da to ne dozvoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2419 Napisano Jul 24, 2010 Andragog, 4990 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za motokross stazu i zesci off roud mora off kaciga zbog doslovnog gusenja u klasicnoj kacigi. Kacket ja nebitna stavka. Ko nije probao bolje naka ne komentarise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cross 0 Napisano Jul 24, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: beograd Motocikl: YAMAHA DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Off kaciga odlicno ventilira sto je mnogo bitno kod surovih voznji po teskim terenima i gudurama,lakse se dise ima mnogo bolji pregled.Pri voznjama po hladnom vremenu nemagle jer su nacare odvojene, a uz to mnogo mocno izgledaju.Kad ce neka voznja da prljamo kacige .Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan a i lepse vise sa kormana kad parkiras cross uz neki znak ...evo od pre par nedelja kako to izgleda kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Jul 25, 2010 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan mnogo mocno izgledaju. Ne bih nikad nosio off kacigu i brile da ne izgledaju tako mocno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drivee 7 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: NS Motocikl: BMW F650ST Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto se tice voznje, stizem u srbiju za 15 ak dana, pa mozemo nesto organizovati, ili na frusku goru ili dolmu pa kasnije u sumu koja je uglavnom topola i vrba, voznja po plazama koje su puste, tj voznja pored dunava.. @post up Pa nekome izgleda nekom ne, o ukusima se ne raspravlja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da bolje dišem,imam veći predled,na maglimi se vizir ,mogu da pljunem kad mi blato uđe usta i da da moćnije izgeda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a i lepse vise sa kormana kad parkiras cross uz neki znak ...evo od pre par nedelja kako to izgleda kod nas cist kriminal ! eto trazenog dokaza da si ko sszgo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan a i lepse vise sa kormana kad parkiras cross uz neki znak ...evo od pre par nedelja kako to izgleda kod nas cist kriminal ! eto trazenog dokaza da si ko sszgo ;D pa trudim se da dostignem taj nivo...moram da nabavim i ja kameru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...