Dutchman 114 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Honda cbr 600 f , prepunjava tj puni izmedju 14,5-14,7V , koliko sam chuo od vlasnika istog modela od 90tih do 2000te vecina je imala isti ili slichan problam da im je malo pobrljavio regler ali ne i da je crkao .... e sad pitanje je shta uraditi da to smanjim , trenutno nemogu da stavim vecu sijalicu u far iako mi je to bilo najbolje reshenje da stavim 100w umesto sadashnjih 40 i reshim delimichno problem ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan to sa 5 zica? ono 3 zute , crvena i zelena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan nemam pojma iskreno da ti kazem ali po netu bi trebalo da je http://cgi.ebay.de/Honda-CBR-600-PC23-1988-Regler-/300444256507?cmd=ViewItem&pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item45f3df88fb http://cgi.ebay.de/Regler-Gleichrichter-Honda-CBR-600-F-PC19-PC23-87-90-/250649051372?cmd=ViewItem&pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3a5bd900ec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Mozda malo glupo pitanje, ali zar ne treba da struja punjenja bude u rangu 14,4 - 14,8V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan prva stvar u koju trebas da si siguran je koliko ti je tacan mernjak. uporedi sa nekim drugim, za svaki slucaj. (ako je napon punjenja i veci a mernjak pokazuje manje..) ovi naponi i nisu mnogo veliki. e, sad, ako napon jeste povisen i bas je bitan deo volta-volt, mogla bi se u + liniju reglera ubaciti 1 (odgovarajuca) dioda. obicna bi dala pad od 0.6 do 1 volt a shotki bi dala 0.2 do 0.4 volta ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan OK provericu na josh nekom unimeru da bih znao tachan podatak ... a za stuju punjenja koliko ja znam valjda bi trebala da bude od 13.8 do 14.4 neka me neko ispravi ... u principu poenta mi je da akumulator traje shto duze poshto sam stavio nov pre tri dana ... a stari je blago kuvao jer je bio kiselinski ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 16, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Joska ti je doktor i penicilin za takve stvari..Njegov segamega regler je cinimi se oko 50 evropeja..Onda si zavrsio pricu sa reglerom.. Mozes da odes u Laboratoriju da ti cika Arakis pogleda zice..i izmeri sranja..pa brze poste Srbije..ili pravac Temerin..kada navatas Josku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 16, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dutchman, koji si deo grada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turcin 3 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Joska ti je doktor i penicilin za takve stvari..Njegov segamega regler je cinimi se oko 50 evropeja..Onda si zavrsio pricu sa reglerom.. Mozes da odes u Laboratoriju da ti cika Arakis pogleda zice..i izmeri sranja..pa brze poste Srbije..ili pravac Temerin..kada navatas Josku.. I ja cuo za njegov regler i stvarno zavrsava i dobra stvar je sto ima trimer za podesavanje napona na njemu pa mozes rucno podesiti taj napon, ali takodje sam cuo da hoce da sam prokuva umesto da crkne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 16, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Malkice sam upoznat sa situacijom.. bilo je nekih zezancija sa jednom serijom.. posle nekoliko tura komponenti koje kupuje u nekoj firmi..stigla je i sledeca..koja nije bila kao pre..nasta je Joska popizdeo i napravio drugaciji regler..koji ne koristi ta sranja.. al sam ga objasnio.. Smarakis bi bolje ali trucka bubrege na proputovanju.. Steta sto nam Joska nije u Beogradu..Zezuo je i Mileta Struju..ko da ga je ovaj pravio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dul-boy 4 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: nbgd-obrenovac Motocikl: SC 57 Prijavi odgovor kao problematičan Ne stavljaj ni slucajno vece ptrosace`100`w sijalicu i sl.da ti nebi riknuo i stator alternatora i izbegavaj velike obrtaje dok nenadjes drugi regler... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22724 Napisano Jul 16, 2010 Integrisan, 9725 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moja 1000f puni 14.8v od kako sam je uzeo (4-ta godina)... Nikakvih problema sa akumulatorom/ strujom uopste. Pozdrav Nenad. Edit/: I po manualu punjenje ti je OK! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jul 17, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan pa chitao sam manual dans skinut sa neta i .... nemam sad pojma mene je zabrinulo samo to shto mi je pregoreo osigurach od 30A koji je na onoj budzi koja ide ka alnaseru , ali kad je riknu ja sam preshao preko neke rupe i ugasio mi struju komplet na motoru ... i to me zabrinulo , pa sam zato i postavio pitanje jer sam se setio da mi je kljuchao stari akumulator a sad ne pa neznam ni sam shta mu je bilo ne bih voleo da ostanem u nekoj zabiti bez osiguraccha tog i da nemogu dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 17, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ne mogu, nece.. ima da oce makar mu ekser umesto osiguraca stavio..Za pocetak kupi negde kvalitetne osigurace..te ih nosi u kuferu..Zatim dobro isprskaj sve kontakte kontakt sprejm/ne wd-40/ Ponovo procitavsi postove..ispada da je tebi samo riknuo osigirac..Voltaza koju tebi puni regler je normalna..Ne valja kada ocitavas pri radu motora 12-12,5V Onda je riknuo regler..Upalu i svetla pa onda izmeri..i probaj kao sto neko rece drugi unimer..bez veceg cekica.. Dalje, oce one buksne tj. platicni dzekovi da se previse greju i samim tim slabo provode struju..Posle voznje, dobro ispipaj sve spojeve jesu li pregrejani.. A ako novi akumulator ne kljuca..ti ustvari i nemas problem..i boli te uvce..osim sto dodjes pivce... Ako i dalje mislis da nesto ne valja, idi do Arakisa da on to ispipa;) Skrenuo bih svima paznju na shugave osigurace..jer je kolega Jager rodio mecku..zajedno sa Joskom..dok je ustanovio kvar..Dakle..posle crkavanje neke struje..za migavce, svirenu i sta znam jos..Jager dolazu kod dr Joske na sesiju.. Naravno prvo osiguraci..rade ne pokazuju prekid..Dalje jedno po jedno sistemom eliminacije..Moram li reci da je SVE morao da skine i ...? nista, sve radi!! Jebeni osigurac argh!! Stvarno ne znam gde se mogu kupiti kvalitetni, ovi na pumpama i buvljacima su goli q. Moji su iz '81 kao i sve sijalice, svecice...i sve radi bez problema i zakazivanja..videcemo dokle.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22724 Napisano Jul 17, 2010 Integrisan, 9725 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na toj budzi (starter releju) ti je glavni osigurac zato si i izgubio kompletnu struju. Nacin na koji je osigurac pregoreo (rupa/udarac) mi govori da je neki od kablova bez zastite/izolacije prespojio sa masom (ram,masina..) Skini plastike pa prekontrolisi ima li "golih" zica. Stavi za probu slabiji osigurac 10A npr. daj kontakt pa pali sve redno (svetla, zmigavci, sirena,amblender....) ako na paljenju bilo cega probije osigurac nasao si kvar, a ako ne sleduje ti skidanje plastika. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jul 18, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan stavio sam isti osigurach 30A i to radi vec treci dan ... a zice cu da pregledam sutra , plastika iovako nema @Gruja inache sam na Vracharu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 18, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ti nas zezas nije ti nista.. izuvijaj te zbice izolirom i teraj dok ide.. mada kad sam video ortaku strujilo na jamani..ne preostaje mu nista drugo nego stara ves masina..pa zica po zica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan73 26 Napisano Jul 18, 2010 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd - Šumice Motocikl: Yamaha XJ900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ti nas zezas nije ti nista.. izuvijaj te zbice izolirom i teraj dok ide.. mada kad sam video ortaku strujilo na jamani..ne preostaje mu nista drugo nego stara ves masina..pa zica po zica.. Ne offiraj čoveku temu i ne pljuj po tuđim žickama, nije kulturno, vidiš da se Džamaha nešto pobunila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marckony 0 Napisano Jul 20, 2010 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan da ne otvaram novu temu, nego da pitam ovde. U subotu sam isao do bele crkve negde pred kraj puta, drugar mi stalno svira da upalim svetla koja su kao radila, sata se desava nemam pojma, ali ustanovim da cim predjem 4000 obrtaja gase mi se svetla (imam xenon) ispod 4000 obrtaja radi sve kako treba. Juce kada sam prao motor i podmazivao lanac i kada vozimi preko 4000 obrtaja svetlo i dalje radi nema gasenja. Odem kod majstora i akumulator na leru puni oko 13.9 (a ili w, ne razumem se u sruju) i cim se da gas ode na 15-16 a ili v) e sada, da li je otisao regler ili sta moze da bude, akumulator nov je stavljen pre nedelju dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 20, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan da ne otvaram novu temu, nego da pitam ovde. U subotu sam isao do bele crkve negde pred kraj puta, drugar mi stalno svira da upalim svetla koja su kao radila, sata se desava nemam pojma, ali ustanovim da cim predjem 4000 obrtaja gase mi se svetla (imam xenon) ispod 4000 obrtaja radi sve kako treba. Juce kada sam prao motor i podmazivao lanac i kada vozimi preko 4000 obrtaja svetlo i dalje radi nema gasenja. Odem kod majstora i akumulator na leru puni oko 13.9 (a ili w, ne razumem se u sruju) i cim se da gas ode na 15-16 a ili v) e sada, da li je otisao regler ili sta moze da bude, akumulator nov je stavljen pre nedelju dana. [/quote ]izmeri sa jos nekim unimetrom 15-16v regler za zamenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan stavio sam isti osigurach 30A i to radi vec treci dan ... a zice cu da pregledam sutra , plastika iovako nema @Gruja inache sam na Vracharu prekontroliši i da li su kleme na akumulatoru čvrsto povezane... ako su labave to mož da bude problem ili kao što su ti rekli da ti se neka žica prilikom udara naslonila na masu i napravila kratki spoj... (ubaci pod sedište još dva osigurača od 30 za rezervu i lagano po tim rupama ;D ) Odem kod majstora i akumulator na leru puni oko 13.9 (a ili w, ne razumem se u sruju) i cim se da gas ode na 15-16 a ili v) e sada, da li je otisao regler ili sta moze da bude, akumulator nov je stavljen pre nedelju dana. nažalost regler je neispravan ili što bi braća afrikanci rekli ne radi najbolje ;D ;D ;D obavezno proveri visinu tečnosti u akumulatoru jel ako ti toliko puni tj. prepunjava definitivno dolazi do ključanja tečnosti u akumulatoru a kad ispari suviše tečnosti ćelije će se pokriviti i osim što ćeš morati da kupiš nov akumulator može da dođe do nekog pika koji će (nedaj bože) napraviti još veću štetu... znači proveri visinu tečnosti i doli destilovane vode ako fali (tj. koliko fali) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 21, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ili se obrati Joski.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 21, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ili se obrati Joski.. ne ili nego obrati se Joski ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 21, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili se obrati Joski.. ne ili nego obrati se Joski ;D Ma obojica ste nepismeni. Treba da se lepo obrati Joški... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 21, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan fali mu zarez... a mozda da proba: Lepi Joska, lepo te molim..pomagaj brate, a ja cu da te volim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...