Jump to content

Moto Zajednica

Voodoo Magik!

Recommended Posts

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Postoji nešto lièno u predstavljanjima motocikala. Uglavnom to je posledica što tekstove pišu dve ruke i jedna glava, pa nema mesta za mnogo opreènih mišljenja. Dakle, u predstavljanjima je poruka jasna, ne može se motocikl karakterisati kao loš a dobar, ili srednje odlièan... Predstavljanje je krajnje subjektivan pokušaj da objektivizujemo naše utiske. Iz tog razloga, pokušaæu da obavim neformalni razgovor a auditorijumom na temu vudu magije, crnog kontitenta, divljine, slobode, pustinje... Afrike... Pokušaæu da vam stvorim sliku u glavi, koju ja imam kada pomislim na Afriku.

Moj prvi suret sa Afrikom je bio dok sam bio osnovac. Putovao sam u Alžir, gde sam proveo ukupno 12 meseci svog života. Afrika je za mene, vetar u licu, dugaèki francuski hlebovi, prašina i nemirno more. Pešèane plaže koje s eprostižu nedogled, arapi koji žvaæu duvan, limenke svežeg narandžinog soka i velike ribe na roštiljima. Deèaèki san, sam u Alžiru, æale radi po ceo dan, a ja slobodan da istražujem ogromne mrave, paukove, retke travke i sunce koje pritiska. Ja ne znam gde se taj oseæaj Afrike pretoèio u ljubav prema odreðenom motociklu, ali samim pogledom na to graciozno telo shvatam da je to ono što ja želim, da je to miris pustinje preslikan u utisak snage, more koje je talasima vajalo vizir, krik nepregledne stepe koji raširenim rukama dozvoljava da široko uhvatiš korman, viši od vrhova Kilimandžara, glasniji od Viktorijinijih vodopada, snažan kao Nil, a izmišljen da prevari svoje ime, da prevaziæe i sušu i vodu i mrak i sunce... Torzoa širokog kao u žirafe, oklopljenog stomaka kao u nosoroga, panter u skoku, režuæi kao puma tera vas da zažmurite i pomislite: Da, to je to... Afrika u svom surovom izdanju, Afrika kakvu poznaju samo oni koji su nekada u njoj bili žedni, koji shvataju nemilosrdnost crnog kontitenta, opasnost kojom odiše... Ne zamerite vlasnici Bandita, Nindži i ostalih pojava koje se mogu kopirati, napraviti i preraditi... Ali Honda XRV, Africa Twin, je jedini motor koji æe oseæaj peska meðu zubima, suvih usana i vruæine na butinama usaditi u seæanje kao nešto najlepše što je moglo da Vam se desi.

Honda XRV Africa Twin

Honda kao kvalitet, XRV ili X kao Extreme, R kao Reliability, V kao Victory (Kako bi inaèe karakterisali V motor?) Africa kao objašnjenje odozgo i Twin, kao V2 makina. Aj neka neko poželi još nešto! Položaj vozaèa taman takav da možeš da gledaš u nogice curice koja sedi u autobusu do prozora, pod suknjicu curice koja se saginje da izvadi kolaèe iz rerne pred otvorenim prozorom prvig sprata. Ne ti nisi vozaè Afrike, ti si džin koji je došao sa neke druge planete, ti si gospodar pustinje, ti si amfibija, tobom plaše decu kada nisu dobra, ti si rika lavova u centru grada, ti si kontitent na putu. Ti ne voziš motor, ti jašeš divljinu, tebe ne zanima kubikaža, snaga, obrtni momenat, ti ne znaš za brzinu svetlosti, svetlost usporava pred tobom. Tvoji kramponi nagrizaju asvalt, tvoja cisterna drži pola Malawi jezera, težak si kao Madagaskar, tvojim venama teèe voda sa Tanjganjika obala. Ispod grube spoljašnosti još grublja unutrašnjost, mišiæavo telo sa venama koje pokazuju sklad bez viškova, bez nepotrebnih detalja. Želite lepotu? Gledajte filmove. Želite suštinu, divljinu, znoj i stvaran život, vozite Africu Twin!

Ima tri ventila po cilindru! Koga boli kurac za to??? Africa Twin je iznad performansi, neuporedivi spartanac, gladijator, odgovor na životno pitanje, egzistencija, kap vode u pustinji, vetar na mirnom moru, adrenalin u živom blatu, moæ sunca, voodoo magija... XRV je brisanje granica, širenje puteva na šume, jezera, planine, sneg i vatru, to je oslobaðajuæi krik na roðenju, poslednja želja zarobljenog èoveka u ogradama modernog društva, mašta ukotvljenog broda, seæanje zaboravljenoh junaka. Mitološko biæe, Androkleov lav, snaga Samsona, Kiklopov nemir, Persefonino kajanje, Torov ber, Perunova milost, Herkulova nervoza... Africa twin je... legenda.

Cope, i ostali, zavidim Vam, zavidim na svakom trenutku provedenom na Africi, zavidim Vam na svakom sekundu u sedlu, na svakom kilometru. Zavidim vam na slobodi, na snazi... Svaka èast...

Afriko, vratiæu ti se, jednom.. obeæavam.

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Dok sam pisao ovo vrteo mi se Jimi Hendrix i pevao Voodoo Chile...

Well, I stand up next to a mountain

And I chop it down with the edge of my hand.

Well, I stand up next to a mountain,

Chop it down with the edge of my hand.

Well, I pick up all the pieces and make an island,

Might even raise just a little sand.

’cause I’m a voodoo chile, yeah

Lord knows I’m a voodoo chile, baby.

Ubi me ako Jimi nije mislio na XRV...

najzli

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja ovaj tekst ne uspevam da procitam, nije me sramota da priznam, ali mi zasuze oci i stegne grlo.... Mozda ga jednog dana procitam do kraja.

• Drug član, 1854 postova
Ne zamerite vlasnici Bandita' date=' Nindži i ostalih pojava ...[/quote']

jeli bre! gde je ovde sTrom! :evil: :mrgreen:

svaka èast Najzli, da mi je tvoj mozak na par dana da vidim kako je to... :D

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Covjece,svaka cast! Imas pakovanje Bonzita!

Kad naucim da vozim i skupi se nesto kesovine,definitivno prelazim na Afriku!

To sstruja: Pa vec je jednom covjek lijepo napisao,to je zato sto je mladjani bato na motoru i hvata ribice.

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Najzli, potpuno razumem tvoju emociju i inspiraciju izazvanu postojanjem Africe Twini i znam da ti ništa sem toga nije bilo potrebno da napišeš ovakav tekst! :wink:

"Mnogi bi dola pola života

za 200 grama talenta moga

Talenat jeste opojna droga

i mož' da se uradi samo od Boga..." :D

• Zainteresovan, 554 postova

Najzli...dva puta zaredom sam procitao ovaj tekst i ostao bez teksta...

Moja ljubav prema Africi je nastala tako sama od sebe, i mada sam ja tamo proveo svega deset dana ostao mi je osecaj pustinjskog peska koji izmice iz ruku, jos u ormaru imam bocu peska iz Asuana, gazio sam bos do vrha dine gde je pesak meni izgledao najfiniji.

Ne znam da li je ta ljubav imala znacaj prilikom izbora motora ali ko jednom zajase Afriku Twin ostaje zauvek opcinjen...

Posle ovog sto si ti rekao tesko je bilo sta raci...

Kada jednom budemo organizovali Afrika Twin susret tebe cemo zvati da ga otvoris!

Zozon!

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49
Najzli, brate, daj i nama to sto konzumiras kad pises ove tekstove!!!

Verovatno apsent. Svi ruski pisci su se razvaljivali od istog.

Shta da kazhem? Svaka chast. Bash mi je drago da delish sa nama te istinske emocije. :kul:

• Zainteresovan, 585 postova

Ja moram priznati da sam tekst procitao onako na preskok ali stvarno je zivot nekome majka a nekome maceha zasto ti da provedes 12 meseci kao osnovac u Africi a ja u Kikindi(nemam nista protiv tog grada) :lol: Nisi fer :D

Jebes A2 drz se ti VFR-a pa makar i u jevropi

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Kad ovako neshto napishesh za znash-ti-koji-motor' date='dobijash zeleni kit-ket! :D

:kul:[/quote'] Fooooj!!! NIKAD KOMFEKCIJA!!! I ne vole kit-kat, nego bonžitu. Zamisli kakav BREZOBRAZAN pokušaj sektolikih moto-vlasnika da se V-smor pretvori u princezu :evil: Sram ve bilo.

Jedan je Naezli :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV
Afrika kakvu poznaju samo oni koji su nekada u njoj bili žedni' date=' koji shvataju nemilosrdnost crnog kontitenta, opasnost kojom odiše... Ne zamerite vlasnici Bandita, Nindži i ostalih pojava koje se mogu kopirati, napraviti i preraditi... Ali Honda XRV, Africa Twin, je jedini motor koji æe oseæaj peska meðu zubima, suvih usana i vruæine na butinama usaditi u seæanje kao nešto najlepše što je moglo da Vam se desi.

Afriko, vratiæu ti se, jednom.. obeæavam.

najzli[/quote']

Bravo majstore !!! :D

Bio sam dva puta u sahari i totalno sam opcinjen !!! Stalno razmisljam o turi po severnoj Africi, ljudi mi govore da sam lud, ali to ne moze da se opise i objasni koliko je afrika, lepa, zavodljiva ...

Evo nesto za tebe, da ti se vrati film unazad ! :D

Slike su od prosle godine, na moju zalost bio sam samo 11 dana ! :(

ZD9Wk_mg9071an1.jpg

NKTmC_mg9138be9.jpg

Svexn_mg9329xz4.jpg

3wrKe_mg9613fv9.jpg

Z5duG_mg9656qc4.jpg

404.jpg

404.jpg

• U prolazu, 75 postova

Ako je Africa Twin => Voodoo magic sta je onda Little Wing?

By the way Hendrix rules.

Au... Najzli, kad ovako pises o motoru kako li tek pises o zenama...

Koliko sam ja primetio obicno pise: "Ne smem, ubice me Natasa." :lol:

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Najzli,stvarno svaka cast! =)

I naravno,kacite slike afrike,a onu najvazniju ne okaciste..

404.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja