Jump to content

Moto Zajednica

Gasi se fazer??

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 423 postova

Imam problem sa fazerom kada se motor zagreje posle nekih 40-tak kilometra odjednom izgubi snagu promeni zvuk i gasi se.Upali ponovo iz prve ista situacija...Ostavim ga da se ohladi par minuta i sve radi normalno...Sta moze da bude?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Coa napisi malo vise. Jer temperatura ok ovo ono, da ne zapitkuju ljuidi za dzabe. Napisi DETALJNO sta si sve proverio i skoro si siguran da nije to lakse ce ti pomoci.

(motor je skoro bio na servisu ;D )

Ne smem da kazem gde  ;D

Motor je bio na servisu zamenjene su svecice dizne ociscene......Motor inace radi sve normalno i ide super osim sto posle nekog vremena na gasu odjednom izgubi snagu promeni zvuk i ugasi se.sacekam minut i radi normalno...Mislio sam da je do goriva sto i nije iskljuceno ali sam dva puta punio rezervoar od tada....Ne znam sta da pogledam i sta bi moglo da bude od jednog majstora sam cuo da najverovatnije zeza pumpa za gorivo pa da je menjam pa da vidim kako ce onda da radi ...U svakom slucaju nerviram se >:( >:(

• ЗЕЉКАМП, 1821 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Brate treba da skines te Leo Vince i da ih das meni i onda neces imati problema... ;D

P.S. Jbg, izvini, morao sam. :)  Pratim sta se desava...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Proveri u diagnostici ima li greske i koji je broj greske, vec sam pisao kako se to radi tako da me mrzi opet, proveri samo ima li gresku

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

greska 30 kolko sam ja vide je greska lean sensor(onaj senzor koji gasi motor u slucaju da motor padne) Da li je moguce da je to?

moguce je.

Imas 2 greske, greska 30 je da je motor pao i bezbednosni senzor ga je ugasio(znaci ova greska se ne registruje ako motor padne a nije upaljen), greska 21 ti je greska senzora tecnosti za hladjenje (coolant temperature sensor error), zameni taj senzor i motor ti se nece gasiti, gasi se iz bezbednosti jer registruje da je pregrejan jer ti ne valja senzor

Imas 2 greske, greska 30 je da je motor pao i bezbednosni senzor ga je ugasio(znaci ova greska se ne registruje ako motor padne a nije upaljen), greska 21 ti je greska senzora tecnosti za hladjenje (coolant temperature sensor error), zameni taj senzor i motor ti se nece gasiti, gasi se iz bezbednosti jer registruje da je pregrejan jer ti ne valja senzor

Ta greska je verovatno od pre 2 godine kada mi se ventilator hladnjaka pokvario pa se motor ugasio...Nesto mi se cini da pumpa za gorivo zeza nacicu drugu pa cu da probam kako se ponasa......a provericu i senzor mada ne verujem jer mi se motor ne ugasi momentalno vec dobije tup zvuk izgubi snagu padne na 500 obrtaja i ugasi se.Posle 2 minuta upalim motor sve radi ok

Pa ponisti gresku pa provozaj motor i kad se ugasi proveri ima li koju gresku, ponistis je tako sto prebacis crveno dugme na on, to kada si na 61. poziciji, tamo gde gledas greske, trebalo bi da cujes zujanje i da se ispise 0 umesto gresaka, onda vratis kontakt

• U prolazu, 28 postova

drugaru se fazer 600 2007 gasio kao da nema goriva jer mu je bio slab akumulator...puni regler i sve,samo sto je akumulator bio sranje i nije bilo dovoljno struje za ubrizgavanje i gasi...kad je zamenio akumulator sve je bilo super...stavrno se ne razumem u tu dijagnostiku,ali i ovo moze da bude jedan od problema...

To se desavalo do pre neki dan sada non stop radi na 2 cilindra....Proverio sam bombine svecice pumpu za gorivo i sve je ok izpremestao i sve radi...Majstor mi je rekao da mora da je do kompijutera i da mora da se menja...Proverio gajtane do kompijutera je sve ok....Kako mogu proveriti da li je komp sigurno riknuo?Pali se greska 33 znaci culindar broj 1 i 4 ne pali ::) ::) ::)Osecam da nije kompijuter ali mi ne ide u glavu sta moze da bude         

• BJB Maxi scooter club, 134 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 200

..imas li negde pristup osciloskopu da vidis okidacke signale sa drajvera ECU?...ja doduse ne servisiram motore nego automobile,ali princip je isti...ako izostaju okidacki signali sa ECU,onda je on verovatno uzrok problema,a ako lepo okidaju problem moze biti i bobina...na isti nacin treba proveriti i signal na injektorima...

Fault Code: 33

Diagnostic Code: 30

Symptom: Open circuit is detected in the primary lead of the ignition coil (# 1, #4).

Probable cause of malfunction:

Open circuit in wiring harness.

Malfunction in ignition coil.

Malfunction in ECU.

Malfunction in a component of ignition cut-off circuit system.

Malfunction in a component of ignition cut-off circuit system. sta znaci ovo u prevodu? bobina radi kada prebacim na drugu stranu sto znaci da je bobina dobra zice do kompijutera su sve dobre ,proveravao sam crank sensor tps sensor lean sensor...filter vazudha je nov kao i svecice

• U prolazu, 5 postova

druze imao sam slican problem ali narano imam mnogo manje elektronike,meni se isto gasio iz cistok mira u voznji sve sam menjao da bi na kraju bila pumpa za gorivo koja nije imala struju pa dok ima pritiska u rezervaru tj benzina vise on radi,kada spadne nivo onda krecu problemi,proveri da li je cujes kada das kontakt....pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja