Jump to content

Moto Zajednica

Danas mi se desilo dobro/loše na putu- iskustva, gestovi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 283 postova

E pa i ja da se pohvalim, malo pre mi se desio prvi pad. Spustam se niz Dragoslava Srejovica u Beogradu i malo iznad beograd puta kod semafora proklizam. Tu je uvek neka voda koja curi iz neke cevi koju oni nece da poprave i tu je uvek mokro, tako da tuda idem pazljivije, ali ovaj put je tu bio i sloj ulja koji kao da je neko iz kante prolio, stvarno vam ne mogu opisati koliko je toga bilo. Nisam ni pipnuo kocnicu i "tras" nekome poznati zvuk udarca motora u beton. Klizao sam jedno 3-5 metara. Ustao, ugasio motor, svetla i stao sa strane da utvrdim stetu prvo na sebi pa tek onda na motoru. Koliko je kolovoz bio klizav i mokar ja sam uspeo samo da izgrebem malo kuk i to verovatno od udarca vise nego od klizanja. Pogledam nogu, rame, ruke, nista. HVALA TI BOZE. Na motoru steta samo guvernala. Meni su stvari bile natopljene od ulja, ali se nista nije pocepalo. Bas glupost. Nije mi jasno kako tu cev niko nece da popravi ili izgleda ona samo meni bode oci. Ono pazite na tom delu puta i to je to. Da tuzimo beograd put zbog ugrozavanja bezbednosti ne mozemo :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7451 postova
  • Motocikl: TDM 900

@Jefta

Ziv si, mislis, hodas, pricas, sto znaci da je dobro. Guvernala je par hiljada dinara, koj' ga sisa :D Sta ostalo da ti kazem, skini te kineske gume i baci.

---------------------------------------------

Evo vec par dana ne silazim sa skutera, i zacudo nisam imao nekih vecih problema, ima tako ljudi ne gledaju ali vozim lagano i ispravim njihove greske. Jedino mi upalo u oci to sto ne gledaju kada otvaraju vrata, ali uopste. Pogotovo taksisti i njihove musterija. Razumem ja, platio je voznju, ali nije platio i pratnju gde je izuzet od pravila saobracaja. Jednostavno otvori vrata i izlazi, meni nezamislivo, dok neko i ne misli o tome. Kavezari jebeni (Kavezar, vozac kaveza/auta).

Nazalost sinoc sam naisao i na jedan pad, vidim parkiran RS 125 pored puta, decko nesto zabrinut, policija pod rotacijom. Pogled u retrovizor zmigavac levi, dodjem do kolege, pitam jel sve okej, kaze nije, pao sam. Kavezar mu izleteo i skliznuo na kocenju. Oguljeni paneli malo, njemu malo glezanj i lakat jer je vozio u sortsu i majci ali nista strasno. Nije mi bila potrebna pomoc, pa sam mu pozeleo sve najbolje i otisao dalje da zujim.

Ostalo uobicajno, na pozdrav sirenom, neko vrati, neko ne... Uglavnom moje kolege skuterasi ne, ali dobro.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Danas, sem ona dva kuceta o kojima sam pisao u temi Cuvajte se kerova...

Bulevar JNA, potez od Autokomande ka Banjici. Semafor kod rasadnika, crveno svetlo, zelena strelica za desno skretanje.

Stajem u desnoj traci, skroz ka razdelnoj liniji, da napravim mesta za ove sto skrecu desno jer ja idem pravo.

Staje pored mene neki nadr*ani svetlosivi BMW, nisam zapamtio koji je model, cini mi se BG table. Tuning-styling fazon.

U levoj traci takodje kola neka. Pali se zeleno, krecem ja krece bmw krece onaj levo, svi jednakom brzinom.

Ja sad skapiram da sam u zeznutoj poziciji, izmedju 2 auta. Ocekivao sam da ce sivi ili da me pusti ili da odjuri.

Jos uvek u prvoj, dajem pun gas sa namerom da ga malo prestignem i ubacim se ispred njega jer ne vidim sta ima iza njega pa da se ubacim iza.

Dodjem do trece i ubacim se ispred njega u desnu traku. Dok sam ga 'prestizao' ovaj se 'primi' i nagazi i on, cujem bembu kako urla.

Zaobidje me u levoj traci i ubaci se ispred mene ponovo u desnu i uspori na ~50-60kmh. Tad provalim ja da je tuning-styling, neko cudo od izduva i niske gume po pola metra sirine.

U medjuvremenu u levoj stigne neki plavi/teget dal' audi il' sta ga znam i stane da vozi paralelno sa bembom, istom brzinom... Rekoh, evo sranja, sace me zaustave, primili se i garant neka frka...

Stizemo do semafora kod Kovaca, opet crveno, ja u levoj sa migavcem, hocu u Vojvode Stepe, sivi u desnoj, za pravo.

Pristizem, gledam lika (dvojica mladica), gleda on mene, ja dizem ThumbUp i potvrdno klimam glavom (jer mi se bembo zaista dopao kako izgleda i kako se cuje, inace se ne primam da nadr*ane automobile). Ko zna sta je on pomislio...

Pali se zeleno, ja skrecem i stajem da propustim par auta iz pravca Banjice kad zacujem neko svira iza mene. Okrenem se i vidim da bembo tek tad krece dalje svojim putem(od zelenog proslo oko pola minuta recimo).

Tu se ja sad istripujem sta je lik pomislio/hteo, verovatno je mislio da sam ga izazvao 'na crtu' ili sta god vec. Sa mojom starudijom matorom i jos natovaren kamp opremom i stvarima ?!?

Napravih nepotreban cim samom sebi, da sam i malo razmisljao, pustio bih ga kod rasadnika da krene prvi i da odmakne. Ispadoh kreten  :-\

• U prolazu, 5 postova

Danas prvo me nije pijana budala debela odvalila od pozadi na stopu na izlazu sa Srebrnog jezera (stao na ukljucenju na glavni put)..samo sam cuo skripanje kocnica...Drugo, u povratku za Bg na ''obilaznici" oko Smedereva iz pravca Pozarevca izleti mi ker, ja prikocim malko sa jedno 100kmh i za dlaku prodjem da ga ne udarim..uspeo je da pretrci..moja devojka kaze, jebote, 100% smo ga bar po repu zakacili..kako smo mogli da se izlomimo. sem toga, bilo je super!

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Sinoc oko ponoci sam vozio 150 km deonicu Jagodina-Kragujevac-Topola-Mladenovac-Avala-BG .. Potpuno sam ..

Nisam sreo 2 automobila usput .. a oko mene, vedro nebo, pun mesec, bela linija, noc ..

Sam sa sobom, u svom ritmu ..

Odavno se nisam tako lepo provozao ..  8)

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

hahaha kakva fora, dobro neko nije odstampao 100 komada i bacio na auto put!

U nedelju me na pumpi u svilajncu jurilo kuce. Mirno je lezalo pored i kad sam krenuo poce da zavija i za tren oka se nadje pored mene, hahaha

Cuo sam da je covek narucio ovu spravicu za teranje zivotinja i da je kostala 5-6 evra!

Sinoc sam kod mene u ulici imao okrsaj u 4 oka sa komsijskim kucetom! dokle bre vise!

Kad je bio skup u svilajncu, znaci prosle nedelje, sipam gorivo na pumpi, sedam na motor i video sam crnu tackicu izmedju prednjeg i zadnjeg tocka, ali reko nije strasno. Na pumpi rade proveru ulja, dolivanje, sta li i kanula im kap. polako sam krenuo i samo zadnji tocak krenu da seta levo desno, totalno nekontrolisano! Izvukao sam se nekako od skoro sigurnog pada, da sam malo brze krenuo ne bih daleko stigo ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja