Nikle 44 Napisano Jul 1, 2010 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam novu gumu na motor i primetio sam da gazni sloj nije tacno po sredini,vec zahvata vise levu stranu,od prilike 2/5 desno,3/5 levo a danas sam bio na montazi i balansiranju prednjeg tocka.I prosla guma je bila vise potrosena sa leve strane, u cemu je problem?Podesavanja na viljuskama motora nisu jednaka,tj oni srafovi za podesavanja nisu u istom polozaju levo i desno.Da li to moze da zajebava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Jul 1, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan najverovatnije....... pogledaj na "tim"šrafovima imaš recke i trebalo bi da bude jednako na obe strane.....mada moguće je da ti je otišao i ležaj točka,i sa leve strane obično rikne pre,pa prilikom povlačenja(a lanac ti je isto sa te strane)točak povlači na desnu stranu,čime liže levu..... digni ga na centralni štender,hvatiš točak sa leve i desne strane(ili sa gornje i donje),pa ako se klima,ležaj je 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Jul 1, 2010 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da je viljuska kriva... pa onda tebi i vuce na stranu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rele 0 Napisano Jul 1, 2010 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kriva prednja viljuška! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Jul 1, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam novu gumu na motor i primetio sam da gazni sloj nije tacno po sredini,vec zahvata vise levu stranu,od prilike 2/5 desno,3/5 levo a danas sam bio na montazi i balansiranju prednjeg tocka.I prosla guma je bila vise potrosena sa leve strane, u cemu je problem?Podesavanja na viljuskama motora nisu jednaka,tj oni srafovi za podesavanja nisu u istom polozaju levo i desno.Da li to moze da zajebava? Sto se tice te prosle gume, ako je bila na kraju svog radnog veka - generalno se u zvim drzavama u kojima se vozi desnom stranom kolovoza vise trosi leva strana gume. E sad, ako si na novoj gumi posle male kilometraze primetio da se odmah trosi sa leve strane (?) tu postoji problem i treba proveriti geometriju motocikla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4466 Napisano Jul 6, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ocito je motor u nekoj neravnoteži ili disbalansu, može biti od nacina sjedenja, od dodatne opreme, od vanserijskog auspuha ili ti možda više leže desni od ljevih zavoja pa si u njma brži a time i više rušiš motor.nevjerujem da je neka tehnicka stvar npr.ležal jer to su tako mala odstupanja da nebi mogao okom primjetiti razliku a ovošto si naveo je velika razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2507 Napisano Jul 6, 2010 Andragog, 5072 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To je normalna pojava , vec vise puta je o tome pisano po forumima!!! Da smo u Engleskoj troslia bi se vise desna strana!!! Leva strana prelazi vecu kilometrazu nego desna pa se zato se i trosi vise!!! Ciao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Jul 6, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisi rekao bitnu stvar , da li ti sa novim gumama ( dobro napumpanim) motor vuce u stranu kada pustis ruke , najgora mogucnost je da ti ne valja geometrija , tockovi nisu u tragu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jul 6, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan proveri da li ti je i nivo ulja u stapovima isti u oba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 7, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Dodaj ili ispusti (kao kod mene sto je) ulje iz oba stapa i nemas problema sa neravnomernim trosenjem gume ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5396 Napisano Jul 7, 2010 Integrisan, 13080 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam sitnu pukotinicu,jedva se vidi na stapu i tu je curkalo pola godine.Ne znam kako da dospem ulje u stap a ne znam ni koje ulje ide? Na vrhu štapa ima čep. Otvaraj jedan po jedan ako to radiš na motoru da ne bi krenuo u smeru gravitacije. Pazi kad budeš vraćao, mnogo je sitan navoj. Dešava se ljudima da ukrste. Najbolje bi bilo, ako godinama nije menjano, da skineš viljušku i promeniš ulje. Nije neka komplikacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jul 7, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ne moze pukotinu sanirati tako.potrebno je da zamenis cev ako je vec pukla jer svo opterecenje je na njoj....ako je to slucajno samo blago ostecenje,zaparano mozda bi se moglo ispolirati,daje uspesnog efekta ali ako je naprslo menjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...