Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa apriliom pegaso HELP!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 161 postova

Ima li neko hidraulicni spaner, jer na mom motoru nije mehanicki i sledece sto me interesuje je da li bi mogao na mom motoru da se umjesto hidraulicnog nekako napravi mehanicki, da li iko to zna?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Opet se desava ista stvar sa pucanjem. Znaci upalim motor on radi na leru, dam mu malo gasa tu do 5 6 h obrtaja pocinje pucanje iy auspuha i opet disanje iy karbova ka filteru vazduha i ugasi se sta da mu radim, pokusali smo da obogatimo smjesu onda se gusi od goriva, jos da probamo da je osiromasimo.

Prije 3h km je otvarana masina i mijenjani dihtunyi i isti taj majstor je radio i kaye da su svi ventili bili potpuno ok e je li moguce da se posle 3hkm nesto yeynulo sa ventilima ili yeya nesto drugo

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: KTM 690 DUKE

Imao sam isto problem pre 3-4 godine na mom Pegazu!!!!!

100% su karburatori!

Kada se to pojavilo preplasen  odvezem motor kod Radeta Kocke , poslusavsi motor nasmejao se i rekao da to nije neki problem!!!

Sutra dan dosao po motor a on prede i radi ok,naravno posle intervencije motor se preporodio smanjio potrosnju sa 7,5 na ispod 6 litara!

Ako se dobro secam platio sam popravak oko 20-ak bezobraznih novcanica!

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Imao sam isto problem pre 3-4 godine na mom Pegazu!!!!!

100% su karburatori!

Kada se to pojavilo preplasen  odvezem motor kod Radeta Kocke , poslusavsi motor nasmejao se i rekao da to nije neki problem!!!

Sutra dan dosao po motor a on prede i radi ok,naravno posle intervencije motor se preporodio smanjio potrosnju sa 7,5 na ispod 6 litara!

Ako se dobro secam platio sam popravak oko 20-ak bezobraznih novcanica!

Pa priupita li ga sta bi?

Covek nemas pojma koliko bi mi pomogao kad bi mi rekao na sta da obratim paznju, sta na karbovima pravi toliku smetnju iznenada?

Daj molim te nekako mi saznaj sta da radim? :-[

Kocka ne zna sta je u pitanju,nagadja isto kao ovaj moj majstor. Da li uzrok svemu ovome moze bit sto se malo istegao lanac bregaste I oslabio spaner pa dolazi do ovih zezalicaE da li neko zna koliko me mogu kostat najradije polovni lanac I spaner hidraulicni za moj motor?

Provjereno, nije ni to.

Uglavnom mijenjao sam motor za neki auto tako da se sadasnji vlasnik jos uvijek vuce sa motorom kod drgih majstora, takodje mu je sad crklo kvacilo alansera i to ga je kostalo samo 500e, sprdnja sta cine talijanci pffff....

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Provjereno, nije ni to.

Uglavnom mijenjao sam motor za neki auto tako da se sadasnji vlasnik jos uvijek vuce sa motorom kod drgih majstora, takodje mu je sad crklo kvacilo alansera i to ga je kostalo samo 500e, sprdnja sta cine talijanci pffff....

Koliko je star motor?

Koliko je presao?

Kako je odrzavan?

Koliko je promjenio vlasnika?

Mogli su ga napraviti i vanzemaljci, ali nista nije vjecno / neunistivo.

Matorin je 99god, presao je oko 30h, odrzavan je dobro dok je bio kod predhodnog vlasnika ikod mene, a koliko je vlasnika promijenio hmmm, pa volio bih da vidim majkovica koji ce tome uc u trag necemu toliko starom :)

• Drug član, 1212 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Zao mi je sto se ukljucujem tek sad kad vidim da si vec zamenio motor. Imao sam Pegasa "98g oko 3 godine. Za to vreme pojavili su se svi moguci kvarovi za taj motor sem struje(cujem da je i to problem). Crkavao mi je zadnji amortizer,frajlauf, mesao vodu i ulje, a problem sa karburatorom me je pratio od samog pocetka. Simtomi kao kod tvog motora nepravilan rad, pucanje na auspuhu, kasljanje vazduha iz karburatora ka airboxu javili su se odjednom 2009 god. Posle nebrojeno puta skidanja karbova, ciscenja u servisu i kod Radeta kocke nista nije pomoglo. Maksimalno frustriran vozio sam tako motor sa 1/3 sauha uz opasnost pa se u svakoj sporoj krivini ugasi i ja popijem patos. Onda me je jednog lepog dana nazvao Rade i rekao da zna sta je kvar, da ima jednu masinu Pegasa na stolu i da je tek tada video sta je problem. Naime, rekao je da je spao cep sa sisice na koju se kace vakumetri pri stelovanju. Ona se nalazi izmedju karbova, na levom, gledajuci ka prednjem tocku, nemoguce je videti je samo napipati. I stvarno, nasao sam gde je, prvo sam je zapusio prstom, nestao je cudan zvuk sistanja, motor se smirio, i poceo normalno da radi. posle sam improvizovao nekakav cep iresio se tog problema. Mozda nisam tebi pomogao ali prenesi ove info sadasnjem vlasniku mozda njemu hoce.

• Podržavam 6

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Honda NX 650 Dominator

Pozdrav svima a posebno da se zahvalimo "Malitomic" na velikoj pomoći za tako mali problem. Imali smo isti problem sa karburatorom, spao čep sa vakuma od pegasa istog godišta, 5 dana sve prečešljali i očistili i sve žive majstore zvali ali ništa samo kažu da dotjeramo pa će vidjeti, ako su znali šta je problem a nisu rekli nek im je na čast.

Još jednom sve pohvale za ovaj sajt i pozdrav za velikodušne članove foruma :BJB1:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja