Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imas PP ;D ;D 2 PP ;D ;D e sad pisi kako pali... ;) Ako znaš nešto što drugi ne znaju bilo bi lepo da podeliš sa ostalima a ne da se informacije razmenjuju PP-om. > Kad mogu majstori da besplatno dele savete a besplatno na svetu više ništa nema onda možemo i mi. Na kraju krajeva zato BJB i postoji. nije bilo vezano za temu to sam mu pisao licne podatke :... a paljenje tj karb smo snastelovali kad smo se nasli 40min kasnije u ovcar banji... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 17, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan imas PP ;D ;D 2 PP ;D ;D e sad pisi kako pali... ;) Ako znaš nešto što drugi ne znaju bilo bi lepo da podeliš sa ostalima a ne da se informacije razmenjuju PP-om. > Kad mogu majstori da besplatno dele savete a besplatno na svetu više ništa nema onda možemo i mi. Na kraju krajeva zato BJB i postoji. nije bilo vezano za temu to sam mu pisao licne podatke :... a paljenje tj karb smo snastelovali kad smo se nasli 40min kasnije u ovcar banji... ;D ;D Poštujem, treba pomoći prijatelju. Samo sada više nisi u Ovčar Banji nego na Forumu pa misli malo i na ostalih 10.000 registrovanih članova. Bez uvrede, sa moje strane sve rečeno je krajnje dobronamerno. A ako motor valja i pali onda bi bilo lepo da znamo kako se do toga došlo, na koji način i kojim sredstvima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Poštujem, treba pomoći prijatelju. Samo sada više nisi u Ovčar Banji nego na Forumu pa misli malo i na ostalih 10.000 registrovanih članova. Bez uvrede, sa moje strane sve rečeno je krajnje dobronamerno. A ako motor valja i pali onda bi bilo lepo da znamo kako se do toga došlo, na koji način i kojim sredstvima. opis... :D otisao sam u ovcar banju gde smo se nasli, lepo se parkirali u hladovinu i poceli polako, prvo sam proverio kako mu je paljenje.... Paljenje je ekstraa... :) onda smo pristupili skidanju karburatora...(koji su pre toga stelovali ne strucna lica... ) ;D ;D Otvoren je karburator imalo je nekog mulja malo u njemu nista strasno, pregledom karburatora zakljucnoo je da je sve ok (mehanicki). Pristupili smo vracanju karburatora... i ponovnom stelovanju.. posle par stelovanja zakljuceno je da krb dobija previse vazduha tj svecica je bela kao sir... amotor slabo prima gas. Dizna za ler vazduh privijena na (o,75 Kruga) i dobili smo zeljeni efekat... ;D ;D motorce ide lepo prima gas pali na cvrgu, ali primeceno je da akumulator bas slabo drzi struju... isprazio se u pri stelovanju... Zakljucak: treba mu novi akumulator... ;D ;D ali izgleda da to nece skoro da dobije... ide i ovaj na guru.. :D Alat : imbus 5 , Sasciger MALECKI... , kljuc 10mm za skidajnje karburatora, kljuc za svecice.. , kluc 13mm(okasti) za proveru paljenja...(okretanje radilice..) I naj vaznije razena iskustava, resenje problema, i sad cemo da vidimo kako ce da pali... ali dok ne dobije novi akumulator tesko... : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 17, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan jbg zaboravih da slikam kako je to izgledalo, moglo je,ali kad sam konj zaboravio... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 18, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Slash stavi 'kumulator na punjac pa dopuni , nemere regler da napuni kako treba. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 18, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan E evo i mene... Ovako : motor inace ima neke gadne tikove, 15tak mina pre nego sto smo se Zmaj i ja nasli , motor je upoalio na prvu (jedna kurbla na sauh i jedna "normalna")... Zmaj je lepo nastelovao motorcic, vrlo sam zadovoljan (veliki pozdrav za legendu) medjutim, tad nismo uspeli da sacekamo duze vreme da se totalno ukiseli pa je lepo upalio. Sinoc krenem do grada : palio na guru, vracao se iz grada , palio na guru... Jutros upalio opet na prvu Zakljucak , ili pali na prvu ili nece na kurblu uopste ;D ;D ;D Ipak mislim da nije do akomulatora (mada moze biti) , ali pre kada mu je neko s*** izvlacilo struju i on je jednostavno gubio kontakt , a sad lepo stoji duze vreme, a i ne znam kako mestimicno i ponekad samo hoce , a ponekad nece... A i logicnije mi je da sinoc pre upali nego jutros... Videcu da sto pre dopunim akomulator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 18, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Tecnost u akumulatoru na +?? Koliko star akumulator? Ako ne kresne na prvu pokupi svu struji i posle normalno da nece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ROADRUNNER 0 Napisano Jun 18, 2010 U prolazu, 13 postova Lokacija: BATOCINA Prijavi odgovor kao problematičan MZ je u pravu , ista stvar e desava i sa autom kad je akumulator los ako ne kresne iz prve posle vise i ne upali jer se akumulator isprazni skroz. Mozda mu regler ne dopunjava dovoljno ??? Kako bese ono upalis motor pa skines plus klemu sa akumulatora ako radi dobro je ako se ugasi onda nevalja . jel tako bese mozda gresim ??? odavno sam se zezao s tim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 18, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan tecnost bi trebala da je ok... bio je na "servisu" sad skoro i radio je lepo... mozda i jeste to, mada kada smo zmaj i ja sredjivali (ja sam asistencirao i zapitkivao) ni pri prespajanju nije hteo da upali... ako se dobro secam... Mada ubi me ovaj novi zakon sa svetlima, da bar jedan dana mogu da se provozam ko covek bilo bi sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 18, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan tecnost bi trebala da je ok... bio je na "servisu" sad skoro i radio je lepo... mozda i jeste to, mada kada smo zmaj i ja sredjivali (ja sam asistencirao i zapitkivao) ni pri prespajanju nije hteo da upali... ako se dobro secam... Mada ubi me ovaj novi zakon sa svetlima, da bar jedan dana mogu da se provozam ko covek bilo bi sve ok koliko ja videh akumilator se ispraznio od nekoliko pokusaja paljena.... video si i sam pao je na 10v kad smo prespajali nije hteo da upali jer nismo nastelovali karb... samo ti njemu nadji drugi akumilator ima da pali na pola kurble... ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 18, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Tecnost u akumulatoru na +?? Koliko star akumulator? Ako ne kresne na prvu pokupi svu struji i posle normalno da nece. MZ je u pravu. Kad das kontakt kod mz-a ako su platine spojene onda akumulator puni kondenzator i, cim se odvoje platine dolazi do praznjena kondenzatora preko bombine... (valjda sam pogodio) Probao sam to kod mene kad su mi spojene platine a dat kontakt oseti se kako vuce struju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 18, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Regler nemoze nikada da napuni kako treba akumulator. on samo odvoji akumulator da ne salje vise struju, cini mise da mo je to osnovna funkcija , a ne da puni. Pa moras nekada covece da ga stavis na punjac!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleSlash 12 Napisano Jun 18, 2010 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Yamaha FZX 750 Prijavi odgovor kao problematičan Regler nemoze nikada da napuni kako treba akumulator. on samo odvoji akumulator da ne salje vise struju, cini mise da mo je to osnovna funkcija , a ne da puni. Pa moras nekada covece da ga stavis na punjac!!!! kao sto rekoh , bio je relativno skoro na punjenju , dodavanju tecnosti i sl... al ponovo ga koliko danas stavljam na punjac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jun 18, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa nekim drugim akumulatorom za koji znas da je ispravan pa ces videti da li je on u pitanju. Podji sistemom eliminacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 18, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa nekim drugim akumulatorom za koji znas da je ispravan pa ces videti da li je on u pitanju. Podji sistemom eliminacije. ma jeste akumulator... video sam to cim nije mogao da drzi struju ni 10 min sa upaljenim kontaktom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...