StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ima i sa blizancima a no ovo ni ono na prvom snimku nije fabricka varijanta.http://www.youtube.com/watch?v=xqFT-JFIOJQ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Moja husqVarna je prosla preko 30,000 km a da nikada nije bila KVARNA niti je ikada stala... lazem, jednom jeste kad je crkao akumulator na putu za trebinje! Nisam je stedeo ni malo, vozena je svakodnevno, isao u Umag, Trebinje, KM, vozio stazu, trenirao, vozio jednu trku u HR sa njom.... Servisi redovni i to je to!!! Cak ni semeringe prednje viljuske nisam menjao iako je vise bila na prednjem ili zadnjem nego na dva tocka... Medjutim kolega sa foruma je isto tako kupio novu imao je sijaset problema, a onda zameni za 510 kojoj je odmah pukao klip!!! Definitvno imam utisak da to zavisi od primerka do primerka, ili joj definitvno prija sto je od prvog dana samo zagrejana i PUN GAS!!! Stvarno sam je samo tako vozio.... Kad smo krenuli za Umag autoputem (kasno krenuli pa otpao plan preko bosne) pomislio sam ako OVO prezivi bice dobro..... Zavario PUN gas i peglaj za R motorima koliko mogu... Posle toga je promenila dva vlasnika, taj zadnji koji je i preneo sa moga imena kaze, pali. radi vozi..... A ta APRILIA sto je SKIJASH probao od mog druga je, sta da kazem.... Meni je celo vreme bio utisak kao da vozim neki motor koji je negde izmedju 2T i 4T, vozio sam i SXV 550 potpuno otvorenu trkacku vrziju i utisak je potpuno isti.... i HUSABERG mi je ostavio specifican utisak, melje kao da je neko prosuo punu saku srafova u agregat, ide kao djavo!!! Ali stalno imam UTISAK da samo sto nije stao i raspao se... Tako se i desilo.. cim sam ja stao, uzeo drug i BLOKADA, ni tamo ni vamo.... HUSABERG je nekako godinama kao neki TEST poligon za KTM, bar sam ih ja tako doziveo, nesumnjivo VRHUNSKI, ali izuzetno zahtevni za odrzavanje kao i APRILIA SXV.... bih ja ali NEMA se!!! KTM se preporodio sa 690 agregatiom, izuzetno ODLICAN!!! Ali kad probas neki njihov SMR, ili SXS preradjen vidis stvarno sta je zlo i naopako.... Naravno da 690 radjen za ulicu, jasno mi je to... Imam srece da ljudi sa kojima se druzim su godinama menjali KTM-ove tako da sam skoro celu gamu probao, iako sam licno posedovao samo dva... Kad bi me neko pitao sta mi je NAJbolje stvarno bih razmisljao... P.S. SM610 u radnom polozaju.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Na mladjima sVet ostaje, moj sin Aleksa pre neku godinu... P.S. nadam da Vas ne davim slikama, verovatno se neke i ponavljaju, ali zima cini svoje 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan To se zove po meni pravilno vaspitaje deteta Kad tad ce sesti na motor, zato je bolje da od malih nogu uci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Moja husqVarna je prosla preko 30,000 km a da nikada nije bila KVARNA niti je ikada stala... lazem, jednom jeste kad je crkao akumulator na putu za trebinje! Nisam je stedeo ni malo, vozena je svakodnevno, isao u Umag, Trebinje, KM, vozio stazu, trenirao, vozio jednu trku u HR sa njom.... Servisi redovni i to je to!!! Cak ni semeringe prednje viljuske nisam menjao iako je vise bila na prednjem ili zadnjem nego na dva tocka... Medjutim kolega sa foruma je isto tako kupio novu imao je sijaset problema, a onda zameni za 510 kojoj je odmah pukao klip!!! Definitvno imam utisak da to zavisi od primerka do primerka, ili joj definitvno prija sto je od prvog dana samo zagrejana i PUN GAS!!! Stvarno sam je samo tako vozio.... Kad smo krenuli za Umag autoputem (kasno krenuli pa otpao plan preko bosne) pomislio sam ako OVO prezivi bice dobro..... Zavario PUN gas i peglaj za R motorima koliko mogu... Posle toga je promenila dva vlasnika, taj zadnji koji je i preneo sa moga imena kaze, pali. radi vozi..... A ta APRILIA sto je SKIJASH probao od mog druga je, sta da kazem.... Meni je celo vreme bio utisak kao da vozim neki motor koji je negde izmedju 2T i 4T, vozio sam i SXV 550 potpuno otvorenu trkacku vrziju i utisak je potpuno isti.... i HUSABERG mi je ostavio specifican utisak, melje kao da je neko prosuo punu saku srafova u agregat, ide kao djavo!!! Ali stalno imam UTISAK da samo sto nije stao i raspao se... Tako se i desilo.. cim sam ja stao, uzeo drug i BLOKADA, ni tamo ni vamo.... HUSABERG je nekako godinama kao neki TEST poligon za KTM, bar sam ih ja tako doziveo, nesumnjivo VRHUNSKI, ali izuzetno zahtevni za odrzavanje kao i APRILIA SXV.... bih ja ali NEMA se!!! KTM se preporodio sa 690 agregatiom, izuzetno ODLICAN!!! Ali kad probas neki njihov SMR, ili SXS preradjen vidis stvarno sta je zlo i naopako.... Naravno da 690 radjen za ulicu, jasno mi je to... Imam srece da ljudi sa kojima se druzim su godinama menjali KTM-ove tako da sam skoro celu gamu probao, iako sam licno posedovao samo dva... Kad bi me neko pitao sta mi je NAJbolje stvarno bih razmisljao... P.S. SM610 u radnom polozaju.. ovaj,kazes da je ktm 690 smc odlican,ali kad se proba neki smr ili sxs vidi se sta je zver..kakva je situacija sa 690 SMC R?koliko je bolji od obicnog 690 SMC? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Rbobane smije li se u tu pricu ubacit i xr650r kojeg si takodje terao.poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pricao sam o 690 agregatu uopsteno, da je dobar, ma ODLICAN! 690 SMC sam probao, R varijantu nisam. (mozda je to isto, nikad nisam bio dobar u tim oznakama ) Predpostavljam da je to manje vise isto, samo dodatna oprema iz POWER PARTS-a i mozda neko mapiranje. Ako je neko upuceniji ili je vozio oba nek me ispravi... Inace SMR je mislim LAKSI oko 20kg tako da van price uopste, maksimalno READY TO RACE makinica!!!! NAJveca stvar kod KTM-a sto su svi modeli STVARNO u tom smislu, svaki je dovoljno opremljen da mozes odmah na trke, i da budes KONKURENTAN u hobby ili amater klasama! Tek VRHUNSKI vozaci mogu da iskoriste prednosti dodatne opreme... A da,tu je za mene jedan zbunjuci detalj, 690 ima AH a SMR nema fabricki... ako je neko upucen zasto bio bih zahvalan da me prosvetli!!! P.S. drago mi je sto je tema krenula u ZDRAVOM pravcu, i bas zivnula!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Pricao sam o 690 agregatu uopsteno, da je dobar, ma ODLICAN! 690 SMC sam probao, R varijantu nisam. (mozda je to isto, nikad nisam bio dobar u tim oznakama ) Predpostavljam da je to manje vise isto, samo dodatna oprema iz POWER PARTS-a i mozda neko mapiranje. Ako je neko upuceniji ili je vozio oba nek me ispravi... Inace SMR je mislim LAKSI oko 20kg tako da van price uopste, maksimalno READY TO RACE makinica!!!! NAJveca stvar kod KTM-a sto su svi modeli STVARNO u tom smislu, svaki je dovoljno opremljen da mozes odmah na trke, i da budes KONKURENTAN u hobby ili amater klasama! Tek VRHUNSKI vozaci mogu da iskoriste prednosti dodatne opreme... A da,tu je za mene jedan zbunjuci detalj, 690 ima AH a SMR nema fabricki... ako je neko upucen zasto bio bih zahvalan da me prosvetli!!! P.S. drago mi je sto je tema krenula u ZDRAVOM pravcu, i bas zivnula!!! Mozda je razlog to sto 690 ima veci obrtni moment i potrebniji mu je anti hopping !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Rbobane smije li se u tu pricu ubacit i xr650r kojeg si takodje terao.poz Mislis oVu spravu? Bice reci, mozda i da osmislim neki tekst o paralelama modela kod raznih proizvodjaca, i da pokusam da ih svrstam sta se sa cime moze otprilike porediti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan To se zove po meni pravilno vaspitaje deteta Kad tad ce sesti na motor, zato je bolje da od malih nogu uci. Hvala, stvarno sam tog misljenja je da je bolje da ga ja naucim, nego ulica ... Neke stvari koje sam ja prolazio, ne mora on... I da stekne tu naviku zastitne opreme! Postoji i mogucnost da mu nece biti ni zanimljivo jer je odrastao pored i na motoru, NAJvise bi voleo da kad ODRASTE vozi iskljucivo REKREATIVNO na stazi vikendom sa drustvom... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panthocrator 44 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna SMR510 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja malo da se ukljucim, posto sam taj kolega sto je imao 610-ku a sad 510-ku. Mala ispravka za 610, na njoj nije bilo problema tj umro je akumulator u garantnom roku sto je zamenjeno i jednom je bio neki problem sa frajlaufom cini mi se i to je sredjeno u garantnom roku. Kod mene je bio jednu sezonu ili 9000km kako je kome draze. Sve vreme je vozen u gradu pun gas i jedan put do Vrnjacke Banje. Redovni servisi su radjeni na 1500km. Jako dobar motor po meni. Sto se tice uporedjenja sa LC4 to stoji ovako, ja sa opremom imam oko 105 kila, kad krenem sa semafora na brankov most i samnom krene drugar koji je oko 85-90 kila do pola mosta ja sam napred nakon cega gubim. Cini mi se da LC4 ima vecu krajnju brzinu od 610 ali na startu mrka kapa. To su moji utisci. Jedno vreme odlican drugar je imao LC4 koji sam vrlo cesto vozio i meni se licno vise dopada 610 nekako je agilnija i cini mi se laksa. Napominjem da je ovo cisto subjektivno misljenje, i da napomenem da nisam neki opaki vozac cisto rekreativac. Sto se tice 510 druga prica. Tacno da mi je eksplodirao klip na novom motoru sa 800km na sred brankovog mosta. Trazi vise odrzavanja to je tacno sad ulje menjam na 1000km, filter, metalni filteri u kucistu, provera ventila. Sve to nije strasno ako sam radis. Toliko od mene pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ste se pogubili sa oznakama, ja sam vozio pomenute i ovako: prvi sa 690 agregatom je 690sm i 690smr.U smr verziji ima narandzast ram i marcesini felne-oba imaju 654ccm, znaci bez felni i narandzastog rama je samo sm. sledeci je 690smc on takodje ima 654ccm i dosta je laksi(oko 18kg) i malo jaci od SM\SMR modela, rezervoar je premesten pozadi. posle njega i poslednji je 690 smc\smc R-njemu je radna zapremina kao i kod novog duke-a(kod duke, povecana od 2010g) sa 654ccm dignuta na tacno 690ccm. AH je poceo sa ugradjivanjem koliko znam tek od 2008-09god na smc modelu.A na sm\smr modelima je ugradjivan pod imenom APTC, nije identicno kao na smc ali je u sustini isto. Inace smc je naslednik sm\smr-a ali se sm\smr proizvodio jos godinu posle izlaska smc modela. Nadam se da sam pojasnio malo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 101 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan To se zove po meni pravilno vaspitaje deteta Kad tad ce sesti na motor, zato je bolje da od malih nogu uci. Hvala, stvarno sam tog misljenja je da je bolje da ga ja naucim, nego ulica ... Neke stvari koje sam ja prolazio, ne mora on... I da stekne tu naviku zastitne opreme! Postoji i mogucnost da mu nece biti ni zanimljivo jer je odrastao pored i na motoru, NAJvise bi voleo da kad ODRASTE vozi iskljucivo REKREATIVNO na stazi vikendom sa drustvom... Tako je i mene moj matori od moje 13-te godine svaki vikend i sub. i nedelju na nasu amatersku mx stazu, nakon 6 meseci pescara, pa sledece sezone Vrsacki breg. I sad mi je staza naj interesantnija. Sad imam skoro 17 i nikad mi nije palo napamet da pridjem motoru bez komplet opreme, a jos manje da ga upalim po ulici ( iako imam i ja kljuc od garaze, moj se pali bez kljuca, a u caletovom TT uvek kljuc stoji u bravi i rezervoar mu je pun. Inace, ljudi, svaka vam cast na strucnom razradjivanju teme o SM. Samo tako nastavite, moze se mnogo nauciti iz vasih iskustava - HVALA VAM ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ste se pogubili sa oznakama, ja sam vozio pomenute i ovako: prvi sa 690 agregatom je 690sm i 690smr.U smr verziji ima narandzast ram i marcesini felne-oba imaju 654ccm, znaci bez felni i narandzastog rama je samo sm. sledeci je 690smc on takodje ima 654ccm i dosta je laksi(oko 18kg) i malo jaci od SM\SMR modela, rezervoar je premesten pozadi. posle njega i poslednji je 690 smc\smc R-njemu je radna zapremina kao i kod novog duke-a(kod duke, povecana od 2010g) sa 654ccm dignuta na tacno 690ccm. AH je poceo sa ugradjivanjem koliko znam tek od 2008-09god na smc modelu.A na sm\smr modelima je ugradjivan pod imenom APTC, nije identicno kao na smc ali je u sustini isto. Inace smc je naslednik sm\smr-a ali se sm\smr proizvodio jos godinu posle izlaska smc modela. Nadam se da sam pojasnio malo. rboban je mislio na SMR 450 ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Vid ovaj ziv, Vanja poz i Sarajva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Vid ovaj ziv, Vanja poz i Sarajva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Kazem ja, zagubili smo se u nazivima Nema veze, od viska informacija glava ne boli, nekome ce sigurno koristiti ove informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Kazem ja, zagubili smo se u nazivima Nema veze, od viska informacija glava ne boli, nekome ce sigurno koristiti ove informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Vid ovaj ziv, Vanja poz i Sarajva imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na AH, koliko znam AH je vezan za mokro kvacilo(kvacilo koje se kupa u ulju) i viseslojne lamele. Suva kvacila se uglavnom ugradjuju na sportske motore jer su laksa(nema ulja) i lakse se menjaju sto je bino za motore koji idu na stzu. evo dva linka u vezi kvacila jedan nas a jedan strani: http://ducatimonsterforum.org/index.php?topic=20634.0;wap2 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9383-kvacilo-zamena-lamela/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da se oglasio kolega panthocrator , moj drug i zaljubljenik u SM! Na njegovo da se nadovezem da sam ja radio uljne servise na 4000-6000km, iznimno pred trku na oko 2000 km (pricam o SM610)... Ako se NE varam njegova je bila IE a moja zadnja verzija sa karburatorom (2006)koja je meni nekako OSTRIJA i JACA! StefiVA koliko vidim je dosta upucen u KTM tematiku tako da ce biti price, i diskusije.. Mene LICNO zanima da li je neko probao ili imao neki SM ili ENDURO sa automatskim kvacilom, i kakvi su utisci iz voznje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na AH, koliko znam AH je vezan za mokro kvacilo(kvacilo koje se kupa u ulju) i viseslojne lamele. Suva kvacila se uglavnom ugradjuju na sportske motore jer su laksa(nema ulja) i lakse se menjaju sto je bino za motore koji idu na stzu. evo dva linka u vezi kvacila jedan nas a jedan strani: http://ducatimonsterforum.org/index.php?topic=20634.0;wap2 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9383-kvacilo-zamena-lamela/ Pod AH mislim na ANTI HOPPING kvacilo... koje ima funkciju eliminisanja poskakivanja i cak blokiranja kod naglog kocenja,,, zovu ga jos i SLIPPER CLUTCH ili ti ga klizajuce kvacilo... Pod AUTOMATSKO sam mislio na nesto kao REKLUSE Z START, znaci centrifugalno ( automatik recimo, jer menjas brzine i dalje sam, samo ne da da se ugasi kad stanes i ama AH funkciju takodje) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na AH, koliko znam AH je vezan za mokro kvacilo(kvacilo koje se kupa u ulju) i viseslojne lamele. Suva kvacila se uglavnom ugradjuju na sportske motore jer su laksa(nema ulja) i lakse se menjaju sto je bino za motore koji idu na stzu. evo dva linka u vezi kvacila jedan nas a jedan strani: http://ducatimonsterforum.org/index.php?topic=20634.0;wap2 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9383-kvacilo-zamena-lamela/ Pod AH mislim na ANTI HOPPING kvacilo... Naravno APTC(anti hooping)-slipper clutch je mokro kvacilo sa viseslojnim lamelama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi drnda NET, nema AH.. Duplira postove, izbacuje prazne ili sam forum.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 11, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na AH, koliko znam AH je vezan za mokro kvacilo(kvacilo koje se kupa u ulju) i viseslojne lamele. Suva kvacila se uglavnom ugradjuju na sportske motore jer su laksa(nema ulja) i lakse se menjaju sto je bino za motore koji idu na stzu. evo dva linka u vezi kvacila jedan nas a jedan strani: http://ducatimonsterforum.org/index.php?topic=20634.0;wap2 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9383-kvacilo-zamena-lamela/ Pod AH mislim na ANTI HOPPING kvacilo... koje ima funkciju eliminisanja poskakivanja i cak blokiranja kod naglog kocenja,,, zovu ga jos i SLIPPER CLUTCH ili ti ga klizajuce kvacilo... Pod AUTOMATSKO sam mislio na nesto kao REKLUSE Z START, znaci centrifugalno ( automatik recimo, jer menjas brzine i dalje sam, samo ne da da se ugasi kad stanes i ama AH funkciju takodje) Naravno APTC(anti hooping)-slipper clutch je mokro kvacilo sa viseslojnim lamelama. A automatsko kvacilo sam samo video na Aprilijinoj Mani 850, ona ima i automatski menjac a i manuelni i kvacilo je automatsko. Ali neku drugu vrstu motora sa tim kvacilom nisam video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...