P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 4, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Po manual 2.3l sa zamenom filtera. Ja uvek sipam kako fabrika kaze i to je to. Ja taj merac na obicnom GS nemam, nego onaj prozorcic ispod plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Septembar 5, 2020 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Iscedio sam ga super, naginjao levp, desno i stvarno je dosta izaslo na taj nacin, ali opet?! Na svom motorima koje sam imao sa takvim meracem se on ne zavrce prilikom provere nivoa pa rekoh i ovde.nista mpram da iscitam manual, imam ga, ali sto ti kazes za obicnog gs-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 5, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je agregat u nulu isti. Jesi li raskacio mali rezervoar gde se sipa ulje i njega iscedio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mickelangelo 9 Napisano Septembar 5, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Moto Guzzi v35 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, malitomic je napisao: Prethodno merenje 3,5l/100, umerena solo voznja, fabricki auspusi Poslednje merenje 3,66/100 Otvoreni auspuh,mix voznja, i u dvoje po gradu i solo van i po lokalu sa klincem. Neverovatno niska potrosnja za toliki motor. Ima li uopste neki u toj klasi da trosi manje?? Nego da priupitam, koliko ulja staje prilikom zamene? Kao da pamtim cifru od 2,5l??. Toliko sam i nasuo ali mi na meracu stoji nivo na polovini jedva. On se samo potopi do kraja i ne zavrce se prilikom kontrole, jel da? 2,5 l je previše, u funduro stane 2,1, a ako je GS 2,3 l sa zamenom filtera. Kada proveravaš nivo ulja motor mora biti baš, baš zagrejan, najbolje posle vožnje od bar 20-ak minuta i onda malo u mestu da proradi ventilator, ugasiš, sačekaš 2,3 minuta, odvrneš merač, obrišeš i samo potopiš, ne zavrće se. Kada tako budeš proverio, pokazaće ti nivo iznad max sa 2,5 l ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 5, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Neki veci spric u ruke i vadi 200ml. Ja sam jednom tako uradio, sve gedam nema mi dovoljno ulja. Posle odvadjavaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mickelangelo 9 Napisano Septembar 5, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Moto Guzzi v35 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, P.S. Dzon je napisao: Neki veci spric u ruke i vadi 200ml. Ja sam jednom tako uradio, sve gedam nema mi dovoljno ulja. Posle odvadjavaj. Višak ode u kućište filtera vazduha, a to nije lepo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 5, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Mickelangelo je napisao: Višak ode u kućište filtera vazduha, a to nije lepo... Nikako. Posle skidaj air box, cisti, zajebavaj se, napravi se posao bezveze. Plus moze da se desi da na onom crevcetu od air box-a kapne po agregatu, zivi Bog da ocisti to posle ne moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Septembar 5, 2020 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Evo po cemu sam se vodio. Po meni naj kompletniji vodic za odrzavanje f650 i jos ga je pisao nas covek. Kako god ulje je promenjeno, prekontrolisacu nivo svakako posle prve voznje ali mislim da nece biti potrebe za istakanjem ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 5, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Paaaa da, ali kao sto vidis i Motoholic je postupio kako kazu bmw inzenjeri u user manual. Dakle - SIPAJ 2.3 L! Ili u tvom slucaju izvuci tih 200ml viska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1733 Napisano Septembar 5, 2020 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Sutra planiram voznju pa cu ocitati nivo posle. Mislim da nece da mrdne ni malo ali videcemo. Cemu li sluzi sipkica ako ne ocitava dobro. Imam i nesto slika od jucerasnjih i danasnjih radova oko zamene ulja i ciscenja izduvne grane i skid plate-a, pa cu okaciti u mojoj temi o odrzavanju. Tamo imam slobodu da pisem svasta i kacim dosta slika i ne gusim ovu lepu i konstruktivnu temu. Da se neki posetilac ne smori u moru mog lupetanja a potrebna mu je informacija koju ovde svakako moze da dobije brzo. Pozdrav Ps. Da dodam voznja je zavrsena. Nivo ulja je sa juce ocitanih na pola od min i max dosao do samog vrha recke max. I dalje je 2.5l u njemu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 15, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam vidio u garazi da imam nosace kofera za F650 mislim da odgovaraju I za fundura i Gs-a, ako neko trazi, prodao bih.Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 15, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, BBojan je napisao: Jutros sam vidio u garazi da imam nosace kofera za F650 mislim da odgovaraju I za fundura i Gs-a, ako neko trazi, prodao bih. Sent from my SM-N975F using Tapatalk Mislim da nisu isti nosaci za funduro i za GS... Koju cifru bi trazio za njih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woz38 147 Napisano Septembar 15, 2020 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW F650 GS (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, BBojan je napisao: Jutros sam vidio u garazi da imam nosace kofera za F650 mislim da odgovaraju I za fundura i Gs-a, ako neko trazi, prodao bih. Sent from my SM-N975F using Tapatalk I montirao ako dođemo do Broda u BiH? Planiramo vožnju u tom pravcu do kraja miholjskoga leta 2020. godine. Naravno ako mi odgovaraju, BmW F650 GS 2007g Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 15, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan I montirao ako dođemo do Broda u BiH? Planiramo vožnju u tom pravcu do kraja miholjskoga leta 2020. godine. Naravno ako mi odgovaraju, BmW F650 GS 2007gAko budu odgovarali dogovorit cemo se, obavezno se javi za kafu bar, moj je 2002 i ima na sebi cini mi se da su identični. Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woz38 147 Napisano Septembar 15, 2020 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW F650 GS (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BBojan je napisao: Ako budu odgovarali dogovorit cemo se, obavezno se javi za kafu bar, moj je 2002 i ima na sebi cini mi se da su identični. Sent from my SM-N975F using Tapatalk Samo da Džon kaže da neće. Ipak je prvi pitao. A i da krenem put zelenog kartona i Bosne i Hercegovine sa F800 što su mu čađave svećice danas a u Tajikistanu je bio pre više od godinu dana.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 15, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nisu isti nosaci za funduro i za GS... Koju cifru bi trazio za njih?Tek sad vidim da je prva poruka od tebe, cijenio bih oko 70€...Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woz38 147 Napisano Septembar 15, 2020 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW F650 GS (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je drugačije voziti sa istima? Možeš slikati sa tvog ovog 2002 pomenutog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 15, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je drugačije voziti sa istima? Možeš slikati sa tvog ovog 2002 pomenutog?Ja sam imao fundura 99 godiste karburator, gs je 2002 ajnspric, gs je udobniji mirnije radi, funduro mi je bio malo visi, grublje kocnice sto je opet imalo svoje čari, ja sam sa Burgmana 400 koji je jako nizak presao na Fundura i odusevio se upravljivoscu , meni se od ta 2 bmw oba svidjaju I sve vise mislim da necu ni mijenjati ovog gs dok ne nudem imao love za 800 sto nece skoro.iako sam vecih gabarita nisam siguran da bi mi 1200 gs sjeo kao ovaj uzimajuci u obzir moj nacin zivota, vozim svaki dan kad.Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woz38 147 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW F650 GS (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Na sve se navikneš pa i 1200. 650cc je bicikla naspram 800cc ili tek ovog Velikog od 1200cc. Drug vozi BmW f800 gs. Još mi ne da da ga vozim. Možda u Bosni. Čitaš li Miki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Woz38 je napisao: Samo da Džon kaže da neće. Ipak je prvi pitao. A i da krenem put zelenog kartona i Bosne i Hercegovine sa F800 što su mu čađave svećice danas a u Tajikistanu je bio pre više od godinu dana.... Korektna cena skroz. Kolega prepustam ti nosace, meni je plan puta kroz Bosnu propao nazalost, tako da ako odgovaraju za GS, montiraj i u zdravlju da ih tovaris! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Na sve se navikneš pa i 1200. 650cc je bicikla naspram 800cc ili tek ovog Velikog od 1200cc. Drug vozi BmW f800 gs. Još mi ne da da ga vozim. Možda u Bosni. Čitaš li Miki? Imao sam priiku ove godine biti gost Zeljana Rakele na braču gdje su skupili GS ovi svih kategorija, i sretnem Borisa Rukavinu koji je sa gospođom obišao pola planete na dakaru 650, sad vozi 800 i meni je taj motor vrh. Da bude najveća fora on je to meni rekao za moj motor da je extra mašina njega nikad nije ostavila...Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woz38 147 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW F650 GS (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Bicikl zver koliko mu rok trajanja? Moj f650 nema još 50.000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Woz38 je napisao: Bicikl zver koliko mu rok trajanja? Moj f650 nema još 50.000km Nalazio sam ih na oglasima u Nemackoj sa predjenih preko 100.000km. Tako da... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BBojan 18 Napisano Septembar 19, 2020 U prolazu, 78 postova Lokacija: Brod, RS, BiH Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege koliko kosta registracija u Srbiji za motocikl, 650 i 1100?Sent from my SM-N975F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 105 Napisano Septembar 19, 2020 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, BBojan je napisao: Kolege koliko kosta registracija u Srbiji za motocikl, 650 i 1100? Sent from my SM-N975F using Tapatalk Meni je sa tehnickim pregledom izasla nesto preko 22.000 dinara. Za 1000+ kubika je oko 30.000 prva rega. Nije jeftino uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...