Jump to content

Moto Zajednica

Funduro Ekipa - BMW F650 & F650GS

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC

Ako se uklopim sa vremenom i preživim naredna tri vikenda , vidimo se u Kotlini pa da počnemo da se upoznajemo :takoje: ,to je nekih 75%

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

Meni je još to daleko za neka obećanja,ali ako ne budem radio sigurno dolazim.

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Kad se vec prica o predelu rikohvata, da se pohvalim malo :)

Rodjak mi je napravio na strugu, a drugi rodjak ofarbao, tegice za volan. Spao mi je jedan orginalni negde u voznji pa smo se malo zezali, i rezultati su (po mom misljenju) ekstra.

Mehanizam kacenja je kao na volanu na bicikli. Ide konus na konus i kada se zateze odupiru se o zidove volana.

Uostalom, slike ce reci vec sta treba :)

Onda smo ustanovili da opusteno moze da pravi i crash padove, rol barove i kojesta jos. Sada se sprema i glodalica pa ce biti tu jos prosirenje mogucnosti :)

post-4992-0-78592300-1305654621_thumb.jpg

post-4992-0-45019000-1305654630_thumb.jpg

post-4992-0-10158700-1305654640_thumb.jpg

post-4992-0-36773800-1305654654_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Zanima me ovaj vizir sa motorcikla u sredini sa narandzastim sedistem.

Slika

Koji je to vizir? Bas mi se svidja kako mu stoji, a i deluje da je vrlo efikasan.

Unapred hvala.

• BJB Maxi Scooter Club, 154 postova
  • Motocikl: yamaha majesty 250

Au bre koja ste vi sekta, od vas su gori samo oni sa Afrikama :D

A sad par pitanja:

Koje su razlike izmedju F650 F650GS i F650ST?

Jel mogu ja gabaritno da se uklopim ? Imam 105kg i 195cm (visine, ne duzine :D )

Do sad sam peglao samo skutere do 500ccm, pa jel ok za prvi motor?

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: 450MT

Zanima me ovaj vizir sa motorcikla u sredini sa narandzastim sedistem.

Slika

Koji je to vizir? Bas mi se svidja kako mu stoji, a i deluje da je vrlo efikasan.

Unapred hvala.

Vizir je Kappa/Givi

http://www.kappamoto.com/per-la-tua-moto/eng/marca/*BMW*/modello/*F+650+%2894+%3E+96%29*/

• "Greasy Thumb", 442 postova
  • Motocikl: F650 ST Furuna

Au bre koja ste vi sekta, od vas su gori samo oni sa Afrikama :D

A sad par pitanja:

Koje su razlike izmedju F650 F650GS i F650ST?

Jel mogu ja gabaritno da se uklopim ? Imam 105kg i 195cm (visine, ne duzine :D )

Do sad sam peglao samo skutere do 500ccm, pa jel ok za prvi motor?

Boxi imas dosta materijala nekoliko stranica unazad ali generalno :

F650 Funduro se razlikuje od F650 Strada (ST ) po 19'' napred ( ST ima 18'' ) , korman je malo drugaciji i generalno ostalo je manje vise isto ( ili estetika ).

F650 GS je naslednik Fundura i po izgledu su nebo i zemlja... ali zato se i cena razlikuje za 1500-2000 zavisi od primeraka... Motori su 90% isti sem sto GS nema karburatore , malo manje trosi, mnogo lepse izgleda ( logicno novija generacija ) i par sitnica... losija strana svega toga novog je ako treba nesto da se zameni pa filter goriva za GS-a kosta a za Funduro ti ni ne treba :)

Sto se tice visine... Ja sam masala konjina ( 185-190cm 95-105kg variram :) ) ali DzOkS je konj na kvadrat ( laksi ali visociji sto bi rekli nasi ) i Funduro mu nije uopste mali... mada nije ni veliki... za sve preko 185 samo veliki GS-ovi izgledaju bas onako ok... sve ostalo ( honde i bakraci ) jednostavno nije bas taman... nije malo ali ... nije taman :) ( naravno ovde ne racunam Trafike i Stenere jer su to ogromne kangrbe ali za njih imas drugu sektu :) )

Generalno kao sto vidis u 17 strana vise se mi prozivamo i offujemo nego sto mucimo muku sa kvarovima jer ... stvarno ih nema :)

pozz

Alo bre kome ti papucar ? Nemoj sad da ( RANKOOOOO!!! cuje se glasno ) ... cekaj sekund ... ( Ranko mrcnino... Da draga ? Reci sreco ? sta koj ku*** sreco? sudove bre nisi oprao, nije usisano od juce, prasina se nakupila samo tako od jutros ... sta je biloooooo? oces da se vozis a ? malo ti bilo sto si bio pre mesec dana sa onim Rambom na voznji a ? Prodacu ti motor ne zvala se ja Karakondzula ) ...

ej Dzoks vraticu se tebi posle imam neka posla zovu me ortaci na pivo brate... aj...

Ranko hvala na odgovorima. :takoje:

Po svemu sudeci juricu f650, e sad da li f i st ? U sustini mi treba za po gradu i vikend voznje,nikakav off ili nesto tako. Koje su prednosti a koje mane izmedju fundura i strade,tj koja je razlika izmedju 19" i 18"?

Aj nek se javi taj deo populacije pa nek objasni zasto voze ST . A Dzoks ti objasni zasto vozis fundura :Mina:

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

21" je standardna veličina točka za motore namenjene off road vožnji.

17" je standardna veličina točka za motore namenjene uličnoj vožnji.

19" je neki kompromis koji ima većina enduro motora (znači koji su i za gelande (off road) i za strasse (ulicu)).

Taj točak od 18" znači približava ST (ST = strada = ulica) uličnoj a udaljava ga od off road vožnje.

• Podržavam 3

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ма нема разлике, паркираш један поред другог безмало исти, гедај који ти је јефтинији, а остало су неке глупе ситние које упоште нису толико битне. Ово ме подсети на ону причу о неким кавама клх и клд и клб а разлике су у неки ситним вешањима или тако. Ја возим један, пробао овај Папучаров СТ разлика је мизерна. Веруј ми да лаик не би препознао разлику!

Ranko hvala na odgovorima. :takoje:

Po svemu sudeci juricu f650, e sad da li f i st ? U sustini mi treba za po gradu i vikend voznje,nikakav off ili nesto tako. Koje su prednosti a koje mane izmedju fundura i strade,tj koja je razlika izmedju 19" i 18"?

Boxi, jednom i ja da kazem da Manjerka u pravu... ST i Funduro zaista nemaju neke razlike da bi sada bio iskljuciv kod kupovine ( mada , moj ST i nije bas ST jer ima napred 19'' tako da sam polu gay :) )...

Da malo smanjimo off a da ti malo vise pomognemo :)

Ako imas trenutno malo vise para ( malo vise znaci baratas sa 3-3.5 iljade ), nemoj da uzimas F650ST/F vec 650GS ... zasto ?

Pa, recimo posle godinu ili dve voznje bilo kojeg F650 sa tugom u srcu odlucujes se na nesto vece ( veliki GS-ovi ili RT ) i mnogo ces lakse da prodas GS-a iako i ST i Funduro super drze cenu...

Ako se ne varam ovo ce ti biti prvi motor ? Ako nesto treba da ima prvi motor to su super kocnice a to ne moze niko da ospori za F650... brembo radi poso' neverovatno... takodje lakoca voznje je zaista na stranu F650 u odnosu na druge endurce mozda bas zbog toga sto je napred 19'' a ne 21'' ... vise je za road nego za off road ... mada Dzoks aka Rambo aka Manjerka aka Brate brate divi ovo brdo aj se penjemo motorima , vozi Furunu kao da je koza :)

uostalom... evo ti procitaj i ovo za F650 http://forum.bjbiker...pic/26505-f650/ a i ovo za F650gs http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/31095-f650gs-f650gs-dakar-2000-2007/

Poz i slobodno nas davi jer inace ima da se poubijamo , sto od dosade sto od prozivanja ( naravno Dzoks ce da me ubije i u prvom i u drugom slucaju :) )

PS. Niko ali niko od nas nije gledao da li je ST ili Funduro... prosto vidis dobar primerak i to je to... mada isken da budem ja nigde jos nisam video 18'' prednji tocak na bilo kom F650 :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6

Ako neko zna kako radi Brembo na F-650...onda je to Ranko...Do pre mesec dana je osbito voleo da je koristi čak i kada ne treba.

Svim učesnicima u saobraćaju je hvalisavo demonstrirao kako Furuna koči i kako mu fantastično sija stop svetlo.

:nanana: :nanana: :nanana: :nanana: :nanana:

• Podržavam 1

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ako neko zna kako radi Brembo na F-650...onda je to Ranko...Do pre mesec dana je osbito voleo da je koristi čak i kada ne treba.

Svim učesnicima u saobraćaju je hvalisavo demonstrirao kako Furuna koči i kako mu fantastično sija stop svetlo.

:nanana: :nanana: :nanana: :nanana: :nanana:

Чак је једно време нон стоп држао кочницу ја мислио неке жице се залепиле 1lud.gif1lud.gif

• Podržavam 1

hehehe... word !

mada kad se malo setim kakvi su nam diskovi tj kakvi vama nisu , izgleda da ja i ne kocim nego mi se stvarno zice malo prespojile :)

O GSu za sada mogu samo da sanjam,treba da prodam skuter i da se dobro nategnem da bih skupio 2500e, za koje mislim da moze da se pazari dobar f650...

Koja kubikaza vam pise u saobracajnoj 650 ili 652?

Jel to znaci da prilikom registracije spada u kategoriju 650+ ccm a ne od 500 do 650ccm? Koliko po novom iznosi registracija?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja