severian 19404 Napisano Jun 2, 2010 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na koji nacin (i kojim sredstvom) najbolje ispolirati staklo, tako da uklonim sitne i nesto dublje ogrebotine? Radi se o nekoj staklenoj leguri, dosta podseca na obicno staklo (nije plastika), pa bih i probao kao sa obicnim staklom. Ima li neko iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Jun 2, 2010 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Staklo se jedino polira novim staklom Ako probas nesto samo ces napraviti gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Jun 2, 2010 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Stampar jesi li probao to ili si cuo od nekog? Aj ako imas neke slike "pre i posle" poliranog stkla okaci da vidim kako to izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Jun 2, 2010 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa nekom pastom za poliranje...finijom!Ne može biti ''staklena legura''...ili je staklo ili nije!!Naravno da nisu sva stakla ista po hem.sastavu ali su u pogledu nekih tipičnih osobina vrlo slična... Staklo se inače polira kao i sve drugo (ogledalo se recimo pravi na komadu ispoliranog stakla)samo se koriste fine paste za poliranje... Možeš i sam napraviti odgovarajuću pastu...sastojala bi se od fino sprašene krede,gašenog kreča i dest.vode ...vode se stavlja malo -da se dobije žitka kaša kojom ćeš da poliraš ...poliraš sa flis papirom ili vatom,eventualno jelenskom kožom (ali pravom) Hvala. Pokusacu sa nekom finom pastom za poliranje. Nemam sta da izgubim (i onako moram da zamenim to staklo, ako ne uspe poliranje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malverde 2 Napisano Jun 2, 2010 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisi ni prvi ni jedini koji je polirao farove. ako nemas polirku i paste. nemoj da se bakces vec odnesi negde i odradice ti za 10ak evra to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Jun 2, 2010 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakvo staklo je kod tebe u pitanju, ali sam bio spreman da menjam staklo na ručnom satu koliko je bilo izgrebano. I sajdžija ga je na sopstveni predlog ispolirao tako da se ne vidi ni jedna linija. Pa ono... eto, ako je to nešto što može da se odnese kod sajdžije, mislim ako nije barokni luster ili prozor, onda možda možeš tako da probaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Jun 2, 2010 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, postoje paste za poliranje stakla (imao sam je nekada,dok je nisam pozajmio drugaru ), ja sam sebi polirao šoferku na kolima..jes sporo ali odradi posao, malo ih je teže naći, ali postoje. za poliranje pleksija ili sl. će ti posao odradii i xerapol ili sl, skoro sam nekom liku polirao farove na puntu i bili su ko novi, doduše morali su i da se prešmirglaju pre poliranja koliko su bili sjeb... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
adnanalfa 0 Napisano Jun 2, 2010 In memoriam, 6 postova Lokacija: Zenica, BiH Prijavi odgovor kao problematičan A može li se vizir sa kacige polirati sa pastom za pleksiglas,nisu u pitanju duboke ogrebotine??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Jun 2, 2010 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro hteo da ispoliram neko staklo,otisao kod stakloresca,a on mi rece da mogu da se poliraju samo manje(plice)ogrebotine tj. one za koje nokat ne zapinje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5369 Napisano Jun 2, 2010 Integrisan, 13060 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan A može li se vizir sa kacige polirati sa pastom za pleksiglas,nisu u pitanju duboke ogrebotine??? Imaš PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Jun 2, 2010 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sutra uzimam izgrebano staklo i fareclu, pa cu da vidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Jun 3, 2010 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakvo staklo je kod tebe u pitanju, ali sam bio spreman da menjam staklo na ručnom satu koliko je bilo izgrebano. I sajdžija ga je na sopstveni predlog ispolirao tako da se ne vidi ni jedna linija. Pa ono... eto, ako je to nešto što može da se odnese kod sajdžije, mislim ako nije barokni luster ili prozor, onda možda možeš tako da probaš. Dobra ideja. Inace, radi se o staklu iz unutrasnjosti skenere nekog specijalizovanog uredjaja. Novo kosta kao svetog Petra kajgana ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Jun 3, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sutra uzimam izgrebano staklo i fareclu, pa cu da vidim staklo je isuvise cvrsto da bi sa njom uspeo...sumnjam da ces ista postici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2127 Napisano Jun 3, 2010 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan staklo je isuvise cvrsto da bi sa njom uspeo...sumnjam da ces ista postici E o tome se i radi ovde. Po njihovoj prici ispade da to moze bilo ko da uzme i vrlo jednostavno da odradi, jos i u kucnoj reziji. A onda ispade da treba posbna p0asta koja se tesko nabavlja, da treba dugotrajniji proces itd. itd. EDIT: Dugujem izvinjenje svima ako bude tako jednostavno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 3, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti je stampar napisao i od cega mozes napraviti pastu, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jun 3, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa nekom pastom za poliranje...finijom!Ne može biti ''staklena legura''...ili je staklo ili nije!!Naravno da nisu sva stakla ista po hem.sastavu ali su u pogledu nekih tipičnih osobina vrlo slična... Staklo se inače polira kao i sve drugo (ogledalo se recimo pravi na komadu ispoliranog stakla)samo se koriste fine paste za poliranje... Možeš i sam napraviti odgovarajuću pastu...sastojala bi se od fino sprašene krede,gašenog kreča i dest.vode ...vode se stavlja malo -da se dobije žitka kaša kojom ćeš da poliraš ...poliraš sa flis papirom ili vatom,eventualno jelenskom kožom (ali pravom) kreda , kreda shkolska za pisanje po tabli ... ??????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoomla 2 Napisano Jun 11, 2010 U prolazu, 85 postova Lokacija: hrv Prijavi odgovor kao problematičan CERIJ OKSID se koristi za poliranje stakla !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...