Jump to content

Moto Zajednica

SUZUKI GSX1100F PROBLEM

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50

skoro sam uzeo gsxf11000 vazdusaru 95god

e sad motor veoma slabo ide,razumem ja da je on "F" sve to stoji,ali ipak on ima 1100 kubika i oko 100konja,morao bi da ide malo bolje,mnogo bolje..

taj dan kad sam ga uzeo znaci put od indjije do beograda...ja i drugar na njemu,jedva auto preticem,jedva...motor jedva stize do 180kmh!e sad on povuce na malim obrtajima negde do 5000 ali posle cvonjak...e sad prethodni vlasnik tvrdi da su mu svecice u losem stanju i da treba da se menjaju,i da mu treba jedno stelovanje karbosa...da li moze da bude do toga?

problem je isto sto ja neznam kako taj motor treba da ide,jer ga nikad nisam vozio,ako neko zna molim da nesto napise...ili pomogne na bilo koji nacin! dali je moguce da moja gpz 500s iz88godine brza od suzukija?

vozio sam yamahu fz 750,600 f3 hondu,sve su to ""efovi" a ipak sve je to islo mnogo bolje od suzukija...uopste mi nije jasno !!!

POZDRAV SVIMA I HVALA UNAPRED

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Uvek može da bude do karbova... Opali jedno dobro čistenije pa vidi šta kaže. Usput možeš i svećke da izmenjaš s obzirom da su relativno bagatela.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

skoro sam uzeo gsxf11000 vazdusaru 95god

e sad motor veoma slabo ide,razumem ja da je on "F" sve to stoji,ali ipak on ima 1100 kubika i oko 100konja,morao bi da ide malo bolje,mnogo bolje..

taj dan kad sam ga uzeo znaci put od indjije do beograda...ja i drugar na njemu,jedva auto preticem,jedva...motor jedva stize do 180kmh!e sad on povuce na malim obrtajima negde do 5000 ali posle cvonjak...e sad prethodni vlasnik tvrdi da su mu svecice u losem stanju i da treba da se menjaju,i da mu treba jedno stelovanje karbosa...da li moze da bude do toga?

problem je isto sto ja neznam kako taj motor treba da ide,jer ga nikad nisam vozio,ako neko zna molim da nesto napise...ili pomogne na bilo koji nacin! dali je moguce da moja gpz 500s iz88godine brza od suzukija?

vozio sam yamahu fz 750,600 f3 hondu,sve su to ""efovi" a ipak sve je to islo mnogo bolje od suzukija...uopste mi nije jasno !!!

POZDRAV SVIMA I HVALA UNAPRED

ja ga vozim,to nije 100ks vec 136ks,i to izuva iz cipela kako ide,,3com 220,,,do 230,, a na 270 ima jos gasa,,prva druga treca,stvarno treba da se drzis za njega,,sta mu fali,,,,

e to ..ja sam se igro sa njegovim karbovima,to je nauka u malom,kada ih otvoris moze da bude i pandorina kutija,svasta nesto moze da im fali,spisak je predugacak,svecice jrb9 uvek mozes da kiupis i promenis, toje verovatno http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_gsx1100f%2094.htm ovaj motor.. nesto mu fali sta treba videti.ali ako nisi majstor ili nemas nekog ok servisera nepreporucujem ti da sam rasturas karbove,naravno prvo treba da utvrdis kvar,kreni redom,filteri goriva vazduha svecice,izdreniraj karburatore, ako nije nista od toga,tu stani i teraj kod nekog servisera...

da to je taj model,ali njemu u saobracajnoj pise 100konja,da li postoji mozda model sa tom konjazom!?

uf sad se jos vise nerviram kad znam da treba da ide a ono nista! :D

svecice idu samo te ili mogu i ngk? posto treba da mi stignu...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa to i jesu ngk.... ;) ;) ;)

pusti ti svajcarce i njihovo ogranicenje,,,nijedan nema diznu 100,i nijedan nema zacepljenje auspluhe,,  :) :) :)

a treba da cupa usi i ruke iz ramena,mozda je tvoj zatvoren stvarno,ali i dalje su 100ks 100ks... :D :D :D

ja ga znam manje vise napamet,,bar sam carbove proucio uzduzz i popreko  ;D ;D ;D

znaci ima neka verzija sa 100 konja...da li je moguce da je neki klip progoreo,naprso ili tako nesto...

ili stvarno moze da bude da tako neide zbog svecica?

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Moze da ne ide iz dosta razloga. Ocigledno da si ti prilicno neiskusan sto se tice utvrdjivanja i otklanjanja kvara, a ovako preko neta tesko da iko moze da ti kaze sta tacno fali tvom motoru, pa bi najbolje bilo da se za savet i pomoc obratis nekom iskusnom majstoru koji ti je u blizini.

Pa nisam majstor...da jesam do sad bi ga poravio :D

nego ja pitam za to sto je meni prethodni vlasnik rekao,za te svecice i stelovanje karbosa,drugar mi je serviser,ali je poprilicno zelen,stavljam ga na test sa ovim motorom! :)

• Drug član, 1710 postova

Svecice i karburatori su po tebi malo? Pa da ne kazem bas da su osnovne stvari ali zavisi mnogo od toga. Provri filter vazduha, mozda nikada nije ociscen a tek manje zamenjen i proveri da nije neko nesto mrsio sa izduvima (promer cevi) itd. Moj je EF i imam ga tek nekoliko dana ali ide dobro, jeste da nemam sajlu km sata i dobre gume ali ide bogami solidno. Dajte preporuku za ulje...

• Drug član, 3008 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

I naravno, filter ulja. Proveri zazor ventila, plocice, lanac i lancanike i teraj ga jos 100 000km. Mrcina je to, ne crkava lako.

plocice zamenje,zamenjeno ulje,lanac je dobar al je podmazan sve jedno,samo da uvatimo vremena za te karburatore,pa da krenemo i na to...svecice cekam da mi donese covek inace bi ih odma zamenio...

hvala svima...:)

Svecice i karburatori su po tebi malo? Pa da ne kazem bas da su osnovne stvari ali zavisi mnogo od toga. Provri filter vazduha, mozda nikada nije ociscen a tek manje zamenjen i proveri da nije neko nesto mrsio sa izduvima (promer cevi) itd. Moj je EF i imam ga tek nekoliko dana ali ide dobro, jeste da nemam sajlu km sata i dobre gume ali ide bogami solidno. Dajte preporuku za ulje...

tvoj je isti ovaj model kao moj?? jel ima 130 ili 100 ks!?

Ima 88 KW, to je nekih 120 ks ja mislim, nadji manual na netu, ja jesam i bas sam se iznenadio kada sam video oznaku ulja API SF i vrlo korisnu tabelu za odabir W ulja, znaci ELF 20W-50 od 430 din zadovoljava standarde. Razumem ja da je 86 godine to mozda i bilo najkvalitetnije ulje i da sada ima daleko kvalittnijih polusint i sint ali zasto mu je ne bi sipao ono sa kojim je razradjen i radio bar prvih pet  godina posle proizvodnje? Ispravite me ako gresim...

plocice zamenje,zamenjeno ulje,lanac je dobar al je podmazan sve jedno,samo da uvatimo vremena za te karburatore,pa da krenemo i na to...svecice cekam da mi donese covek inace bi ih odma zamenio...

hvala svima...:)

Koje ulje si sipao?

bio je dogovor sa vlasnikom da mu zameni ulje i nasprica lanac pre nego sto uzmem motor,reko mi je koje je sipao, ali sam ja zaboravio jbg :D

• U prolazu, 11 postova

prijatelju ja imam isti takav motor , i moguti reci da IZUVA I CARAPE ZAJEDNO SA CIPELAMA . ovaj moj sam vozio 270 km/h i ima jos gasa . dodji do indjije pa probaj ...............

auu druze malo mi daleko da dodjem do indjije da obrnem krug tvojim motorom :)

mada nemam nista protiv da se nadjemo na nekoj voznji ili skupu ili ako budes u beogradu mozemo da se cujemo da odemo neki krug,nadam se da ce motor da mi proradi do tad..:D

mogli bi da napravite neki klip vi sto imate suzanu 1100 pa ga postavite da vidimo kako to stvarno shiba !!! :D

danas sam provozao motor (inace sam ga zadnji put provozao pre neke dve nedelje ) motor IDE KAO BLESAV!!!!

NISAM MOGAO DA VERUJEM KAD SAM SEO NA NJEGA,drugi motor,samo smo mu napunili dobro akumulator,zato sto nije hteo da upali ni na zice...

da li je moguce da je bilo do praznog akumulatora,sad ubija kako ide,UBIJA.... a jos mu svecice nisam promenio niti nastelovao karbose...kako li ce tek onda  da ide :)))))))

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ako ga je prethodni vlasnik namestio da ide na struju, onda je sigurno bilo do akumulatora.

ma nema vise problema... NADAM SE..pu.pu da neureknem :)

nije imalo ni tecnosti u akumulatoru,nije ni mogao da drzi struju,evo danas sam se bas slatko navozao naravno duga svetla ceo dan upaljena i sve u fulu radi..:)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja