mungos 910 Napisano Maj 24, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da se smejete jer je svaka muka teška. Naime, kad pada kiša ili kad perem motor, ostane mi voda ispod poklopca rezervoara. To izaziva koroziju i stvara mešavinu benzina i H2O koja u kasnijoj exploataciji može (verovatno) da pravi problem. Ustvari, zapušena mi je ona cevčica koja služi kao odvod iz tog prostora. Pokušao sam žicom i pumpom ali džaba trud. E sad pošto u kolekciji imam 2 leve ruke i oštećen mozak za majstorisanje očekujem savet od Vas. Ta cevčica ide spitalno prema izlazu i to otežava zaFat. Pomagajte drugovi, što reče narodni pesnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Maj 24, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jedino kompresor, kada dune ima da ispravi tu spiralu i da izbaci svu prljavštinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 24, 2010 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Stavi neku sliku poklopca, da vidimo da li mozemo ovako, preko foruma, da ti pomognemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Maj 24, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Slikaću pa postavljam. Mada poklopac ko poklopac. Ništa spektakularno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ovako napamet, moze li se igdje napraviti neki odvod, tj. da malo busilicom probusis, pa da ta voda sto se nalazi tu polako izlazi. Ako me razumijes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Maj 25, 2010 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ovako napamet, moze li se igdje napraviti neki odvod, tj. da malo busilicom probusis, pa da ta voda sto se nalazi tu polako izlazi. Ako me razumijes? da ide direktno u rezervoar? ;D Kako da busi kad je poklopac na rezervoaru Jedino kompresor pa sa druge strane i onda ce da ti istjera sve gore,imao sam slican problem na autu s tim odvodnim cjevcicama i tako sam rijesio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Maj 25, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Rešeno. Sajlica, kompresor, malo muke i to je to. Ali..... Sajla neće više od 20-ka cm da udje u cev. Muvaj, turaj, vrti i kao da je došla do tog čepa jer ima na njoj malo blata kad se izvadi. Dalje neće ni makac. Kada sam hteo da produvam sa kontra strane pojavila se trilema. Naime, ima tri creva. Ko ce to da prati kuda ide svako od njih nego metoda udri pa kako bude. Prvo crevo je odzraka za rezervoar. Aj drugo kad ono pljus ulje iz "od negde" sa leve strane motora. Pogledam, analiziram, a ono ulje za kočnice. Probam kočnice, one rade, ali mi lampica prijavljuje problem. Opušteno. To ću kasnije da rešavam. Pokušam treće crevo i ono na jedvite jade probije i to pravo u moje oko jer sam zverao da li se gore nešto dešava. No nema veze. Ja zadovoljan uradjenim jer mi je to bilo zapušeno još od kad sam ga kupio. Računam samo ću da dolijem to malo u ćasu za ulje i ćeraj. Odem na posao i onda uveče pogledam gde je ta ćasa kad, ne lezi vraže. Sve ćase pune. Aj da probam da ispustim vazduh jer sam možda naduvao vazduh u sistem ali vazduha nema. Tada izgubim potpuno zadnju kočnicu. Počnem lagano da se nerviram i spominjem majstora ili ne daj bože Radulovića. Ma sam ću. Rasturim malo plastike da zavirim ispod i nadjem gde je ABS sistem. E tu postoji izmedju ostalog i kao neki holenderi u kojeima postoje neka mala sita. Provalim da se tu sigurno sipa ulje i da mi je taj nivo signalizirala lampica. Sipnem malo ulja i mali sada koči kao pre i ne pali se lampica. E tako zbog mal vode u rezervoaru napravih problem sa kočnicama. Ne vatam se više za alat. Majke mi. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 304 Napisano Maj 25, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Zica ti je kruta pa ne moze da pregura krivinu, probaj neku sajlu (zadnja kocnica od decje bicikle) i sve vreme dok je guras je i obrci u stranu na koju je inace namotana. Svojevremeno sam tako cistio kanale od sibera na kolima i uspevalo je i obavezno javi sta ucini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...