Jump to content

Moto Zajednica

Mukica

Recommended Posts

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Nemojte da se smejete jer  je svaka  muka teška.

Naime, kad pada kiša  ili kad perem motor, ostane  mi  voda ispod poklopca  rezervoara. To izaziva koroziju i stvara mešavinu benzina i H2O koja u kasnijoj exploataciji može (verovatno) da pravi problem. Ustvari, zapušena mi je ona cevčica koja služi kao odvod iz tog prostora. Pokušao sam žicom i pumpom ali džaba trud. E sad pošto u kolekciji imam 2 leve ruke i oštećen mozak za majstorisanje očekujem  savet od Vas. Ta cevčica ide spitalno prema izlazu i to otežava zaFat.

Pomagajte drugovi, što reče narodni pesnik.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12450 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Jedino kompresor, kada dune ima da ispravi tu spiralu i da izbaci svu prljavštinu.

• Zainteresovan, 730 postova

Ovako napamet, moze li se igdje napraviti neki odvod, tj. da malo busilicom probusis, pa da ta voda sto se nalazi tu polako izlazi. Ako me razumijes?

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Ovako napamet, moze li se igdje napraviti neki odvod, tj. da malo busilicom probusis, pa da ta voda sto se nalazi tu polako izlazi. Ako me razumijes?

da ide direktno u rezervoar?  ;D  Kako da busi kad je poklopac na rezervoaru  ::)

Jedino kompresor pa sa druge strane i onda ce da ti istjera sve gore,imao sam slican problem na autu s tim odvodnim cjevcicama i tako sam rijesio...

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Rešeno. Sajlica, kompresor, malo  muke i to je to. Ali.....

Sajla neće više od 20-ka cm da udje u cev. Muvaj, turaj, vrti i kao da  je došla do tog čepa jer  ima  na njoj malo blata  kad se izvadi. Dalje neće ni makac.

Kada sam hteo da  produvam  sa kontra strane pojavila se trilema. Naime, ima tri creva. Ko ce to da prati kuda ide svako od njih nego metoda udri pa kako  bude.  Prvo crevo je odzraka za rezervoar. Aj drugo kad ono pljus ulje iz "od negde" sa leve  strane motora. Pogledam, analiziram, a  ono ulje za kočnice. Probam  kočnice, one rade, ali mi lampica prijavljuje problem. Opušteno. To ću kasnije da rešavam. Pokušam  treće crevo  i ono na jedvite jade probije i to  pravo u  moje  oko jer sam zverao da li se  gore nešto  dešava.  No nema veze. Ja zadovoljan uradjenim  jer  mi je  to  bilo  zapušeno još od kad sam  ga kupio. Računam samo ću da dolijem to malo u ćasu za ulje  i ćeraj. Odem  na posao i onda uveče pogledam gde je  ta ćasa kad, ne lezi vraže.  Sve ćase pune. Aj da probam  da ispustim vazduh jer  sam možda naduvao vazduh  u sistem ali vazduha nema. Tada izgubim  potpuno  zadnju kočnicu. Počnem  lagano da se nerviram i  spominjem  majstora  ili ne daj bože  Radulovića. Ma  sam ću. Rasturim malo plastike da zavirim  ispod i  nadjem gde je ABS sistem.  E tu  postoji izmedju  ostalog i kao neki holenderi u  kojeima postoje  neka mala  sita. Provalim da se tu  sigurno sipa ulje i  da mi  je taj nivo signalizirala lampica.  Sipnem malo ulja  i mali sada koči kao  pre i ne pali se lampica. E  tako  zbog  mal vode u rezervoaru napravih problem sa kočnicama.

Ne vatam se više za alat. Majke mi. ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Zica ti je kruta pa ne moze da pregura krivinu, probaj neku sajlu (zadnja kocnica od decje bicikle) i sve vreme dok je guras je i obrci u stranu na koju je inace namotana. Svojevremeno sam tako cistio kanale od sibera na kolima i uspevalo je i obavezno javi sta ucini ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja