Jump to content

Moto Zajednica

chip za r1 i r6

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 232 postova

danas sam dobio chip box za moju yamahu r6 i mogu samo reci da u kombinaciji sa K.N filterom i samim chipom motor ide fenomenalno,imao sam k7 750 i koliko vidim ide bolje od njega

svima koji imaju malo viska para a vole snagu iskreno ga preporucujem

fenomenalna spravica

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 85 postova

danas sam dobio chip box za moju yamahu r6 i mogu samo reci da u kombinaciji sa K.N filterom i samim chipom motor ide fenomenalno,imao sam k7 750 i koliko vidim ide bolje od njega

fenomenalna spravica

nemoj se ljutit ali ne mogu vjerovati da se toliko moze osjetiti razlika, jer ako imas motor od 150ks 5-8 konja vise gore NEMA sanse da osjetis.

ovo je za mene cisto bacanje para.

kn filter ne daje nista konja, samo moze da zvuk promjeni zbog protoka zraka.

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

fenomenalna spravica

nemoj se ljutit ali ne mogu vjerovati da se toliko moze osjetiti razlika, jer ako imas motor od 150ks 5-8 konja vise gore NEMA sanse da osjetis.

ovo je za mene cisto bacanje para.

kn filter ne daje nista konja, samo moze da zvuk promjeni zbog protoka zraka.

Slazem se u potpunosti...  ;D

ja opet lepo kazem da sam vozio dugo k7/750 kasnije r1 par meseci onda k8 1000, sada sam uzeo r6 i kao sto kazem

jako se vidi razlika jer ovaj motor ima oko 130 ks koliko je sada dobio na konjima neznam ali jedno znam da daleko ide bolje,na mojim kolima imam

chip box i kola su se preporodila.sve je stvar u protoku vazduha i ni u cemu vise sada koliko se razumete u te stvari nije na meni da sudim ali opet kazem motor ide daleko bolje,danas smo ga vozili moj kum i ja on ima 636 i nikako nisam mogao sa njim da idem,sada on nemoze ni u startu ni u krajnjoj brzini da mi parira ;)

• U prolazu, 85 postova

ja opet lepo kazem da sam vozio dugo k7/750 kasnije r1 par meseci onda k8 1000, sada sam uzeo r6 i kao sto kazem

jako se vidi razlika jer ovaj motor ima oko 130 ks koliko je sada dobio na konjima neznam ali jedno znam da daleko ide bolje,na mojim kolima imam

chip box i kola su se preporodila.sve je stvar u protoku vazduha i ni u cemu vise sada koliko se razumete u te stvari nije na meni da sudim ali opet kazem motor ide daleko bolje,danas smo ga vozili moj kum i ja on ima 636 i nikako nisam mogao sa njim da idem,sada on nemoze ni u startu ni u krajnjoj brzini da mi parira ;)

vidi kupio sam sebi za hayabusu komplet akrapoviča za 1500eura yoshimurinu elektroniku za 2100eura stavio kn i znas sta ?

nisam osjetio gotovo nikakvu razliku.

to je bacanje para, reci ti sta hoces.

pravi tuning se radi sa komplet drugim klipovima bregastama itd itd da ne nabrajam.i sa time se ne dobije 50 ks nego mozda 10 do 15% i sve to kosta masu para, pa se koristi samo na trkama jer mi obicni drkadzije ne iskoristavamo motore niti 70 posto.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Kao što Mrki Boy reče treba početi od više vazduha ali nažalost samo sa KN filterom po meni ne dobiješ ništa osim mogućnosti da ga pereš i tako ne menjaš papirne filtere i malo uštediš  :D

Da bi zaista imao više vazduha to zahteva kompletnu modifikaciju tunela za uvlačenje vazduha i neki filter koji svojim protokom neće da ošteti motor ali tek tada si u problemu jer šta sada sa gorivom jer si upravo tada sve poremetio i možeš da spališ motor sa siromašnom smešom?

Chip tuning šta god to bilo kako on zna da ti napravi adekvatan AF mix od 1500-13000rpm?

Mnogo je to komplikovano za nekih do 5ks (posle tuninga) više i možda pokretljiviji motor u celom opsegu rpm.

Veći priraštaji snage idu sada odozgo bregaste i drugo na dole ali to može da prevaziđe cenu npr novog motora

Ne želim da sumnjam da njegov R6 ide sada bolje od Kawe 636 ali teorija i praksa do sada su pokazali da AF  mora da se tjunira, na karbovima sa diznama a na FI sa promenom impulsa za otvaranje dizne

ma mrki sad kad je ubacio to nesto u r6 misli da je brzi pa mu ga dao vise po gasu ;)

upravo tako kralju sad ga dajem po gasu pa osetim veliku razliku

pre nisam toliko gasiro najvise do 4hiljade obrtaja sada idem nekad i preko pet ipo hiljada /samo nekada/ ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja