midela 0 Napisano Maj 20, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornja Rogatica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima.Zanima me da li neko vozi SPRINT CROSS 50 i kakva su vasa iskustva sa ovom motorom, kakvog je kvaliteta i koji su mu najcesci kvarovi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Maj 20, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan na ovaj mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midela 0 Napisano Maj 20, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornja Rogatica Prijavi odgovor kao problematičan Da to je taj motor,da li znas nesto vise o njemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 20, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Po maskama lici na suzuki dr 125 a sta je u njemu ne zna se... Ako si zapeo za 50ccm kros preporucujem ti keway x-ray mnogo lep motor imao sam priliek da g avidim i popricam sa vlasnikom agregat je minareli AM-6 6 brzina on se ugradjuje u apriliju rs 50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Maj 21, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo motorce proizvodi firma Yamasaki, ciji su proizvodi osrednjeg kvaliteta. Nije los mada bih ja ipak uzeo Qingqija ili Pulsera koji su malo skuplji a dosta ozbiljniji. X-ray jeste dobro motorce, jeste da ima minarelijevu masinu koja se je odlicno pokazala ali je papreno skup i cena mu u opste nije realna. 2000 i nesto evra za 50 ccm je puno bez obzira na kvalitet i proizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Maj 21, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan bio sam na sajmu pre par nedelja pa sam ga slikao..nisam nesto ni obracao paznju,tek kasnije mi je zapao za oko Za prvi maj sam gledao nekog momka kako se voza po sumi sa njim,motor neide uopste lose samo sto neverujem da je to tako fabricki,cuje se odlicno a izgleda dosta dobro,nebi reko da je 50 kubika da negledam masinu ;D sigurno malo trosi jer je 4t samo neznam kako ide,bas bih voleo da ga probam malo ili da me bar neko provoza na njemu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midela 0 Napisano Maj 21, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornja Rogatica Prijavi odgovor kao problematičan Nebi uzimao nista vece,motor mi treba uglavnom za lagani off, odlazak na pecanje,obilazak njive i u slucaju da me uhvati kisa da se mogu dokopati asfalta jer sam sa automatikom imao dosta guranja kroz blato.Ovaj model mi je zapao za oko ali nisam uspeo mnogo da saznam o njemu,u mom kraju nisam jos nijedan vidio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Maj 21, 2010 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Max.brzina mu je oko 50 kmh. Prilično je slabašan jer je 4-taktna mašina, ali zato malo troši. Dosta su pouzdani, nema nekih posebnih kvarova osim što moraš kao na svim kineskim motorima u prvih par stotina kilometara pritegnuti sve šrafove i prikačiti buksne. Jedina stvar koja im često strada su silen blokovi u zadnjem točku u koje ulazi zadnji lančanik. Njihova cena je oko 800 din za sva 4 komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 21, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Za lagani off ti je dovolan i tomos atx ;D a sto se tice x-ray to je 2t masina i gravirana je 80 znaci tu negde do 70 ipak je skracen prenos a moze se naci polovan za +1500e imajte na umu da ovo nisu motori stariji od 3-4 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moj brat ima Peugeot xr6 koji ima bas tu minarelijevu masinu. Sam agregat se je stvarno fino pokazao, lepo ide, malo trosi, pouzdan. Max brzina mu je do realnih 70 po ravnom, eventulano 75, radi se o trkalici, za enduro mozda jos sporije. On stvarno nije los ali i za 1500e moze da se uzme mnogo bolji motor, bilo brendiran ili kineski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nebi uzimao nista vece,motor mi treba uglavnom za lagani off, odlazak na pecanje,obilazak njive i u slucaju da me uhvati kisa da se mogu dokopati asfalta jer sam sa automatikom imao dosta guranja kroz blato.Ovaj model mi je zapao za oko ali nisam uspeo mnogo da saznam o njemu,u mom kraju nisam jos nijedan vidio. Video sam u prolazu, ali ne znam nista posebno o njemu. Doduse na jednom skupu ga je neki klinac turirao 15 minuta, a i nakon toga nastavio je da radi k'o sat. Za tvoje potrebe prolaska kojekuda, svakako dobra opcija ipak o eksploataciji ne bih znao puno da kazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 22, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tog minarelijevog motora na rs 50 koja je gravirana 120 moze da izvuce oko 95-100 (mislim da su skinute blokade). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Maj 22, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ako bi uzimao dvotakti motor od 50cc nema sta puno da bira,koliko sam shvatio minireli masina je i na rs,mx,rx,dt,derbi senda..svi imaju 6 brzina i vodeno hladjenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Maj 22, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da, pricamo o toj masini. Poenta je u tome sto svi motori a pogotovu 50-ice dosta lazu. Pricam o realnoj brzini merenu Gps-om. I ovaj Peugeot moze da prebaci stotku na blagoj nizbrdici ali to nije realna max brzina. U svakom slucaju te masine nisu pravljene za velike brzine i ako te policija nahvata da vozis dosta preko 50 obrao si bostan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Maj 22, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sta da ti kazem kad je tomos bt koji je nasto jos 80 i neke fabricki radjen da ide 80 (a bogami ide i do 100) a to nije neka klasa u poredjenju sa markiranim motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midela 0 Napisano Maj 23, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Gornja Rogatica Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o gileri rs 50,posto imam priliku da uzmem polovnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano Jul 12, 2010 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Od nedavno sam sam se zainteresovao za model Sprint Trigger i ovaj Sprint Cross, ali od kada sam saznao da je razlika u ceni oko 900 eura onda mi se ovaj vise svideo Moje je pitanje kakav je u voznji i koja je maksimalna brzina pri skidanju blokade? Posto vidim da sa blokadom max. brzina je 45. km/h, a ako bi mogao da izvuce samnom bar 60km/s bio bi prezadovoljan. Da ne bude zabune, ja sam ljubitelj automatika, ali jedino sta mi smeta na njemu je njegova velicina, tako da kad se sedne na njega i stavi kaciga jednostavno izgleda smesno. Ovaj model je prilicno velik i mislim da kad bih seo na njega da ne bih mogao pipnuti zemlju sa nogama (i ako sam visok 184cm) tako da je pitanje da li bi se vesanje moglo spustiti za bar nekih 10-ak cm? I posto nisam neki poznavatelj motora pitanje da li bi ovakav motoric mogao prelaziti nekih stotinjak kilometara ili bi se pregrejao posle 20? Evo nekih podataka o motociklu: # Tip motora: 4-taktni, 1-cilindrični # Radna zapremina: 49 cc # Hlađenje: vazdušno # Masimalna snaga: 2,6 kW # Tip menjača: manuelni 4 brzine # Tip startera: elektro/mehanički # Dimenzije: 2040x870x1140 # rezervoar: 6 l # Maksimalna težina: 150 kg # Prednje kočnice: disk # Zadnje kočnice: doboš # Pneumatici-prednji: 2.75-21 # Pneumatici-zadnji: 4.10-18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano Jul 14, 2010 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Hmm... niko ne odgovara, ali do sada sam ipak sve saznao pa ako nekog zanima motor ima max. brzinu 80km/h, a kad sam ga isprobao isao je prilicno lepo (nije bilo potrebno odguravanje nogom da krene ) sa dve osobe se ipak malo muci, ali se vidi da i nije pravljen za dvoje. Zvuk je odlican, motor se cuje kao da ima 250ccm, a najbolje je da delova za njega ima svuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jul 14, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Licnog iskustva nemam, ali recicu ti ono sto sam video/gledao. Moj komsija je imao ovo motorce, lepo je to izgledalo kad ga je doterao (kupljen je polovan), medjutim na njemu se pokvarilo SVE sto je moglo da se pokvari, e sad zašto je to tako, nemam pojma. Ja bih zaobišao ovo u širokom luku. Skupljaj novce, ne žuri i gledaj nekog ocuvanog Japanca, to ti je moj savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Avgust 2, 2010 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaMikovic 1 Napisano April 11, 2011 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja da se pitam ja bih isto zaobilazio kineze i koreance........ imas toliko lepih i jakih japanaca i italijana aprilia yamaha honda gilera itd...... i po meni 2t je za 50 kubika a ne 4t to je presporo pogotovo ako treba negde da te izvuce... ja bih ti toplo preporucio aprilia rx ili mx (polovno)jer su novi preskupi idu i do 3000e.strasno su izdrzljive masine 6 brzina 12000 obrtaja krajna brzina do 100 garantujem ja imam apriliu i prezadovoljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano April 11, 2011 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Sta mu fali? Jeftin(nov), malo trosi, lep zvuk 4T motora, odrzavanje bagatela, ima svuda delova jer je kopija agregata Honde Cub, niko ga nece ukrasti na moto susretima... Moj je presao 2400km u par meseci i to zimi, prodao sam ga nedavno i zaradio 100 eura na njemu. Bilo je sve dobro dok nisam dobio posao pa moram vukljati dupe na drugi kraj grada, pa sada opet trazim isti motor Za voznju gradom dusu dalo, a boli me briga sto ne moze brze od 65km/h i ovako ne vozim brze od 50. Kome smeta nek' me zaobidje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LukaMikovic 1 Napisano April 12, 2011 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan sve je to lepo 1 sezonu ali sledecu ides od mehanicara do mehanicara da ti sredjuju sve i svasta.i kad budes presao preko 10 000 sa njim videces sta ce biti....... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano April 12, 2011 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Sto bih obilazio majstore? Radim u servisu, tako da nije problem ni sam da ga sredim i to po nizim cenama mada je i ovako vise nego jeftino Odakle ti tih 10.000km? Mislis da ne moze vise? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano April 12, 2011 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan opet poredite neke aprilie i yamahe i gilere sa ovim motorcicem.Ko to moze da poredi nema pojma o motorima. Nemojte pisati gluposti vec napisite nesto pametno o ovom motoru ako ocete,ako ne nikom nista. MadScientist,koliko je trosio,jesi racunao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...