Surb 66 Napisano Maj 15, 2010 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Da li moze da se namesti semering bez onog dodatnog alata u obliku dva poluprstena ili mora kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Maj 15, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan moze,malo ide taze ali moze a postoji mogucnost da zakacis i ogrebes stap....mislim da je blja varijanta da vidis nekog ko ima ili da ga napravis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Maj 15, 2010 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Moze, kao sto rece donmarkoni pazi samo da ne napravis riseve na stapavima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Maj 15, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Moze, kao sto rece donmarkoni pazi samo da ne napravis riseve na stapavima... ukoliko ga zagrebes/....dzabe ti nov semering kad ce tu da pusti.....ako imas nekog strugara u blizini neka ti od teflona,tvrde one bele plastike napravi "alat" za nabijanje semeringa.napravi rupu u njoj sa precnikom stapa a spoljasnja mera ti ja unutrasnji precnik stapa (ili po semeringu...rupa malo veza od unutrasnje mere semeringa a spoljasnja mera malo manja od spoljasnje semeringa...) ....prosto i jeftino a bezbedno po stap... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoganXT 0 Napisano Maj 16, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Niksic Motocikl: Beverly 500ie Prijavi odgovor kao problematičan kako me ova tema jako zanima zamolio bih vas da mi objasnite da li govorite o ovome http://fstg.motosport.com/motographics/images/products/hardparts/tools/forksealdrivers.jpg ili o ovome http://www.cyclegear.com/images/replacementmaintenance/mpro_fork-seal-bullet_org_MD.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Maj 16, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan prvi link Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Maj 16, 2010 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan A mozes i da rastavis amortizer i da lepo nakucas pomocu gedore semering u leziste.Onda lepo vratis stap na svoje mesto,sipas ulje i vozis se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Maj 17, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Veca je muka izvaditi stari da se nista ne ogrebe, nego nabiti novi. Ja skinem i rastavim stap, tako mi je sigurnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Maj 17, 2010 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam razmisljao o vadjenju semeringa. Da li mora da se amortizer rastavi ili moze bez rastavljanja amortizera. Sa kojim alatom se vadi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan se ti je to mnogo lakse i bezbednije uraditi ako rastavis stap Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Maj 17, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bez rastavljanja mozes da probas da nabodes tanak srafciger u semering i iscupas ga. Negde tako moze, negde ne, zavis koliko je semering tesno upao na svoje mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ste bre lenji toliko . Pa rasturite to bre izvadi stap napolje skini osugrac ( mora da ima osigurac koj drzi semening da ne izadje napolje ) lepo srafcigerom izvadi semening a novi pazi kako stavljas ( nabijas ) . Ja sam kod strugara napravio od gvozdja 6 ili 7 dimenzija i gotovo za sve tipove semeninga se pasuju . Ako ne vadis stap postoji velika verovatnoca da pri vadjenju ostetis ili stap ili nesto drugo . Najbolje skini manual za taj motor pa vidi kako se radi a i tako ces da znas koliko ulja ide i koje unutra . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Maj 18, 2010 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ste bre lenji toliko . Pa rasturite to bre izvadi stap napolje skini osugrac ( mora da ima osigurac koj drzi semening da ne izadje napolje ) lepo srafcigerom izvadi semening a novi pazi kako stavljas ( nabijas ) . Ja sam kod strugara napravio od gvozdja 6 ili 7 dimenzija i gotovo za sve tipove semeninga se pasuju . Ako ne vadis stap postoji velika verovatnoca da pri vadjenju ostetis ili stap ili nesto drugo . Najbolje skini manual za taj motor pa vidi kako se radi a i tako ces da znas koliko ulja ide i koje unutra . Sve je tako,samo ne mora da ima osigurac.Moze biti da je samo nabijem semering (kod mene na BMW npr.).Najlakse je da rasturis stap i da ga izvuces iz "cizme".Onda lepo mozes sve da ocistis,iscupas stari semering srafcigerom (postavis dascicu na ivicu cizme gde se nalazi semering.zabodes srafciger i pomocu poluge ga izvalis napolje.Dascica ti sluzi da ne ostetis stap.)Pre toga naravno,ako ima osigurac-sklonis ga.Zatim nakucas novi semering u leziste.Tu treba biti nezan,ali on nije devojka da ga bas moras milovati.Nakucas ga pomocu velike gedore,ako nemas specijalan alat,ili odneses kod nekog majstora koji je ukucao hiljadu semeringa da ukuca i tvoja dva.Kad legne OBAVEZNO GA NAMAZI ULJEM da ne guras stap kroz njega na suvo.Sve sklopis obrnutim redom od rastavljanja,sipas ulje koliko je fabrika propisala i gas... srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batarus 8 Napisano Februar 20, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se ovo pomoci svima! Ko ima malo volje i malo vremena evo resenja za zamenu semeninga i ulja u viljusci. http://www.youtube.com/watch?v=KDY4sHEnd1Q&playnext=1&list=PLEE72ED0064671788 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...