Jump to content

Moto Zajednica

Lanac did Vx,Va,Vm cvrstoca ili sta vec

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: kawa zx6r

Ljudi treba mi malo objasnjenje u vezi  lanca,elem montiran mi je novi komplet did-ov komplet sa jt lancanicima  530  vm (108/15/47) i primetio sam da u toku voznje nesto cvili sto je veca brzina jace se cuje i zvuk dolazi iz podrucja gde je mali lancanik po gruboj proceni zvuk  nervira i zivcira,elem u servisu smo pretresli sve posto su stavljene nove gume prvo to,lezajeve tocka,pa plocice,pa vodjice lanca,pa vratilo na koje ide mali lancanik upalili motor i probali ga po brzinama bez lanca i sve je ok,i stari lanac je 530 va i radio je normalno ne cvili ,na drugom thundercat-u koji je u isto vreme bio u servisu je stavljen isto nov koplet stim sto je 530 vx i ne cuje se nista osim normalnog zvuka lanca,opet komplet je kupljen u gevar novi,danas sam bio tamo pricao sa Koletom oni kazu da nisu imali reklamacija dosad na vm,serviser je uveren da je problem do lanca a ja pizdim.

Sta znace te oznake Va,Vx,Vm dali je to cvrstoca lanca ili sta vec i sta da radim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Imaš sve informacije na DID-ovom, tj. Gevarinom sajtu za lance...

Ali valjda sve ovo na slici može da ti pomogne...

specLanaca.png

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Ako si kupio adekvatne lančanike za tvoj motor što se tiče osnog rastojanja ono što meni pada na pamet je da nisi ukosio lančanike pa lanac ne gazi kako treba jer samo tako može da se proizvodi neki zvuk?

Podrazumeva se da je luft lanca korektan.

Pokušaj da koriguješ poziciju i pravac zadnjeg točka bez obzira na markere na viljušci

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Imao sam ranije takav slucaj, na kraju sam otkrio da mi je cvilio semering osovine prednjeg lancanika. Guma semeringa koja je u kontaktu sa osovinom koja se okrece je proizvodila taj zvuk. Povremeno sam to podmaivao, zvuk se izgubi jedno vreme, pa se pojavi ponovo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja