lemy 1032 Napisano Maj 3, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo drustvo, Doslo je vreme da se prepravi far na kinezu jer je posebno dugo svetlo za plakanje, toliko rasipa svetlost da je to smesno, da ne kazem zalosno. Princ je iz 2006 i nije kao vasi, ima far kao celindzer i dejtona bar na oko. Ima obruc koji kada se skine dobijaju se dva dela, od kojih je jedan socivo sa reflektujucom povrsinom a drugi ostatk koji se kaci na motor. Ideja mi je da zamenim socivo i reflektujucu povrsinu sa traktorskim (imam jedan za probu). I tu nastaju problemi. Sijalica originlna na motori je 35W. U ovaj far sto planiram da ugradim ide ona sijalica sa sesirom i mam jednu koja je 75w. Mozda postoje i slabije to za sada neznam. Kada vec jedem g...na hocu da stavim i halogenu sijalicu H4. Ona je 55w, znaci slabija od sesirke. Pitanja za strucnjake su sledeca: 1. Da li ce dinama izdrzati ovu razliku od 20w 2. Obzirom da je razlika u 20w da li ima potrebe da stavljam releje, obzirom da je poznat kvalitet ovih kineskih prekidaca. 3. Ako treba relej, gde ga kupiti i na sta obratiti paznju, (broj izlaza, ulaza, snaga) i mogu li gasam ugraditi, nemam mnogo znanja iz te oblasti ali nisam ni laik i imam lemilicu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 84 Napisano Maj 4, 2010 Architect, 339 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Bolje uzmi od nekog drugog motora, japanca, far. VT, dragstar ili slicno, nemoj sa traktorskim. Mnogo ces manje problema imati, a mislim da se sa traktorskim farom generalno neces mnogo usreciti. Jeste da kosta 300din, a ova 50e ali se isplati, ako vec zelis da uradis nesto povodom toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Maj 4, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ljudi su vec menjali, stavljali socivo od fergusona za prednje svetlo i fercera ima tema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pukovnik 48 Napisano Maj 4, 2010 U prolazu, 47 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Imas H4 sijalicu 35w, ja bih ti preporucio tu jer ne znam koliko ti je jaka dinama a svetlo je dosta jace od obicne sijalice 35w.Ja sam to uradio na mojoj hondi iz '75 jer bi sijalicom od 55w mnogo opteretio dinamu koja je 110w, pa bi imao problem punjenja akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Maj 4, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moram potraziti tu manje snage. Generalno koja je razlika izmedju halogene i obicne sijalice, osim gasa koji je unutra? Jel sijaju znatn jace od obicnih? Procitao sam teme o postavljanju fara od fergusona i to je ok, vise me interesuje treba li relej i da li ce dinama izdrzati. Probao sam sinoc far , prikacio ga na akumulator od automobila, sija dosta bolje od onog na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GARGI73 0 Napisano Maj 16, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: POŽAREVAC Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju ja sam postavio sijalicu 40/45 w i svetlo je sasvim ok!Inače halogena se mnogo više greje od obične tako da ti je moj predlog da ukoliko ne promeniš far ne stavljaš halogenu sijalicu.Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Maj 16, 2010 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Ako stavis jacu istopice ti far Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Maj 16, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan stavi xenon hladnija je...a svetli u pm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1299 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan mora relej i to jedan za kratko i jedan za dugo svetlo, da bi to radilo Ondak ako ides sa halogenom sijalicom razlika je u temperaturi na kojoj rade, H4 rade na visim temp, pa ti ceo far mora biti metalan-staklen, a razliku od 20w vece potrosnje resavas tako sto sve sijalice koje su u cajglerima i na zadnjoj poziciji menjas sa led diodama (imas po kineskim radnjama i auto buvljacima ubodne vec gotove ledare pa ih samo zamenis Najbolja varijanta ti je xenon kit, ako nadjes od 35 wati na konju si, to super ima da radi, ali moras da stavis drugi far tj drugo socivo jer je ovo fabricko predvidjeno da rasipa svetlost kruskaste sijalice od 35 w A stos eH4 od 35 w tice jos nisam naso radnju u kojoj iste imaju, bra kod mene u NIsu, a i to bi bilo OK resenje Ja imam novi far od jawe i untra balonku 40-45w i to radi solidno i dopunjava akk taman da bude negde na nuli (potrosnja i dopuna) tako da moram i da zamenim sijalice za ledare, i imam dva releja da rasterete instalaciju n aprekidacima da se ne stope kontakti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan mora relej i to jedan za kratko i jedan za dugo svetlo, da bi to radilo Ondak ako ides sa halogenom sijalicom razlika je u temperaturi na kojoj rade, H4 rade na visim temp, pa ti ceo far mora biti metalan-staklen, a razliku od 20w vece potrosnje resavas tako sto sve sijalice koje su u cajglerima i na zadnjoj poziciji menjas sa led diodama (imas po kineskim radnjama i auto buvljacima ubodne vec gotove ledare pa ih samo zamenis Najbolja varijanta ti je xenon kit, ako nadjes od 35 wati na konju si, to super ima da radi, ali moras da stavis drugi far tj drugo socivo jer je ovo fabricko predvidjeno da rasipa svetlost kruskaste sijalice od 35 w A stos eH4 od 35 w tice jos nisam naso radnju u kojoj iste imaju, bra kod mene u NIsu, a i to bi bilo OK resenje Ja imam novi far od jawe i untra balonku 40-45w i to radi solidno i dopunjava akk taman da bude negde na nuli (potrosnja i dopuna) tako da moram i da zamenim sijalice za ledare, i imam dva releja da rasterete instalaciju n aprekidacima da se ne stope kontakti Ne postoji H4 sijalica od 35w, ali postoji vrlo slicna njoj. Trazi halogenu 35w i pronaci ces verovatno lakse, jer ako budes trazio H4 od 35w, samo ce te belo gledati uz "nemamo mi to". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Maj 20, 2010 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan HS1 sijalica. 35+35W, kontakti se minimalno razlikuju u odnosu na H4. Halogena, naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Maj 29, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Danas skarabudzeno ali nisam mogao da cekam mrak da probam, onako po danu deluje da je malo bolje, probao sam ga na akumulator od auta pre stavljanja i bilo je ok, posebno dugo. Stavio sam socivo i ogledalo iz fara IMT 539 (ferguson) nabudzena halogena sijalica H4 35w (original ide ona sa sesirom pa sam stavio adapter i jos neke budzeve da to stoji ok). Socivo nije bas idealne velicine (136m) malo je manje od fabrickog pa sam to nadoknadio onim pistoljen za lepljenje plastike, sada stoji cvrsto ali kad dodje vreme za zamenu onda cemo videti sta dalje i kako. Inace kada sam trazio D4 35w gledali me belo, onda sam im rekao da mi treba za motor, a oni kazu ''pa sto ne kazes tako''. Inace na sijalici pise h4, pa ne vidim razliku da li se montira na avion ili na motor. Ona sa sesirom je najslabija od 40w/45w pa sam zato stavio halogenu koja kosta koliko i ceo far za fergusona. Kada ga istestiram saljem utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Maj 30, 2010 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam reshio problem tako shto sam dodao maglenku jednu ispod fara i u nju stavo 100w sijalicu i tako vozim sa oborenim svetlom i kad ocu dugo samo upalim maglenku i vidim i ono sto ne traba da vidim hehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Maj 30, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan mozda je glupo pitanje ali sta kaze dinama na tu sijalicu od 100w, moze li da postigne da dopuni akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Maj 31, 2010 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan Pa valjda do sad sve lepo radi s obzirom da je imam vec god dana preko zime ne vozim i ne vadim akumulator i nakon toga bez problema vergla ko i prvog dana. Al ne znam kako je kod tebe nije loshe da uzmeh dve maglenkice od 35w sa nekim kvalitetnim sijalicama i da obavezno povezesh preko releja jer relejje 100 a prekidac na volanu nije ispod 1000din. Vidi nije problem znaci vozih ga pa upalish maglenku i jedno 3 minuta pre stajnja ugash i nema shta da se desi ja ccak i ne praktikujem to pravilo pa je sve ok al kazem ako se brinesh onda radi tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano Jun 1, 2010 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan pade li mrak kod vas ovih dana? kakvi su utisci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Jun 2, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos vozio masinu, mozda za vikend ako budem imao vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Isprobano ovo grunfovanje. Kratko svetlo isto kao i pre, mozda za nijansu i losije, ali je dugo svetlo neuporedivo bolje, sada moze da se vozi i nocu. Probao sam pre montaze sa originalnom sijalicom sa sesirom i mozda sija bolje ali sam odustao zbog snage posto je ona 40/45w a ova halogena 35w. (svaki je wat dragocen ). Cini mi se i da se far dosta vise grejao sa ovom sijalicom sa sesirom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Octobar 20, 2010 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan imas prijatelju preko oglasa u Ruskom Krsturu radi lik delove za skutere ali ima halogenku od 35 w za 350 din plus kurir.Stavio sam je na superlight,extra a nema nikakvog budzenja,kontakt je isti kao i na balonci tj metalni deo je potpuno isti kao na balonci,pozzz a da evo i broja 062490803 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KOJAkom 0 Napisano Novembar 4, 2010 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Princ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam sinoc Melcorovog Princa,on je zbudžio far od Golfa 2 na njega i mogu ti reci,stigao sam malo da vozim sinoc ali baca svetlo skroz ok,jes da ne znam kako je kod fabrickih na princu ali uporedio sam sa drugim motorima koje sam vozio.Ima negde njegov post o promeni fara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...