Jump to content

Moto Zajednica

Preko lepo, naokolo lepse!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

Kada sam procitao Matijakov putopis, rekao sam da nikada nista necu napisati na forumu!!!! Evo sada se ujedam za jezik!!!

S obzirom da mi posao ne dozvoljava stalno vozikanje, svaki dolazak kuci, pa makar i u januaru koristim da se VOZAM. Obicno je bez cilja, pa se svugde zavrsi, ali ovaj put je bilo sa ciljem. Otici iz stana u Beogradu, koji se renovira, i doci u Radujevac (selo pored Negotina) radi popravke hidrofora. Krecu letnje voznje kroz Djerdap, nema smisla da nemamo gde da se okupamo.

Ja oran za voznju, kum uzeo godisnji odmor, znaci sve spremno!!!

Pa i nije, kumu jos ne registovana kamila, ja nemam zeleni karton...

Konacno 15. 04. 2010. cetvrtak sve je gotovo, osim vremenskih uslova! Kisa, kisa, kisa.... Odlazemo do daljnjeg!

16. 04. petak krenusmo, Pocinje lice da me boli jer ne mogu osmeh da razvucem ispod kacige.

Beograd, Pancevo, Bela crkva, znate put, siroke, pregledne krivine, drzi se lepa putna brzina! U Beloj crkvi prva kafe pauza.

Inace, kratki espreso, produzeni espreso, coca-cola, kiseka voda i dve cokoladne bananice uz kafu, nesto vise od 300 kinti. Tek da se sumiraju troskovi.

11 kilometara od Bele crkve je granicni prelaz. E, tu kontam da sam ipak zaboravio da izvadim zeleni karton. Zajebe se konj, a nece  magarac!

Ljubazan covek iz AMSS mi izdaje kratkorocno osiguranje i zeleni karton za 2500 dingera.

Nije zaboravio da se hiljadu puta izvini, sto nije moglo jeftinije. Ista smo sorta motorista iz Bele crkve, tera neki old-timer, zaboravi kog.

Carinici i policija, tacnije carinica ljubazni, nema sta. Malo strepimo od druge strane. Ispostavlja se da su strepnje bile krajnje nepotrebne i ne opravdane. Tako je kada stereotipi vladaju u narodu. Kolona od dvadesetak automobila, za nas nije predstavljala prepreku. Kada nas je rumunski carinik video, odmah smo dobili prolaz, bez da gleda ZELENI KARTON! Nisu skrtarili ni na informacijama, i uputili nas na pravi put!

Tih prvih tridesetak kilometara, ne mogu bas da pohvalim put. Kvalitet puta ocajan nesto kao izmedju Sremskih karlovaca i Rume. Znate one pukotine, ili kvadrate, sta su? Ma ono TGD, TGD,TGD, TGD, kao u vozu. Ali priroda ocarava, krivine sjajne, a iza svake ceka novo iznenadjenje, recica, suma, kotlina, ma sjajno!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Tih prvih tridesetak kilometara, ne mogu bas da pohvalim put. Kvalitet puta ocajan nesto kao izmedju Sremskih karlovaca i Rume. Znate one pukotine, ili kvadrate, sta su? Ma ono TGD, TGD,TGD, TGD, kao u vozu. Ali priroda ocarava, krivine sjajne, a iza svake ceka novo iznenadjenje, recica, suma, kotlina, ma sjajno!!! Normalno, nismo mogli da odolimo, a da se ne zaustavimo i ne napravimo par fotki!!!

post-6663-12879073142042_thumb.jpg

Nase punoletne rage, nisu ni stigle da se odmore, a vec smo ih uzjahali i nastavili dalje.

Kvalitet puta i dalj ispod proseka, ali priroda, pejzazi i kompletan dozivljaj, pomaze da prosto gutamo kilometre.

Na Dunav se spustamo kod Mesta Pozezeno ( na karti Pojejeno), par kilometara ispod Velikog gradista.

Tih dvadesetak kilometara od mesta Pozezeno do gradica Moldava Noua, je prilicno monotono za voznju. U pitanju je put srednjeg kvaliteta, bolji nego od granice, bez izazovnih krivina, jer je smesten u niziju!

U ovom delu se vidi svo siromastvo juzne Rumunije, da je tako nazovem. Propalih fabrika, zatvorenih rudnika je mnogo, a tuga krasi lica ljudi koji na ovom potezu zive. Cak se moze videti i most do nigde na jednoj fotki. On mozda govori vise od reci koje mogu ovde napisati!!

Inace, Moldava je poslednje mesto do Orsave sa benzinskom pumpom. To je nekih 140 kilometara, i nije za igrati se!!!

Put dalje vodi ka Orsavi, kroz sjajne predele Djerdapa. Ne znam zasto mi je sa ove strane izgledao lepsi.  ??? Valjda zato sto sam gledao u Srbiju!  ;D

Putevi su i dalje po sistemu, nit smrdi, nit mirise. Svako malo zastajemo da nesto fotkamo. Policije ima mnogo za nase apetite, ali ni jednog trenutka nisu ni pokusali da nas zaustave. Uglavnom su dizali ruku u znak pozdrava, ili sam ja halucinirao.

Sa ljudima nismo stupali u kontakt, malo su nas gledali kao vanzemaljce, ali zato su deca mahala kao navijena.

Od silnog odmahivanja sada osecam bol duz cele leve ruke. Nazalost samo na njihovim bezbriznim licima videli smo osmehe. Samo deca i carinici se smeju.

Elem, Baba kaja, Golubac,...

Nismo mogli a da ne primetimo potopljeno utvrdjenje iz cinimi se 17. veka. To nam je bilo sledece mesto za kafu, doduse iz termosa!

Sjajno poluostrvo, pogled nikad lepsi, i nezaobilazna gomila smeca.

Vruca kafa na prelepom mestu, po tmurnom danu, vraca osmeh na lice. Ovako zagrejani krecemo dalje. Sa puta osrednjeg kvaliteta, prelazimo na vrhunski asvalt. Nasoj sreci nikad kraja! Bar smo tako mislili. Posle par kilometara, puta prakticno i da nema. Sve se asvaltira u etapama, pa R-ovima ne preporucujem. Bilo je tu, tucanika, gline, divnog crnog asvalta sa drececim belim linijama, pa nazad na ilovacu i tako u krug.

Prodjosmo tako mali kazan, veliki kazan,...

Videli smo muzej Lepenski vir, ali iz daleka!!!

Radio stanice, one iz Louisa, odradile su posao vrhunski. Sve sto smo videli mogli smo i da komentarisemo. Tako da nam je voznja bila nekako potpunija. Toplo preporucujem!

Kod Decibela smo stali da rucamo. Klasicna bajkerska klopa, sendvic iz "Bube".

Decibel je bio kralj Dacije. Tako reci trn u oku Trajanu. 106. GNE u svojoj prestonici Sarmizegetusi, opkoljen od strane Trajanove vojske izvrsava samoubistvo. To je naj veca klesana skulptura u Evropi. Izradlio ju je 2004 godine 12 alpinista klesara, po nalogu Josifa Konstantina Dragana!!

Visoka je 40 metara i klesana je 10 godina!!!

Sjajno mesto za rucak, mi i vladar za trpezom.

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako smem, da primetim, žuti naslov smeta na lepim fotosima.

Autorizacija...ali smeta baš, baš :D

Lepo ste se provozali! :D

Ako smem, da primetim, žuti naslov smeta na lepim fotosima.

Autorizacija...ali smeta baš, baš :D

Lepo ste se provozali! :D

Lalajko mi preporucio program za kompresovanje fotografija, i napomenuo da moze i to.

Ja reko da probam!!! ;D

Nije jos gotovo, nisam zavrsio prvi dan!!!

Nastavak sutra!

Ostatak puta kroz Rumuniju ne donosi, neka specijalna iznenadjenja. Videli smo Trajanovu tablu, mnogo je daleko, bolje se vidi iz camca!

Prolazeci kroz Orsavu, na trenutak sam pomislio da vozim pored mora. Gomila, ali gomila zgodnih devojaka na rolsuama, sa dugim kosama, vozile su uporedo sa nama. Dunav fantasticno plav, kaciga otvorena, mogu da se zakunem da sam na trenutak osetio miris mora. Stali smo da sipamo gorivo, za 10€ sipali smo osam litara, tek da se dovucemo do nase strane!

Na granici ista prica. Brzo zavrsavamo na rumunskoj strani, i prelazimo preko naj vece evropske brane, na nasu stranu. Uz konstataciju de brze izlazimo iz Rumunije, nego sto smo usli, nas policajac kaze" Sacekajte da izadje carinik da vam mahne rukom". Tako je i bilo. Samo je izvirijo iz zgrade mahnuo rukom i rekao"srecan put".

Put od Kladova do Negotina, vecina vas poznaje, pa ga necu opisivati! Stigli smo bez ikakvih problema, osim sto nas je jedna patrola policije zaustavila. Kazu "ostavi dokumenta, nego odakle vi".

Evo par fotki sa nase strane prvoga dana. Morate da priznate da je prelepo!

Nastavak price je ovakav.

Subota budjenje uz pesmu ptica i miris sela. Serviser hidrofora se javlja da dolazi posle podne, znaci ja sam vezan obavezom.

Zato kum nije, seda na motor i krece u susret drugoj grupi. Oni su radili petak pa nas stizu u subotu. Nasli su se kod Golubca, pa zajedno za Negotin.

Ne mogu da opisem kako im je bilo, ja sam radio i spremao kotlic. Zakljucite vi!

Naspavani i odmorni, zavrsenog posla, u nedelju krenusmo kuci. Opet Djerdap, ali nasa stran. Opisacu kao i mnogi drugi! Naj lepsi put za voznju sa naj manje policije. Zaustavili smo se u hotelu Lepenski vir na kafi i domacinskim sendvicima (dva parceta hleba, a izmedjusvega). Na oko nikakvi ali oooodlicni, ili smo mi bili gladni. Dok smo pili kafu, neko je rekao, kako bi bilo dobro  da masine uteramo na ladju, pa tako za Beograd. Tako se i rodila ideja da se odvoimo na Ram, pa skelom u Banat, da upotpunimo dozivljaj!!!

Stigo smo zivi i zdravi!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Nekih 20-ak godina unazad, kad god sam isao niz Dunav, razmisljao sam kako li izgleda sa druge strane, tako blizu, a druga zemlja, narod, kultura, istorija... Hvala puno... ;) Pominjes zeleni karton, mislim se sta ce im do Negotina, a ne secam se da je skoro bilo nekih pomeranja granica, kad vi za Rumuniju... ;D

Nekih 20-ak godina unazad, kad god sam isao niz Dunav, razmisljao sam kako li izgleda sa druge strane, tako blizu, a druga zemlja, narod, kultura, istorija... Hvala puno... ;) Pominjes zeleni karton, mislim se sta ce im do Negotina, a ne secam se da je skoro bilo nekih pomeranja granica, kad vi za Rumuniju... ;D

Moras s`vremena na vreme nesto da promenis!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja