Shecki 176 Napisano April 22, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo da i ja iznesem svojih ruku delo. U pitanju je inace Honda CBR 900RR, SC28, proizvedena 1992. (punoletna), koja je u mom posedu vec treca godina. Radovi su poceli jesenas, nisam puno žurio, cela zima mi je bila na raspolaganju, tako da sam u potpunosti sproveo ono što sam i zamislio. Kad se vec spominju prerade motora, ljudi to rade iz dva razloga: ili je motor havarisan, ili se radi iz licnog zadovoljstva da bi ostavili neki svoj pecat. Ja sam iz ove druge grupe, a evo ipar slika kako je motor izgledao pre prerade: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odmah da kažem da je na motoru sve promenjeno (ili preradjeno), osim agregata, rama, zadnje viljuške i rezervoara. Sve je pocelo bezazleno, trebalo je promeniti prednju gumu koja je 16 coli, i onda mi je dunulo da stavim 17 coli tocak jer mi je odmah povecan i asortiman guma. Pa onda, kad vec menjam tocak ajde da stavim i USD viljušku. To je i uradjeno, a donator je bio Suzuki TL 1000R. Diskovi od 320mm, 6-klipna klešta i teflonska creva su toliko poboljšale kocnicu da mi je to bilo neverovatno. Uploaded with ImageShack.us a kad je ovako lepo prednji tocak uradjen u Air-brush, logican nastavak price je bio da se onda uzme i zadnji koji je i širi od mog postojeceg (6J). Tako je Honda dobila i nove brojeve obuce 120-190/17. Uploaded with ImageShack.us Nakon toga je usledila montaža guvernale, što za sobom povuklo i produženje sajle kvacila. Promenom prednjeg kraja nije bilo više mesta za pinjon brzinomera, pa sam morao staviti speed senzor i satove od 94.-95. god. Zatim je promenjen i izduv, stavljena je kompletna Akrapovic linija, stavljeni K&N filteri i kompletni karburatori od '99. godišta sa vecim diznama Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us kompletan rep od Honde CBR 929, 2001., LED zadnja lampa, fali mi suvozacev sic... Uploaded with ImageShack.us Bullet farovi sa držacima iz Louisa, amortizer volana... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Savljeno je i pozadi teflonsko crevo, promenjena kociona tecnost, nove plocice, lanac i lancanici, ulje i filter, svecice... uf, ne znam više ni ja... Uploaded with ImageShack.us Epilog cele price je neuporedivo bolji položaj tela pri vožnji što mi i te kako odgovara i 20 kg lakši motor. Uglavnom je to,to, nadam se da nisam nešto izostavio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 22, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Lepo lepo mada place za repom malo podignutim u vis . Jel boja mat crna ili mi se cini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 22, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A dje CBR-ku ogoli, ovo mi je jedini stari R koji ne izgleda ko autobus, nekako je baš proporcionalan, da kažem ljep A ovde mu tačno fali ralica ili neki komad plastike oko hladnjaka, nekako mi to puno golo, al to sam samo ja ;D Kažeš da je bolji položaj, predpostavljam da je i okretniji, a jel smeta promaja kad se malo zaletiš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Cica, ispalo je super! Valjda se vidimo sutra u Smederevu pa da ga bar vidim uzivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano April 24, 2010 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Felne :o :o :o Fina prerada,bas je lepo ispalo, ali moram jos jednom da pohvalim air bush Btw,jel sam napisao da mi se felne jako svidzaju? :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano April 24, 2010 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan odlicno je ispalo! fali samo neka ralica(ne prevelika) i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano April 24, 2010 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice lakse voznje i boljeg polozaja tela u voznji ne mogu nista da kazem jer ga nisam vozio, ali po meni je "onaj" sa prve slike, tj. pre prerade mnogo lepsi. Nesto mi ne stoji naked na cbr-u. P.S. Gde si radio paintbrush na felnama i ako nije tajna koja je cena? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano April 25, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Gde si radio paintbrush na felnama i ako nije tajna koja je cena? To su Suzukijevi točkovi od TL 1000R, i bili su odradjeni već tako. Ja sam ih samo zamenio za moje Hondine. Paintbrush je radio Marko "Vitez" iz Kruševca čiji su točkovi u stvari i bili. Čovek drži i Tattoo studio, pa ga možeš pozvati i pitati za cenu - 065/8123-144 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 25, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je stvar ukusa... Ali meni se ni malo ne dopada prerada. motor je bio mnogo lepsi u prvobitnom stanju. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano April 25, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg uzeo si da prerađuješ nezgodan motor. Mnogi su sekli (seku) vene na tu gen. CBR-a. Ralica mu je neophodna. A i aftermarket crevo od hladnjaka bi moglo da padne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano April 25, 2010 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam motor na skupu u Smederevu, uzivo sve to mnogo drugacije izgleda nego na slici i u prirodi je mnogo lepsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Jul 16, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da se neces naljutiti na komentar postujem tvoju zelju i zamisao ali motor je mnogo bolje izgledao u full oklopu to crevo od hladnjaka odskace mnogo od street look-a mada felne su extra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Octobar 20, 2011 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Lepo izgleda i akrapi mu lepo stoje! Ja bi potražio far sa nekog drugog motora koji se fabrički ugrađivao, izgledaće ozbiljnije i originalnije, na primer sa nekog f650 ili Buella: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Quick 16 Napisano Novembar 10, 2011 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ko bi rekao da sportski motor moze ovako lepo da izgleda. Svaka cast na ideji i ulozenom trudu i radu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Januar 2, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je stvar ukusa... Ali meni se ni malo ne dopada prerada. motor je bio mnogo lepsi u prvobitnom stanju. Slazem se u potpunosti uz konstataciju da si sa viljuskom, kocnicama, izduvnom granom sa K&N filterima,felnama i sjedistem vec odradio pravu stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Januar 3, 2012 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam poceo citati temu, ugledao sam prvu sliku i mislim kako je dobro odradjena restauracija. Dobar je i kao street, stim sto ne bi bilo viska da mu dodas malo plastike kod hladnjaka (kao kod Ducati Streetfightera) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokacHonda 1 Napisano Februar 27, 2017 U prolazu, 8 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda CB 500 1994 Prijavi odgovor kao problematičan ja se izvinjavam što vadim temu iz naftalina ali ako može pitanje, kako ste sredili guvernalu iz R u Naked? Tražio sam među temama nešto takvo i nisam našao pa mi ovdje djeluje najadekvatnije da pitam.. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...